Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blokowanie połączeń z numerem zastrzeżonym/ukrytym.

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 axiomax

axiomax
  • 173 posts

Posted 04 September 2010 - 14:43

Mam tel w Orange. Codziennie mam telefony (po 4-5) z numeru ukrytyego Z REKLAMAMI I WCISKANIEM KITU!
Wiem że Era wprowadza usługę ARC a play już ją ma. W Orange mnie olali i nie przewidują wprowadzenia blokady, chociaż ponoć Ustawa im nakazuje - trafiłem na interpretacje na:

Drukuj stronę - kiedy będzie opcja blokowania połączeń od numeru zastrzeżonego

Orange sprawe olewa, nie ma możliwości zablokowania dzwoniących do mnie zastrzeżonych/ukrytych.

Czy są jakieś legalne programy na iphona którymi możemy blokować wybrane numery (czarna lista) i zastrzeżone/ukryte?

Jakiś zmasowany atak na Orange?
Listy do Rzecznika?

#2 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 04 September 2010 - 14:59

Jeżeli masz JB to BlackList z cydi z appstora nie znam żadnego

#3 axiomax

axiomax
  • 173 posts

Posted 04 September 2010 - 15:24

Niec hce się babrac w JB. Po to mam w domu co sie da od Apple, zeby bylo prosto, latwo i przyjemnie (i Swiety Spokoj). Wystarczy ze w pracy musze walczyc z PC-tami. Czy nikt nie odbiera reklamowych anonimow? Bo ja codziennie po kilka. Nie wiem jak z tym walczyć :(

#4 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 04 September 2010 - 17:36

Po to mam w domu co sie da od Apple, zeby bylo prosto, latwo i przyjemnie

Jednak tak nie jest ;)

Wystarczy ze w pracy musze walczyc z PC-tami.

A co PC ma do JB ?

#5 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 September 2010 - 17:48

A co PC ma do JB ?

Bo PC jest czasem tak samo problematyczny jak paczka z Cydii wywołująca ciągłe respringi :-D

#6 kostek09

kostek09
  • 32 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 September 2010 - 18:23

hmm ja się trochę bawiłem iBlacklistem i działa fajnie :D ale nie wiem jak będzie działać na numerach zastrzeżonych, polecam spróbować. JB może być dla ciebie jedynym rozwiązaniem, bo orange jak widać nie chce ci pomóc :)

#7 axiomax

axiomax
  • 173 posts

Posted 04 September 2010 - 18:34

Ale skoro jest Ustawa, to dlaczego Orange nas olewa? Jak to zmienić?

#8 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 04 September 2010 - 23:00

Ale skoro jest Ustawa, to dlaczego Orange nas olewa? Jak to zmienić?

Wiesz, w Polsce obowiązuje też zakaz spożywania alkoholu w miejscu publicznym, przeklinania na ulicy, czy pobierania opłaty za zdjęcie simlocka (przez operatora). Jak widać, są to zakazy powszechnie respektowane.
Jak to zmienić? Dobre pytanie, ale jak masz propozycje to napisz do Rządu, na pewno chetnie tez coś z tym zrobią.

#9 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 09 September 2010 - 12:28

Dziś właśnie zadzwoniłem do Ery i aktywowali mi przez BOA usługę ACR bez problemu. O tyle jest to fajne, że jak ktoś dzwoni do Ciebie z zastrzeżonego, to nie będzie od razu odrzucone połączenie, tylko usłyszy informację, że nie życzysz sobie połączeń z zastrzeżonego numeru i żeby włączyć prezentację numeru. A zatem jak ktoś znajomy będzie dzwonił z zastrzeżonego - zaraz sobie to wyłączy i oddzwoni z "normalnego" numeru, a telemarketerzy - już nie :). Usługa oczywiście bezpłatna (przynajmniej w Erze).

#10 leh81

leh81
  • 1 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 March 2011 - 14:59

prosty darmowy sposób za pomoca szybkiego kodu

[url=http://www.pablik.pl/index.php/11686/orange-umozliwia-blokowanie-numerow-anonimowych.html]Orange umożliwia blokowanie numerów anonimowych na Pablik.pl – Tym Żyje Internet[/url]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users