Witam,
Mam iPhone 2G.
Zakupiony w sieci O2 z Irelandii. Przy zmianie karty na Vodafone pokazuje się znajomy ekran na telefonie " Podłącz do iTunes"
Próbowałem już: Blackra1n'a; BooteNeuter; ultrasn0w; nic nie pomaga
Widziałem na YT kiedyś film, że można to ominąć kartą SIM do telefonów " z budki " z jakiś uniwersalnym ICCID ale takiej nie posiadam.
Czy ktoś może podsunąć jakiś pomysł co z tym zrobić ?
Z góry dziękuję

Aktywacja przy zmianie karty sim z O2 na Vodafone
Rozpoczęty przez
adnet
, 26 sie 2010 22:01
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:01
Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:06
W dziale poradniki masz tutorial jak zrobic JB zaktywowac i zdjac SIMLocka z iPhone 2G.
Napisano 26 sierpnia 2010 - 22:41
Dziękuję za pomoc - nie doczytałem poradnika do końca :/ i nie zwróciłem uwagi na to, że inna wersja redsn0w ma znaczenie (no własnie - ma znaczenie?)
Napisano 27 sierpnia 2010 - 01:37
Po pierwsze iPhone 2G nie mogłeś kupić w o2.ie bo zwyczajnie nie był sprzedawany w o2 (był dostępny jedynie w USA).
Po drugie zadne z tych narzędzi które wymieniłeś nie służy do aktywowanie telefonu.
Po trzecie karte z uniwersalnym ICCID mozesz kupic za 5 euro na ebayu.
redsn0w zrobi Ci aktywacje na świeżo wgranym sofcie.
Napisano 27 sierpnia 2010 - 09:49
Mój stary post:
Problem był taki, że po wyjęciu karty aktywuwującej telefon wymagał aktywacji. Kilka prób i ciągle to samo. Doradziłem wgranie softu od nowa z shiftem, ale przedtem paweł wyczyscil sobie wszystko z iphona. czekałem cierpliwie, ąz wgra mu sie ten iOS4, potem czekanie, aż zrobi jailbreak. Po jailbreaku użylismy tego: Aktywacja iPhone’a za pomoc , a nastepnie ultrasn0w i taka operacja: reboot, restart,reboot,restart i .. zadziałało! PS. tyle to trwalo, bo przez 40 minut odszedlem od kompa, ale w pol godziny kazdy powinien sie uporac. A wiec podsumowujac:
Jesli twoj iPhone wymaga aktywacji po wyjeciu karty aktywacyjnej nalezy:
1. Wyczyscic wszystkie dane z poziomu iphona
2. Wgrac od nowa sciagniety soft (z shiftem)
3. aktywowac kartą
4. jailbreak comexa
5. Aktywacja iPhone’a za pomoc
6. ultrasn0w
7 reboot
8.restart
9.reboot
10. restart
i gotowe.
---------- Wpis dodano o 10:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:47 ----------
Temat: http://myapple.pl/ip...-aktywacja.html
Problem był taki, że po wyjęciu karty aktywuwującej telefon wymagał aktywacji. Kilka prób i ciągle to samo. Doradziłem wgranie softu od nowa z shiftem, ale przedtem paweł wyczyscil sobie wszystko z iphona. czekałem cierpliwie, ąz wgra mu sie ten iOS4, potem czekanie, aż zrobi jailbreak. Po jailbreaku użylismy tego: Aktywacja iPhone’a za pomoc , a nastepnie ultrasn0w i taka operacja: reboot, restart,reboot,restart i .. zadziałało! PS. tyle to trwalo, bo przez 40 minut odszedlem od kompa, ale w pol godziny kazdy powinien sie uporac. A wiec podsumowujac:
Jesli twoj iPhone wymaga aktywacji po wyjeciu karty aktywacyjnej nalezy:
1. Wyczyscic wszystkie dane z poziomu iphona
2. Wgrac od nowa sciagniety soft (z shiftem)
3. aktywowac kartą
4. jailbreak comexa
5. Aktywacja iPhone’a za pomoc
6. ultrasn0w
7 reboot
8.restart
9.reboot
10. restart
i gotowe.
---------- Wpis dodano o 10:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:47 ----------
Temat: http://myapple.pl/ip...-aktywacja.html
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych