Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G 3.1.3 zablokowany - potrzebna pomoc.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 16:20

Witam, mam następujący problem.
Wczoraj na moim iPhonie zaktualizowany zostal soft z 3.1.2 na 3.1.3. (aktualizacja za pomocą iTunes'a)
Na chwile obecną telefon jest zablokwany, na wyświetlaczu pojawia mi sie komunikat:
"Blokada SIM Wlóż kartę SIM bez blokady PIN, aby aktywowac iPhone'a."
Po podłączeniu telefonu do komputera w iTunes pojawia się:
"Karta SIM włożona do tego telefonu iPhone jest zablokowana kodem PIN"
Dodam, że jestem w Plusie, telefon kupilem w serwisie odblokwany.
Da rade to jakoś odkręcić ?

#2 xinqev

xinqev
  • 526 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 16:28

Musisz włożyć kartę sieci macierzystej. Albo redsnowem jakimś. Nie wiem jakim, na 3G sie tak nie znam, OleYek będzie wiedział

#3 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 16:33

w takim razie byłbym wdzięczny jakby OleYek się wypowiedział

#4 xinqev

xinqev
  • 526 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 17:35

http://myapple.pl/ip...-iphone-3g.html poczytaj

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 19:34

w takim razie byłbym wdzięczny jakby OleYek się wypowiedział

Najpierw wloz karte sim, bez ustawionego kodu PIN, tak jak Cie grzecznie iPhone o to prosi. Albo przeloz karte do innego telefonu i wylacz kod PIN na niej i wloz z powrotem do iPhone. Jezeli faktycznie jest bez simlocka, to powinno przejsc dalej.

#6 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 30 sierpnia 2010 - 19:39

telefon kupilem w serwisie odblokwany.

To nie znaczy, że telefon nie posiada simlocka. Być może simlock został tylko ominięty programowo. Polecam zrobić jailbreak za pomocą redsn0w, a potem ultrasn0w ;)

#7 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 20:12

Dzięki za wskazówki, tak więc przełożyłem kartę do innego telefonu i wyłączylem kod PIN, niestety to nie pomogło. Po raz 10 chyba staralem się zrobić jailbreak'a za pomocą redsn0w niestety to też nie pomogło, wciąż na wyświetlaczu pojawia mi się ikonka iTunes na górze oraz końcówka kabla USB na dole. Możliwe jest tylko wykonanie telefonu alarmowego. Wnioskuje, że simlock musi jednak być założony. Jakieś inne porady ?

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 20:26

A co Ci powiedzial iTunes jak podlaczyles telefon z karta bez kodu PIN? A w ogole podlaczyles do iTunes po wlozeniu karty? iTunes CI powie czy masz simlocka czy nie.

#9 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 20:58

To samo co przedtem tzn. Karta SIM włożona do telefonu iPhone nie jest obsługiwana. Aby aktywować telefon iPhone, należy włożyć kompatybilną kartę SIM obsługiwanego operatora. Włóż kartę SIM, która została dostarczona z Twoim telefonem albo odwiedź sklep obsługiwanego operatora, aby wymienić kartę SIM.

#10 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:01

Przedtem krzyczal Ci o PIN a teraz powiedzial, ze masz SIMLocka... czyli tak, jak pisali koledzy wczesniej, redsn0w i ultrasn0w.

#11 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:15

Redsn0w niby zrobilem, natomiast do ultrasn0w jakis poradnik gdzie mogę znaleść i czy da się go wykonać bez włączania telefonu, w sensie wchodzenia do głównego menu ?

#12 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:27

Tu jest wszystko:
KLIK
Musisz mieć uruchomiony telefon ;)

#13 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:36

No właśnie muszę mieć uruchomiony telefon, a wykonać tego nie idzie, także jestem w punkcie wyjścia... czyli co zaktualizowalem softa przez iTunes'a i nie da rady go już włączyć? jakieś inne wyjścia ?

#14 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:39

No jeśli nie włączył ci się telefon, to znaczy że nie było haktywacji poprzez redsn0w. Spróbuj z nim jeszcze raz i następnie włącz iTunes.

#15 szoll

szoll
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:59

Za każdym robie haktywację za pomocą redsn0w w taki sam sposób jak bylo to opisane w jednym z poradników w internecie. Wg tego poradnika instalacja - ta, gdzie na wyświetlaczu jest widoczny ten szary element przypominający ipoda z zieloną strzałką skierowaną w środek, trwa kilkanaście sekund. U mnie natomiast trwa to kilka minut i za każdym razem daje ten sam rezultat...

#16 Hoothoot

Hoothoot
  • 83 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 17:40

Użyj sn0wbreeze i zrób custom firmware - iH8sn0w.com | Jailbreak your iPod touches and iPhones - pobierz wersje 1.5.2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych