Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zielony nalot na zdjęciach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 28 sierpnia 2010 - 00:49

Witam Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem iPhone 4, gdzie od rana nie spałem żeby z orange tylko dali znać :) Wszystko poszło sprawnie, w domu na spokojnie aktywowałem, a tu niespodzianka, nie wiem czy jestem już przewrażliwiony, czy iPhone 4 działa tak na odbicie światła z żarówki i niebieskich ścian ale na środku zdjęcia wyraźnie widać zieloną plamę, w załączniku daje przykładowe zdjęcie jak to wygląda i czekam na odpowiedz czy to normalne, czy nie potrzebnie panikuje, czy oddawac na gwarancje etc. Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 08:12

To masz na wszystkich zdjeciach czy na jednym, bo na tym to mi na cien wyglada...

#3 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 28 sierpnia 2010 - 08:39

kurcze, chyba niepotrzebnie panikowalem bo dzisiaj przy swietle dziennym juz normalnie wychodza, wczoraj przy jarzeniowce na wszystkich tak bylo, po prostu jak chcialem ztobic zdjecie to na srodku ekranu zielona plama, widocznie aparat iphone tak reaguje na takie swiatlo, czego nie mozna powiedziec z porownywanym 3gs...

#4 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 28 sierpnia 2010 - 08:59

ehh te ludzie xD

#5 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 28 sierpnia 2010 - 09:09

a ja myslalem ze nie odkleiles foli z tylu :) jakies 2 tygodnie temu w pracy koles przyniosl nowke kazdy ogladal w propozycji dostal :) pstryka fotke bez lapy wyglad ok z lampa na zielono :> wszyscy sie dziwia co nie tak a on foli nie odkleil, i kawalek wchodzil na lape :)

#6 xinqev

xinqev
  • 526 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:22

Ja mam takie coś czerwone. Ale pewnie wina pomarańczowego pokoju.

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 10:31

Ja mam takie coś czerwone. Ale pewnie wina pomarańczowego pokoju.

Ty znow nie na temat sie wcinasz, temat jest o iPhone 4 a nie o 3GS, mozesz miec nawet zielone kropki na rozowym tle, ale jaki to ma zwiazek z iPhonem 4 i jego zdjeciami ;/

#8 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 28 sierpnia 2010 - 11:10

Faktem jest jak ktoś pisał już wyżej, że zielone zdjęcia wychodzą jak się nie odklei tylnej folii i robi zdjęcia z lampą błyskową, też na starcie się zdziwiłem,ale po odklejeniu wszystko było ok

#9 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 28 sierpnia 2010 - 11:23

ja mam w srodku wielka czarna plame w czerwone kropki, to pewnie dlatego ze sciany mam czarne w czerwone pentargramy

Dołączona grafika

#10 xinqev

xinqev
  • 526 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 11:57

Ty znow nie na temat sie wcinasz, temat jest o iPhone 4 a nie o 3GS, mozesz miec nawet zielone kropki na rozowym tle, ale jaki to ma zwiazek z iPhonem 4 i jego zdjeciami ;/

Weź się człowieku ogarniesz, tylko krytykować potrafisz. Temat jest nie o iPhonie 4 tylko o problemie z aparatem w iPhonie 4. Jak autor napisał była to wina naświetlenia, co potwierdziłem swoi doświadczeniem. Post Konrado1984 też raczej nic nie wniósł, ale jego nie skrytykowałeś, tylko mnie. W-y-l-u-z-u-j.

#11 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:33

folie na pewno zdjąłem :) zastanawiałem się czy nie ma jeszcze jakiejś małej na aparacie ale nic nie ma, przy normalnym świetle jest ok a wczoraj nie wiem czemu, może tak reaguje na takie światło, może odbicie, nie wiem jak to wytłumaczyć, w 3gs wczoraj było ok, tylko w czwórce wyszły przebarwienia, tu coś jeszcze piszą Sfora.pl - Wielki problem z iPhone 4. Fatalne zdjęcia - Świat.

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 12:36

Wieczorem sprawdze w pomiszczeniu ze swietlowka, jak wychodza zdjecia.

#13 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 28 sierpnia 2010 - 14:33

Wy to macie problemy, a ja wciąż staram się dojść jak włączyć aparat w Nokii 6310i...

#14 kmail88

kmail88
  • 62 postów

Napisano 16 marca 2011 - 22:10

Witam Problem jest. Fotografie robione przy mocnym sztucznym oświetleniu są zbyt zielone lub zbyt żółte. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Wiem że zmiana soft tu może nie pomóc. Może ktoś oddawała z Was telefon do serwisu?

#15 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 16 marca 2011 - 23:58

Rany człowieku nie dość że górnik z Ciebie spory ;) to jeszcze o fotografi nic nie czytałeś. Zdjęcia to światło, cień i oko fotografa, sztuczne światło musi być dobre by przy nim zrobić dobrą fote, kupi jeden z drugim telefon z aparatem i myśli że Milachem zostanie, kup lustro zobaczymy czy przy kiepskim świetle zrobisz dobrą fote

#16 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 00:27

przecież w iPhoto i bodajże w systemowym "Podglądzie" są narzędzia do niwelowania tinty...

#17 kmail88

kmail88
  • 62 postów

Napisano 17 marca 2011 - 17:47

Tak się składa że się zajmuję fotografią od bardzo bardzo dawna (ponad 10 lat).
Dołączona grafika
Tak to wygląda.

#18 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 18:20

@kmail88 - u mnie to tak nie wygląda niestety, kolory mam "normalne" - przynajmniej jak na jakość zdjęć przy niepełnym sztucznym naświetleniu. Co więcej kierując telefon na kartkę widzę biel, mimo tego, że żarówka w pokoju ma jakieś 2300K. Trzeba sprawdzić telefon, albo... poprawiać zdjęcia na kompie :) Lub w jakimś programie bezpośrednio na iP, są ich dziesiątki.

#19 kmail88

kmail88
  • 62 postów

Napisano 17 marca 2011 - 18:40

Ok. Fotki fotkami ale filmy też są przebarwione. Problem ze złym rozpoznawaniem balansu bieli jest chyba wina sprzętu a nie oprogramowania. Czytałem ze aktualizacja iOS nie rozwiązuje problemu

#20 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2011 - 23:42

Polecam programy do coloringu video :> Podejrzewam, że jest to wina tylko niektórych partii sprzętu...

#21 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 kwietnia 2011 - 22:20

Wiem, że temat trochę stary ale ja również mam opisywany problem. Niestety u mnie jeszcze wyraźniej widać zieloną plamę. Czy serwis pomoże w tym przypadku?

Dołączona grafika

//edit
Dodam tylko, że w rzeczywistości płytka jest nieskazitelnie biała.

#22 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 17 kwietnia 2011 - 23:31

Zròb jeszcze jedną fotkę przy innym oświetleniu i najlepiej na dworze. Wtedy coś zaradzimy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych