Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

stacja dokująca z zewnętrznym zasilaniem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Luk@s

Luk@s
  • 24 postów
  • SkądDG

Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:10

Szukam stacji dokującej, która jednocześnie pozwala na podłączenie iPhone'a do komputera, ale ładuje go zasilaczem sieciowym. Dlaczego coś takiego? Ładowarką sieciową iPhone ładuje mi się poniżej 2h. Przez USB z komputera natomiast trwało to nawet 8h ostatnio (może mam słabe USB z przodu). Tym sposobem chcąc szybko naładować iPhone'a musiałbym i tak przełączać kabel w doku, albo podpinać go do ładowarki, a chciałbym uniknąć takiej sytuacji. Czy są takie rozwiązania? Czy niestety niezbyt? Aha - urządzenia typu głośniki, które przy okazji ładują itp. odpadają. To ma być sama stacja dokująca, która będzie leżała koło komputera. Jeśli nie ma czegoś takiego, co sobie wymyśliłem, to co polecacie w ogóle kupić za zwykłego docka. Posiadam iPhone 3G.

#2 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:13

Chyba nie ma takiego docka. Najłatwiejszym rozwiązaniem w tej sytuacji wydaj się być dokupienie dodatkowego kabla do iPhona i podłączenie jednego do docka, a drugiego do ładowarki.

#3 Luk@s

Luk@s
  • 24 postów
  • SkądDG

Napisano 25 sierpnia 2010 - 14:25

No mam dwa kabelki, ale myślałem, że da się wygodniej. Bo skutek tego będzie taki, że i tak trzeba by było (albo żeby ładować, albo podpinać do kompa), szukać i wkładać kabelek do telefonu, a tego właśnie chciałem uniknąć :)
W takim razie (jeśli nikt nic nie wymyśli) czy taki zwykły dock wystarczy:
http://allegro.pl/st...1201440215.html
Bo cena w iSpocie najprostszego docka szokuje, a to przecież tylko przedłużenie wtyczki i podstawka :)

#4 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2010 - 21:44

Widzę w podpisie, że posiadasz PC oraz MB. Podepnij iPhone, do PC, do USB które wychodzi bezpośrednio z płyty głównej, powinno pomóc.

#5 Luk@s

Luk@s
  • 24 postów
  • SkądDG

Napisano 25 sierpnia 2010 - 22:32

Jasne, myślałem o tym. Poza tym zauważyłem, że po ładowaniu z komputera iPhone dłużej trzyma na baterii. Tylko dalej pozostaje pytanie czy zamiennik docka może być, czy lepiej kupić oryginalny. I gdzie jeśli oryginalny. Na Allegro są, to wiem. Oprócz tego podobno w salonach Orange/Ery, ale pytałem w pobliżu miejsca zamieszkania i nie mają.

#6 Luk@s

Luk@s
  • 24 postów
  • SkądDG

Napisano 28 sierpnia 2010 - 21:43

Pozwolę się dopisać. Popytałem w najbliższej okolicy i nie mają nigdzie oryginalnego docka. Badziewia nie chcę kupować. Zaciekawiły mnie natomiast dwa produkty:
1. Stacja dokująca Apple iPhone iPod Xquisit Nowa FV (1200936480) - Aukcje internetowe Allegro
2. Dexim DCA192 - Ładowarka sieciowa Dexim w RTV EURO AGD
Może ktoś używał, albo miał styczność z tymi produktami. Warto się nimi zainteresować?
Czy lepiej szukać dalej oryginalnego docka?
Albo jest coś innego ciekawego?

#7 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 17 września 2010 - 17:31

Pozwolę się dopisać. Popytałem w najbliższej okolicy i nie mają nigdzie oryginalnego docka. Badziewia nie chcę kupować. Zaciekawiły mnie natomiast dwa produkty:
1. Stacja dokująca Apple iPhone iPod Xquisit Nowa FV (1200936480) - Aukcje internetowe Allegro
2. Dexim DCA192 - Ładowarka sieciowa Dexim w RTV EURO AGD
Może ktoś używał, albo miał styczność z tymi produktami. Warto się nimi zainteresować?
Czy lepiej szukać dalej oryginalnego docka?
Albo jest coś innego ciekawego?

Późna odpowiedź, ale posiadam tę stację z aukcji nr 1 i jest świetna, polecam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych