Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konto premium - pobieranie plików

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2010 - 09:53

Witam, otoz majac MBP 13' mam problem przy pobieraniu plikow z rapidshare. Za kazdym razem musze kopiowac po kilkanascie linkow, wklejac i dalej tak samo. Jest jakis program sluzacy jak np na windows rapidshare-manager?? Nie chodzi mi o program spedddownload czy inne podobne. Czy istnieje taka latka do przegladarki internetowej? Korzystam z mozilla firefox i znaczaco ulatwilo by mi to sprawe. Konto na rapidzie jest premium. Jesli ktos wiec jak mozna taka latke ustawic pod rapida, skad sciagnac itp to prosze zeby napisal co i jak trzeba zrobic zeby nie trzeba bylo sie wiecej denerwowac. Oczywiscie probowalem metoda prob i bledow sciagac w ciemno lecz z mizernym efektem. Dzieki za odpowiedz. PS szukalem takiego tematu ale wy wiecej razy odpowiedacie ze temat juz jest niz udzielacie precyzyjnej odpowiedzi:-)

#2 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 sierpnia 2010 - 10:12

jedynie downloader np jdownload - zaznaczasz wszystkie pliki - robisz jabłko+c i automatycznie wszystkie wklejaja sie do downloadera. pomogłem Ci pod warunkiem, że nie chcesz w ten sposób nielegali ściągać. To forum nie toleruje piractwa

#3 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 26 sierpnia 2010 - 11:00

jedynie downloader

pomogłem Ci pod warunkiem, że nie chcesz w ten sposób nielegali ściągać. To forum nie toleruje piractwa

nie, nie, chodzi mi o to ze wymieniam sie ze znajomymi duza partia zdjec a wysylac po 3 zdjecia przez maila troche trwa :/ a to mi znaczaca ulatwi sprawe. A powiedz mi gdzie mam wpisac dane z konta premium? Bo ja sie na tych programach nie lapie :/ probuje metoda prob i bledow ale kiepsko mi idzie.
Dzieki za odpowiedz

---------- Wpis dodano o 10:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:39 ----------

czyli tak: pobiera Jdownloader (link: JDownloader.org - Offizielle Homepage). Normalnie sciagam i sie instaluje. Nastepnie jes lipa gdyz, mam ikonke jdownoader w docku ale jak ja naciskam to nic sie nie dzieje. Nic sie nie wlacza itp. Program zawiesza mi komputer!!

#4 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 26 sierpnia 2010 - 12:05

Możesz do tego celu użyć shellowego wget-a. Składnia jest banalna:
wget -c --limit-rate=250k --auth-no-challenge --user=ID_KONTA_PREMIUM --password=HASLO_KONTA_PREMIUM -i pobierz.txt
wyjaśnienie:
-c - wznawianie pobierania
--limit-rate=250k - limit prędkości pobierania do 250 kB/s
-i pobierz.txt - plik tekstowy z linkami do pobierania.

Instalacja wgeta na Maku: The Bear Den - Building wget for Mac OS X

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych