Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie działa mikrofon i głośnik słuchawki podczas rozmowy.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 29 August 2010 - 12:08

Witajcie, ostatnio miałem taki problemik z moim iP3G. Gdy dzwoniłem przez iP do kogoś nie było słychać dźwięku połączenia w słuchawce. Telefon wykonywał połączenie. Znajomy odebrał telefon nie słyszał mnie, ani ja go... Podczas przełączenia się na tryb głośnomówiący wszystko było ok. - wina software'u ? Wyzerowałem telefon - jego ustawienia, nie pomogło. Dopiero znajomy "naprawił" problem - bawił sie w dźwiękach i przestawił wibrowanie w trybie dzwonka z "I" na "0" i z powrotem z "0" na "I"... Teraz wszystko jest ok ! Miał ktoś taki przypadek ? Bardzo zmartwiłem się tym problemem - uważałem iP za bardzo stabilny telefon... Fakt, faktem mam JB... i może to być wina integracji w system nieautoryzowanego oprogramowania przez Apple... Po drugie, robiłem downgrade OS z 4.0 do 3.1.3 Nie sprawdzę co jest odpowiedzialne za ww. usterkę...

#2 vivacee

vivacee
  • 376 posts
  • SkądPoznan

Posted 30 August 2010 - 20:50

I nadal śmiało możesz go za taki uważać. Nawet Bentley raz na jakiś czas nie pali od razu :) A przy okazji sprawdzaj od czasu do czasu, czy w gnieździe słuchawkowym nie pojawił się kłaczek bawełny pochodzący z materiału, z kieszeni spodni. Coś w stylu kłaczka pępkowego. Wyłączamy telefon, bierzemy jakiś cieńki koniecznie plastikowy patyczek i wyciągamy drania. Specjalnie piszę plastikowy, bo jak wiadomo (przynajmniej większości i nieblondynkom) nie ma co ładowac się z przewodnikami pomiędzy metalowe części :)

#3 stolik

stolik
  • 396 posts
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Posted 01 September 2010 - 12:21

I nadal śmiało możesz go za taki uważać. Nawet Bentley raz na jakiś czas nie pali od razu :)

będę... hehe

A przy okazji sprawdzaj od czasu do czasu, czy w gnieździe słuchawkowym nie pojawił się kłaczek bawełny pochodzący z materiału, z kieszeni spodni.

Wiesz co, na logikę to się trzyma "kupy"... telefon się zachowywał jakby był w użyciu zestawu słuchawkowego...

#4 epi

epi
  • 184 posts
  • SkądKatowice

Posted 01 September 2010 - 13:50

Witam nie chce zakładać nowego wątku wiec napiszę w tym. Koleżanka przyniosła mi swój telefon ponieważ wczoraj przestał jej działać mikrofon do prowadzenia rozmów. Wie któryś z kolegów czy mikrofon jest wymienialny i jaki może być koszt takiej wymiany? Z tego co wiem telefon nie jest już obięty programem gwarancyjnym, wiec pozostaje naprawa poza sewrwisem gwarancyjnym. Może ktoś z Was miał taki problem. Chodzi oczywiscie o iPhone 3g Pozdrawiam

#5 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 September 2010 - 15:54

MIKROFON IPHONE 3G ORYGINALNY --- WROCLAW SKLEP (1195223768) - Aukcje internetowe Allegro

Tutaj masz oryginalny mikrofon.Wymiana nie jest taka trudna, wystarczy odkręcić dwie śrubki, podnieść przyssawką górę i dokonać wymiany podzespołu.

#6 PioruN84

PioruN84
  • 43 posts

Posted 04 September 2010 - 19:20

Miałem niedawno taki sam problem z iP 3G, stało się tak gdy w deszczowy dzień wyszedłem z pracy i stojąc jeszcze pod daszkiem u wyjścia chciałem wykonać połączenie, na ok 2sec. słyszałem sygnał połączenia w słuchawce po czym telefon zamilkł. W trybie głośnomówiącym działał prawidłowo ale nie było także słychać muzyki nawet puszczanej bez słuchawek, problemu nie rozwiązał reset telefonu (myślałem że to też sprawa software'u) i miałem zamiar po powrocie do domu zrobić na nowo flash os'u. Zanim wróciłem z pracy telefon sam się naprawił. Podejrzewam że spowodować to mogła jakaś nagła zmiana temp. na dworze było zimno a ja go wyjąłem z kieszeni spodni (gdzie było ciepło ;)

#7 pmarzena

pmarzena
  • 50 posts

Posted 04 September 2010 - 20:16

Miałam ten sam problem. Na szczęście telefon jeszcze jest na gwarancji. Przy pierwszej próbie wgrano nowe oprogramowanie. Pomogło na 2 tygodnie. Kolejna reklamacja w serwisie zakończyła się wymianą aparatu na nowy. Jak to pan w serwisie powiedział: "iPhone'ów się nie naprawia, jeżeli ponowne wgranie oprogramowania nie pomaga wymienia się je na nowe." ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users