Jak ustawić APN (ORANGE) w IP 4???
Started by
romanos00
, 02 Sep 2010 18:33
5 replies to this topic
Posted 02 September 2010 - 18:33
Witam
od początku tygodnia walczę z ustawieniem konfiguracji internetowych APN/Edge. Możliwości takiej na Czwórce w samym aparacie niema wiec próbowałem przez programik "IPHONE CONFIGURATION UTILITY" niestety z mizernym skutkiem. Przez programik wpisałem ustawienia APN i załadowałem do telefonu (W ustawieniach jest zakładka, że PROFIL zainstalowany i zweryfikowany)Pomocy!!!

Posted 02 September 2010 - 18:51
Dla Orange nie trzeba nic ustawiac, dlatego nie ma mozliwosci edycji ustawien.
Posted 02 September 2010 - 19:26
Miałem ostatnio taki problem i mogę ci pomóc. Po pierwsze, jeśli masz backgroundera to go odinstaluj, inaczej to nie ma sensu. Po drugie włóż jakąś inną kartę (np. Era, Play czy Plus) i w ustawieniach wejdź w "dane szczegółowe sieci" czy jakoś tak. Po trzecie, nie wyłączając ustawień (zostaw je w tle) włóż kartę Orange i włącz ponownie telefon (jeżeli go wyłączasz). Po czwarte, wejdź w ustawienia tam powinieneś mieć cały czas włączone te dane szczegółowe. Wpisz internet, internet i internet i gotowe
Posted 03 September 2010 - 07:54
Dzięki za podpowiedzi, wieczorem powalcze
.
Pozdrawiam

Posted 10 January 2012 - 09:59
Wchodzimy z poziomu Safari pod adres [url=http://help.benm.at/help.php]help.BenM.at | BENM.AT - iPhone, iPad und iPod[/url] Przesuwamy stronę w dół, po czym wybieramy zakładkę Mobileconfigs. Z listy dostępnych krajów wybieramy Poland. Wybieramy naszego operatora.
Po wybraniu jednego z operatorów, wyświetli nam się okno podobne do tego poniżej – wybieramy Instaluj.
Ignorujemy wyświetlony komunikat i wybieramy Zainstaluj. Rozpocznie się instalacja profilu. Kiedy profil zostanie zainstalowany, wybieramy Gotowe, a następnie restartujemy iPhone’a.
Wskazówka: Ustawienia WPmobi oraz myAvon są te same, co dla sieci Orange; Mobilking dla Ery; Plus zaś dla: 36i6, Sami Swoi, Mova oraz Simplus.
Po wybraniu jednego z operatorów, wyświetli nam się okno podobne do tego poniżej – wybieramy Instaluj.
Ignorujemy wyświetlony komunikat i wybieramy Zainstaluj. Rozpocznie się instalacja profilu. Kiedy profil zostanie zainstalowany, wybieramy Gotowe, a następnie restartujemy iPhone’a.
Wskazówka: Ustawienia WPmobi oraz myAvon są te same, co dla sieci Orange; Mobilking dla Ery; Plus zaś dla: 36i6, Sami Swoi, Mova oraz Simplus.
Posted 10 January 2012 - 10:18
Zgodnie z regulaminem forum nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy. Zamykam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users