Brak obrazu w QuickTime pliki typu mov.
Coś odinstalowałem prawdopodobnie jakieś wtyczki i teraz mam problem.
Brak też obrazu w projektach iMovie oraz w wydażeniach iMovie
Zainstalowałem ponownie Perian oraz Flip4Mac i nic z tego proszę o pomoc.
Dzięki
Brak obrazu w QuikTime Player
Rozpoczęty przez
Demi
, 29 sie 2010 22:49
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 sierpnia 2010 - 22:49
Napisano 09 września 2010 - 20:46
Czesc.
Powinienes zarchiwizowac co potrzebne i sformatowac maszynke. Za duzo kodekow naraz - niektore robia wlasnie takie (bledy) rzeczy.
pozdr jabluszkoaf.
Napisano 09 września 2010 - 21:03
Nie formatować, bo to dobre dla Windowsów a nie na makach. Odtwórz ten film przy pomocy jakiegoś player'a nie korzystającego z QT (VLC, MPlayer) i zobacz jakiego kodeka Ci brakuje. Ściągnij i napraw. Zastanów się następnym razem jak coś kasujesz.
Napisano 09 września 2010 - 21:49
Witaj.
Raczej nie jestes nowicjuszem (2008) na forum (13 postow) i w makach mozesz byc bardzo dobry bo ilosc o niczym nie swiadczy. Ale gdyby bylo tak, ze kupiles maka niedawno - to raczej nie uzywaj tylu kodekow na raz. Wskazowka QT z movami. "wisi" iMovie to samo. Wydaje mi sie, ze jesli zainstalowales Periana i Flip4Mac i dalej lipa to faktycznie uzyj VLC lub innego playera i zobacz czy mov. pojdzie. Jesli nie to musisz pobrac to co odlaczyles, ale jesli mov. pojdzie na VLC to coz Ci doradzi Wroclaw. Ja bym o ile jest tak namieszane, ze iMovie "prawie" nie chodzi (nie jestem w zadnym wypadku za formatem - bo cos nie chodzi) jednak zarchiwizowalbym co trzeba i "obudzil" maszyne do zycia, chociaz to iMak i nie powinien sie tak zachowywac - chyba, ze odinstalowales Bog wie co i jeszcze moze doinstalowales nie wiadomo co i teraz nie wiesz co jest traf. Decyzja oczywiscie Twoja. Zastanow sie co ostatnio robiles ale z kodekami na pewno musisz zrobic porzadek.
pozdr jabluszkoaf.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych