Witajcie, ostatnio miałem taki problemik z moim iP3G.
Gdy dzwoniłem przez iP do kogoś nie było słychać dźwięku połączenia w słuchawce. Telefon wykonywał połączenie.
Znajomy odebrał telefon nie słyszał mnie, ani ja go...
Podczas przełączenia się na tryb głośnomówiący wszystko było ok. - wina software'u ?
Wyzerowałem telefon - jego ustawienia, nie pomogło.
Dopiero znajomy "naprawił" problem - bawił sie w dźwiękach i przestawił wibrowanie w trybie dzwonka z "I" na "0" i z powrotem z "0" na "I"...
Teraz wszystko jest ok !
Miał ktoś taki przypadek ?
Bardzo zmartwiłem się tym problemem - uważałem iP za bardzo stabilny telefon...
Fakt, faktem mam JB... i może to być wina integracji w system nieautoryzowanego oprogramowania przez Apple...
Po drugie, robiłem downgrade OS z 4.0 do 3.1.3
Nie sprawdzę co jest odpowiedzialne za ww. usterkę...

Nie działa mikrofon i głośnik słuchawki podczas rozmowy.
Started by
stolik
, 29 Aug 2010 12:08
6 replies to this topic
Posted 29 August 2010 - 12:08
Posted 30 August 2010 - 20:50
I nadal śmiało możesz go za taki uważać. Nawet Bentley raz na jakiś czas nie pali od razu
A przy okazji sprawdzaj od czasu do czasu, czy w gnieździe słuchawkowym nie pojawił się kłaczek bawełny pochodzący z materiału, z kieszeni spodni. Coś w stylu kłaczka pępkowego. Wyłączamy telefon, bierzemy jakiś cieńki koniecznie plastikowy patyczek i wyciągamy drania. Specjalnie piszę plastikowy, bo jak wiadomo (przynajmniej większości i nieblondynkom) nie ma co ładowac się z przewodnikami pomiędzy metalowe części

Posted 01 September 2010 - 12:21
będę... heheI nadal śmiało możesz go za taki uważać. Nawet Bentley raz na jakiś czas nie pali od razu
Wiesz co, na logikę to się trzyma "kupy"... telefon się zachowywał jakby był w użyciu zestawu słuchawkowego...A przy okazji sprawdzaj od czasu do czasu, czy w gnieździe słuchawkowym nie pojawił się kłaczek bawełny pochodzący z materiału, z kieszeni spodni.
Posted 01 September 2010 - 13:50
Witam nie chce zakładać nowego wątku wiec napiszę w tym. Koleżanka przyniosła mi swój telefon ponieważ wczoraj przestał jej działać mikrofon do prowadzenia rozmów. Wie któryś z kolegów czy mikrofon jest wymienialny i jaki może być koszt takiej wymiany? Z tego co wiem telefon nie jest już obięty programem gwarancyjnym, wiec pozostaje naprawa poza sewrwisem gwarancyjnym. Może ktoś z Was miał taki problem.
Chodzi oczywiscie o iPhone 3g
Pozdrawiam
Posted 01 September 2010 - 15:54
MIKROFON IPHONE 3G ORYGINALNY --- WROCLAW SKLEP (1195223768) - Aukcje internetowe Allegro
Tutaj masz oryginalny mikrofon.Wymiana nie jest taka trudna, wystarczy odkręcić dwie śrubki, podnieść przyssawką górę i dokonać wymiany podzespołu.
Tutaj masz oryginalny mikrofon.Wymiana nie jest taka trudna, wystarczy odkręcić dwie śrubki, podnieść przyssawką górę i dokonać wymiany podzespołu.
Posted 04 September 2010 - 19:20
Miałem niedawno taki sam problem z iP 3G, stało się tak gdy w deszczowy dzień wyszedłem z pracy i stojąc jeszcze pod daszkiem u wyjścia chciałem wykonać połączenie, na ok 2sec. słyszałem sygnał połączenia w słuchawce po czym telefon zamilkł. W trybie głośnomówiącym działał prawidłowo ale nie było także słychać muzyki nawet puszczanej bez słuchawek, problemu nie rozwiązał reset telefonu (myślałem że to też sprawa software'u) i miałem zamiar po powrocie do domu zrobić na nowo flash os'u. Zanim wróciłem z pracy telefon sam się naprawił. Podejrzewam że spowodować to mogła jakaś nagła zmiana temp. na dworze było zimno a ja go wyjąłem z kieszeni spodni (gdzie było ciepło

Posted 04 September 2010 - 20:16
Miałam ten sam problem. Na szczęście telefon jeszcze jest na gwarancji. Przy pierwszej próbie wgrano nowe oprogramowanie. Pomogło na 2 tygodnie. Kolejna reklamacja w serwisie zakończyła się wymianą aparatu na nowy. Jak to pan w serwisie powiedział: "iPhone'ów się nie naprawia, jeżeli ponowne wgranie oprogramowania nie pomaga wymienia się je na nowe."

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users