Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Etui do iPhone 4. Dostępność. Komis, iSpot oraz "pan Komputronik". Niesmak.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:09

Witajcie.
Od wczorajszej premiery iPhone 4 już troszkę ochłonęliśmy. Można było wybierać w ofertach różnych operatorów. Każdy pewnie znalazł coś dla siebie. Niestety nikt nie zadbał o dostępność etui oraz protektorów ochronnych do nowego telefonu Apple. Objechałem dzisiaj pół Łodzi a drugą część obdzwoniłem.

W iSpotach nie ma. Nawet nie wiedzą koledzy, że tego typu akcesoria są na ich stronie. Na pytanie sprzedawcy: "- ale gdzie to jest bo ja nie widzę" musiałem go nawigować... Sklep internetowy iSpot APR PURO Crystal Cover - Etui iPhone 4 - przezroczysty - Etui
W Vobis nie ma. W "euro" nie ma. W Media@Markt, Saturnie i Electroworld również nie ma.

I tak trafiłem do firmy Komputronik:
Klient: - Witam. Czy jest może etui albo folia ochronna do iPhone 4.
Sprzedawca: - Nie ma. A co kupił Pan iPhone 4.
Klient: - Tak.
Sprzedawca: To bardzo awaryjny telefon jest. (Uśmieszek).
Klient: Tak? Naprawdę?
Sprzedawca: No. Strasznie.
Klient: A czy ja Pana pytam o to awaryjność czy o dostępność etui?
.....

Etui dedykowane do iPhone 4 "ala Puro" kupiłem w komisie telefonicznym. Byli przygotowani. Oferowali w czterech kolorach oraz "pokrowiec/etui" ze skaju.

Bez łaski. Mogłem wreszcie zerwać folie zabezpieczające i usłyszeć dobrze rozmówcę ;)

Pozdrawiam
dvcam

#2 kubaamm

kubaamm
  • 252 postów
  • SkądPL|USA

Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:40

powiem tyle: masz wielkie szczęście że mieszkasz w dosyć dużym mieście i dostaniesz nawet po nie byle jakich "przygodach" coś ochronnego od ręki... ja mieszkam w mieścinie zwanej dalej Jarosławiem , w której mogę zapomnieć o czymś żeby mój przyszły zakup "godnie" a nawet "podstawowo" zabezpieczyć;)! , a co do przygotowania w ogóle nawet na samą premierę to tragedia! nie tylko pokrowców etui itd. ale również samych telefonów-dzisiaj objechałem cały Kraków i nawet jednej sztuki nie dostałem....(era)... teraz zamierzam zamówić w e sklepie w orange.... a pro po gdzie zakupiłeś swojego iphone'a?

#3 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:54

Kompletna folie SGP mam od miesiaca, dodatkowo niedawno doszedl do mnie IS na plecki ze smokiem, tak na wszelki wypadek. Na Iphona mam juz list przewozowy. Na wszelki wypadek zamowie tez bezplatnego bumera. I tyle bez ruszania sie z domu.

#4 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 28 sierpnia 2010 - 23:01

@kubaamm Kupiłem w salonie orange w Łodzi.

#5 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 29 sierpnia 2010 - 00:52

Ja kupiłem w T-Mobile DE silikonowego Belkina oraz Bumper z programu za darmo ;)

---------- Wpis dodano o 01:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:14 ----------

W PL jest słabo z etui do 4. Ja czekam na coś od Trexty.

#6 home theatre

home theatre
  • 91 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 02:10

SGP ma świetną ofertę na ebay. Ceny amerykanskie + 3 dolary za przesyłkę (piszą że będzie po 2 dniach).

unitedsgpcorp items - Get great deals on Computing, Consumer Electronics items on eBay UK!

Myśle że dobra propozycja dla osób z mniejszych miejscowości...

#7 iff

iff
  • 59 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 16:09

Warto kupić Incipio Feather slim?

