Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dysk SSD ExpressCard jako systemowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 zelmer

zelmer
  • 170 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 17:39

Witam Was wszytkich.
Przeglądając sieć wpadłem na coś takiego SSD ExpressCard 64GB | Dyski SSD | Verbatim Europe - Magazynowanie danych, materiały eksploatacyjne dla komputerw i zastosowań związanych z powielaniem obrazu. Jak myślicie można by tego użyć jako dysku systemowego? Przeczytałem instrukcję obsługi tego cuda i wynika z niej że pod makiem trzeba zainstalować najpierw sterowniki aby zaczął działać. Tak się zastanawiam, czy dało by radę przenieść świerzo zainstalowany system z dysku wbudowanego na ten a potem poinstalować na nim resztę programów typu pakiet adobe cs4 + ableton i wtyczki do niego. Czy by to działało i dało jakiś efekt?

#2 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 25 sierpnia 2010 - 17:53

Według mnie dużo przyspieszy komputer. Postawisz raczej na nim system bez problemu. Na starych PowerBookach stawiało się tak system, to czemu na nowszym sprzęcie się nie będzie dalo?

#3 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 25 sierpnia 2010 - 19:21

Szukalem wlasnie filmu na ten temat. Wlasnie facet na macworld.com pokazywal jak zainstalowac wlasnie system na czyms takim. Jest to genialne. Powiem tylko, ze to dziala i to super. Nawet bym sie nie zastanawial na Twoim miejscu jesli cenowo OK. Zawsze masz 2 dyski a nie jeden. Zeby sie takw iMaku dalo to bylbym wniebowziety. Jak znajde ten film to podrzuce tu link. Na razie nie mam.

---------- Wpis dodano o 18:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:12 ----------

Mam: YouTube - Macworld Video: SSDs and the MacBook Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych