Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ipad pisanie ( word exel )

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 02 September 2010 - 09:42

Witam przeszukałem trochę forum, ale coś nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji. ( nie wiem ta szukajka jest trochę dziwna ). Więc tak, na dniach zamierzam kupić ipada, ale potrzebuję w 1 pracy robić proste zestawienia w exelu, jak i opisy w wordzie, w tabelkach ( generalnie gotowe arkusze mogę sobie przygotować na kompie ), chodzi mi i jak wyglada potem nagrywanie tego na Ipada i spowrotem, i jak z kompatybilnością miedzy plikiem stworzonym w ipadzie a plikime odczytanym na PC w openoffisie. Ja jak ja mi to nie przeszkadza, korzystam z samych jabłek, no ale 99.9% polaków jabłka w ręku to miało najwyżej w warzywniaku na dziale owoce. Więc sprawozdania muszę zgrywać/wysyłać do PC. jak się ma do tego iwork, wiem że na iphona jest jakiś pakiet offisa ( czy jest jego wersja na ipada ) i jak to działa ?? pzdr. Łukasz

#2 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 posts
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Posted 02 September 2010 - 11:48

na iPada jest iWork. Zapisuje dokumenty zapisuje w formacie macowym albo do wyboru masz PDF. Jeśli chodzi o OpenOffice to otworzy to bez problemu. Ogólnie iWork na iPada jest całkiem ergonomiczny, także polecam. Z synchronizacją też nie ma problemu, bo albo możesz kablem albo przez maila, np. za pośrednictwem wifi.

#3 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 02 September 2010 - 11:58

Witam przeszukałem trochę forum, ale coś nie mogłem znaleźć potrzebnych mi informacji. ( nie wiem ta szukajka jest trochę dziwna ).

Ojojoj, szukajka na stronie jest moze i upośledzone, ale to chyba większość forumowych szukajek taka jest. Tylko ze co za problem użyć google, wpisując:
site myapple.pl: tuta to czego szukam.

#4 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 02 September 2010 - 14:29

ten sposób też nie koniecznie działa.... może odrazu spytam jak jest konkretnie z nagrywaniem plików z kompa na ipada ( text exel itp ), trzeba to zawsze przez itunsa ?? czy da się prościej, i kolejne pytanie da się wysłać z niego mailem KATALOG z plikami textowymi, żeby nie słać każdego oddzielnie. ?? pzdr. Łukasz

#5 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 posts
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Posted 02 September 2010 - 20:41

Z synchronizacją też nie ma problemu, bo albo możesz kablem albo przez maila, np. za pośrednictwem wifi.

pliki musisz pojedynczo wysyłać z tego co się orientuję, bo wysyłasz je z poziomu iWorków poszczególnych, a nie jako załączniki do poczty.

#6 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 02 September 2010 - 20:44

DA się jako załącznik tylko trzeba dokupić odpowiedni program który pozwala zapisać pliki m.in z meila.

#7 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 02 September 2010 - 22:13

Ipada i tak już kupiłem, będzie gdzieś w środę :), pokrowiec też :) więc odwrotu już nie ma :), Czyli z tego co piszesz większość jak nie 100% spraw związanych z pracą mi zaspokoi :), co mnie cieszy niezmiernie :), Dzięki :) jakbyś mi jeszcze podał nazwę tego programiku do robienia większych niż 1 plik załączników pzdr. Łukasz

#8 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 03 September 2010 - 07:40

znalazłem jeszcze quick office i śmiem stwierdzić THIS IS THIS !! w prawdzie 15$ ale wygląda, że działa bardzo obiecująco.

YouTube - QuickOffice HD for iPad

pzdr. Łukasz

#9 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 03 September 2010 - 10:21

Chyba "this is it";)

#10 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 posts
  • SkądWolin

Posted 03 September 2010 - 14:31

haha racja się rozpędziłem z wrażenia :D pzdr. Łukasz

#11 antipirania

antipirania
  • 16 posts

Posted 04 September 2010 - 18:39

do synchronizacji na kilku komputerach i ipadzie to bym proponowal drpboxa - masz dostep z klienta lub przez www
pozwole sobie na wstawienie linka - jak w niego klikniesz to dostaniesz dodatkowe 250 mb - [url]http://db.tt/xSiAHe9[/url]

pozdrawiam

#12 barcik100

barcik100
  • 131 posts

Posted 04 September 2010 - 18:56

Lu mobileme:)

#13 rock_out

rock_out
  • 1 posts

Posted 16 December 2012 - 20:22

Witam, mam bardzo podobny problem. Zawsze obslugiwalem sie laptopem i potrzebuje wlasnie kupic jakis przenosmy sprzet na ktorym w szybki sposob bede mogl ogarniac rozne rzeczy. Kolega polecil mi ipada i tutaj mam kilka pytan: 1. Czy pod i pada mozna podlaczyc zewnetrzna nagrywarke cd? 2. Czy uzytkujac i pada bede miec jakis program do zapisu roznych plikow tekstowych, ktore pozniej bez problemu bede mogl wyslac na kompa i bez specjalistycznego programu je odczytac/ewentualnie edytowac?

#14 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 posts

Posted 18 December 2012 - 19:17

1. Tak, możesz podłączyć też toster, lodówkę, a nawet czajnik! 2. Przeczytałeś chociaż kilka postów z tego wątku?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users