#8 iff

iff
  • 59 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 11:24

Chcę jak najszybciej kupić jakiś pokrowiec do iPhone 4 ale nie moge się zdecydować. iSkin solo, incipio feather czy może Belkin grip vue case?

#9 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 sierpnia 2010 - 11:47

Chcę jak najszybciej kupić jakiś pokrowiec do iPhone 4 ale nie moge się zdecydować. iSkin solo, incipio feather czy może Belkin grip vue case?

Moim faworytem jest Belkin grip vue case i taki zamówiłem.
Pozdro!

#10 maxolo

maxolo
  • 275 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 16:58

czy ktos wie, gdzie mozna dostac bumpera od reki, oprocz alledrogo?

#11 Jeos

Jeos
  • 10 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 18:28

ja bede mial iPhone'a 4 (32GB) w ten piatek i zamowilem juz folie ochronna na allegro za niecale 10 zlotych (bezpiecznie bo w paczce sa dwie takie folie)
a teraz zastanawiam sie nad etui/case/bumper do tego iPhona bo iPoda touch ktorego mam dopiero rok juz rozwalilem: szybka pekla w wielu miejscach (ponad 10 duzych pekniec i ze 4 mniejsze)
wiec zastanawiam sie i jak narazie z tych fajniejszych rzeczy mam te:
[url=http://allegro.pl/new-belkin-grip-vue-case-najlepsze-dla-iphone-4-i1210557292.html]NEW Belkin Grip Vue Case! Najlepsze dla iPhone 4 ! (1210557292) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
[url=http://cgi.ebay.pl/SGP-Skin-Guard-for-iPhone-4-Carbon-Steinheil-Film-/180545556831?pt=PDA_Accessories#ht_6486wt_1026]SGP Skin Guard for iPhone 4 - Carbon (Steinheil Film) (aukcja 180545556831) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic![/url]
[url=http://allegro.pl/pokrowiec-obudowa-etui-iphone-4-incipio-feather-fv-i1191666791.html]Pokrowiec Obudowa Etui iPhone 4 INCIPIO FEATHER FV (1191666791) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
oczywiscie zamierzam tez wykorzystac [I WAM TEZ RADZE] darmowe etui od Apple'a! - [url=http://www.apple.com/pl/iphone/case-program/]Apple (Polska) - iPhone 4 - Program bezpłatnych etui[/url]

---------- Wpis dodano o 19:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:19 ----------

obejrzujcie linkki i powiedzcie co o tym sadzicie i jesli kos wie cos na temat tych darmowych etui od apple'a, lub juz skorzystal z tej "uslugi" niech mowi bo chce wybrac najlpsze etui z proponowanych
Dzieki!

#12 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 sierpnia 2010 - 18:54

SGP Skin Guard for iPhone 4 - moim zdaniem Odpada! ponieważ chroni tylko tył, a przy upadkach najważniejsze są rogi... Pozdro!

#13 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 30 sierpnia 2010 - 21:16

Nowe (no name) etui typu "Belkin Grip Vue" kupiłem w komisie za 20zł. Teraz czekam spokojnie na darmowe etui od Apple.

#14 Jeos

Jeos
  • 10 postów

Napisano 30 sierpnia 2010 - 22:45

A JAKIE SOBIE ETUI WYBRALES OD APPLE'A?? ja myslalem ze nakleje sobie na szybke folie ochronna i wezme za darmo od apple'a taka obudowe zeby chronila tyl i cala ramke (lacznie z rogami). to wszystko to ochrona calego iPhone'a a wydalbym tylko 10 zlotych wiec chyba calkiem niezle...

#15 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 31 sierpnia 2010 - 09:00

hmm... co do "no name" to już się przekonałem jakie są dobre;) problem przy wyciąganiu z kieszeni, bo to np. zwykły sylikon albo nie przylega dobrze, za miękki i rysuje chrom itp. Jakość kiszka, materiał kiszka, wykonanie kiszka... ogólna masówka za1s czyli kiszka;)

#16 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:13

Z braku laku... Najpierw byłem w iSpot ale tam patrzyli na mnie jak na goście z Marsa. Czyli lepiej kupić coś no name niż niszczyć nowy telefon w kieszeni. Druga sprawa to iPhone 4 nie ma chromu.

