Ale tu ma appstore Co dużo firm itp. wypuszcza ich aplikacje np. last.fm a na ten system samsunga tego nie znajdziesz...

Czy opłaca się teraz kupować 3GS'a?
Started by
iPlushie
, 26 Aug 2010 10:46
33 replies to this topic
Posted 27 August 2010 - 12:45
Posted 27 August 2010 - 13:05
Z tyloma dobrymi aplikacjami na rynku te 16GB juz nie wystarcza, a gdzie jeszcze muzyka...
Ja jestem uzytkownikiem 3Gs (oczywiscie po jailbreaku), co prawda mam go od okolo miesiaca - ale sprawuje sie rewelacyjnie. Jako telefon - (nie jest za duzy do kieszeni jak np HTC HD2), przegladarka internetowa (oraz Palringo, Skype czy klijent Facebooka), sposob na zabicie nudy (TapTap / I Am T-Pain i inne gry czy aplikacje sluzace do rozrywki), nawigacja (Navigon naprawde rewelacja), oraz aparat/kamera i programy sluzace do ich obrobki.
Niektorzy narzekaja, ze aparaty w iphonach nie maja flesha, ale to zepsulo by desing, a do profesjonalnych zdjec sluza przeciez prawdziwe aparaty!
Ostatnio przegladajac allegro znalazlem kilka nowych modeli 3Gs za 2,600 - 2,300. Tylko, ze kupujac na allegro istnieje ryzyko, ze telefon opisywany jako fabrycznie nowy byl juz wczesniej otwierany.
Posted 27 August 2010 - 13:20
Czyli usiłujesz powiedzieć, że ci nie wystarcza 16 GB pamięci ? Jak na smartphone to jest ogromna ilość... Dużo ludzi ma 2 Gb i im wystarcza więc co tu taka rozbieżność ?
Posted 27 August 2010 - 15:13
@loocaso Zgadzam się. Dla mnie 16 GB to wystarczająca ilość pamięci, aż nadto. Aktualnie korzystam z Samsunga Avilii, z kartą 2GB i mi wystarcza, zwłaszcza, że co chwila słucham innych zespołów. Poza tym, sądzę, że osoby które mają powiedzmy 10 GB muzyki na telefonie, nie słuchają nawet połowy...
@mleko23 najbardziej przekonuje mnie ta cena.
No jeszcze zobaczymy, jeżeli rodzice zgodzą się np. wziąć mi iPhone 4 w Erze, w mixie to będę się cieszyć, a jeżeli nie to kupię Samsunga bez żadnej umowy

Posted 27 August 2010 - 15:57
Od 2 tygodni mam 3GS 16GB. Kupiłem na allegro za niecałe 1,3k. Przód jak nówka, z tyłu minimalne ślady użytkowania widoczne tylko pod światło. Na Twoim miejscu poważnie zastanowiłbym się czy kupować nowy telefon za cenę 2 razy większą od używanego w bardzo dobrym stanie. Też miałem obawy, że mi wcisnął kit, to mój trzeci telefon i dwa poprzednie były nowe, jednak czasami wystarczy popatrzeć na komentarze sprzedawcy, kiedy jest ich sporo i na dodatek prowadzi on sklep to szanse, że zrobi Cię w konia są minimalne.
Właściwie jedyna rzecz jaka mnie denerwuje to mało kompatybilnych aplikacji na iOS4: iBlueNova, Cycorder i jeszcze kilka, na których najbardziej mi zależy. Aż mi żal, że na telefonie był już 4.0.1 zamiast 3...
Posted 27 August 2010 - 16:06
Mimo wszystko, nie mam zaufania do używanych telefonów. Mój szwagier kupował używane telefony od 'zaufanych' i 'polecanych' sprzedawców i prawie zawsze trafiał na takich, co przysyłali zepsute lub niezgodne z opisem telefony. Więc jak już mam kupować to w 100% nowy.
Posted 27 August 2010 - 17:23
Zawsze możesz się umówić na odbiór osobisty. A co do samsungów,htc i innych... Używałem iPhona przez ponad 1,5roku (3g i 3gsa), wziąłem w playu htc desire i wytrzymałem z nim miesiąc... Mimo,że te samsungi i htc mają niby wszystko to jednak tego "czegoś" im brakuje.
Posted 27 August 2010 - 17:42
Właśnie chodzi mi o to "coś"
cena iPhone'a 4 16 GB w Mixie, w Erze jest opłacalny i myślę, że rodzice się na niego zgodzą. Dołożą 300 zł, a ja i tak bym musiała doładowywać co miesiąc telefon, więc jest mi to na rękę

Posted 27 August 2010 - 21:45
Nie radzę ci za taką cene brać telefonu z ery + 2 lata płacić mix. Lepiej juz kup nówkę na allegro za 2500 zł.... Już ja się użeram teraz w plusie... Ale za 2 tyg doladowuje za 600 zł i po mixie
Polecam play. minuta 29 gr [ w pakiecie 20 gr] 100 mb internetu za 5 zł.
I smsy za darmo do wszytskich lub bez limitów rozmowy i smsy w play

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users