#17 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 12:45

Jako kolega powyzej, tez kupilem etui Speck Fitted w Tachobis w Warszawie (na stronie nie maja go w ofercie, ale w sklepie kilka wisialo do wyboru)

#18 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 31 sierpnia 2010 - 14:29

Jako kolega powyzej, tez kupilem etui Speck Fitted w Tachobis w Warszawie (na stronie nie maja go w ofercie, ale w sklepie kilka wisialo do wyboru)

W jakiej cenie jeśli wolno spytać?;)

#19 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 16:11

W jakiej cenie jeśli wolno spytać?;)

Wolno... :) 129 zyka :)

#20 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 31 sierpnia 2010 - 18:05

Z braku laku?
Rzemieniu, masz pełno ofert na necie... z dostawą nawet kolejnego dnia ale jak człowiek ograniczony to trudno;)
A to dla tych co jeszcze szukają:
New SPECK FITTED Case dla iPhone 4 ! różne wzory (1211888308) - Aukcje internetowe Allegro
Pozdro!

Po co wydawać 129zł jak mam za 3 tygodnie nowy od Apple. Lepiej kupić "no name" za 20zł. Przez trzy tygodnie się nie rozleci a jakość jest ok. Druga sprawa to etui musi być dostępne od ręki w dużych sklepach. Po to jest iSpot i inne. Niestety w Polsce nikt się nie przygotował na nadejście iPhone 4. Sprzedawcy zaspali. Trudno, ich strata.

#21 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 03 września 2010 - 20:44

PURO Clear Cover – Silikonowa opaska z osłoną iPhone 4 (czarny)

#22 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 03 września 2010 - 21:01

Ja właśnie czekam na takie etui: Incipio SILICRYLIC Etui dla iPhone 4
Wolę kompleksową ochronę urządzenia, nawet jak będzie nieco bardziej "tłuste" w ubranku. iPhone 3G miałem w iSkin Revo i dzięki temu ani jednej ryski się nie nabawił :)

#23 AppleLife

AppleLife
  • 91 postów

Napisano 08 września 2010 - 10:41

Ja właśnie czekam na takie etui: Incipio SILICRYLIC Etui dla iPhone 4
Wolę kompleksową ochronę urządzenia, nawet jak będzie nieco bardziej "tłuste" w ubranku. iPhone 3G miałem w iSkin Revo i dzięki temu ani jednej ryski się nie nabawił :)

Fajna sprawa oglądałem testy na Youtube;) daj znać czy ta guma podczas noszenia nie będzie przeszkadzać, ja używam od jakiegoś czasu Belkin Grip Vue o którym mowa wcześniej, świetne Etui!
Pozdro!

#24 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 08 września 2010 - 12:05

Fajna sprawa oglądałem testy na Youtube;) daj znać czy ta guma podczas noszenia nie będzie przeszkadzać, ja używam od jakiegoś czasu Belkin Grip Vue o którym mowa wcześniej, świetne Etui!
Pozdro!

Etui już mam i jestem zadowolony :) Popełniłem nawet artykuł na jego temat, tu: Test Incipio Silicrylic | iPodzik.info

#25 menci

menci
  • 4 postów

Napisano 20 września 2010 - 15:39

Witam. Ja znalazlem etui mojej ulubionej firmy OtterBox, uzywam jednej z nich na iP3G i powiem wam ze spokojnie mozna rzucac telefonem po podlodze bez obawy o uszkodzenie. Teraz przyszedl czas na uzbrojenie nowego A4. Dziele sie linkiem jesli ktos jest zainteresowany ochrona swojego cacka: [url=http://www.ipeachy.pl/iPhone_4G-k166-0-3-default.html]Akcesoria iPhone i iPod - Sklep iPhone iPeachy.com - iPhone 4G[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych