Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MicroSim w plusie (simplus)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 25 sierpnia 2010 - 12:48

Witam!!! Mam pytanie czy ktoś wie czy można wymienić zwykłą kartę sim simplusa na microsim? bo ja już się pogubłem jak dzwoniłem na infolinie to powiedziano mi że niema takiej możliwości tego samego dnia zapytałem w salonie plusa z ciekawości powiedziano mi ze jest taka możliwość ale jeszcze nie maja tych kart a to było wczoraj. Może ktoś się orientuje jak jest naprawdę?

#2 RS4

RS4
  • 211 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 15:46

Karty microsim były na testach, od dzisiaj są - powinny być teoretycznie dostępne w salonach, jeśli zamówisz IP4 to obowiązkowo dostaniesz z telefonem. RS4

#3 arekl

arekl
  • 123 postów

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:32

Więc parę dni temu napisałem do nich @ z zapytaniem , i microsim póki co nie występuje w ofercie simplusa oraz mixplusa. Oraz nie wiedzą czy go w tych taryfach wprowadzą

#4 Neuron

Neuron
  • 489 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 25 sierpnia 2010 - 20:44

Dziś dzwoniłem z zapytaniem związanym z kartą MicroSim, ale w zwykłym, abonamentowym Plusie. Nareszcie udało mi się rozmawiać z kimś kompetentnym! ;) Co prawda nie wiem, czy to Ci jakoś pomoże, ale konsultant powiedział mi, że istnieje możliwość wymiany zwykłych kart SIM na MICROSIM w salonach Plusa. Trzeba jednak po pierwsze zorientować się, czy dany salon ma karty MicroSim na stanie a potem liczyć się z wydatkiem ponad 60 złotych za nową kartę MicroSim na którą wprowadzą Ci Twoje dane. Nie wiem jak to będzie wyglądało w Twojej konkretnej sytuacji, ale na chłopski rozum, powinno nie mieć znaczenia jaką masz taryfę - to tylko dane na karcie MicroSim, którą kupujesz niejako "czystą" w salonie a chłopaki zrzucają na nią konkretne dane - czy to dane konta z abonamentem, czy inne. Nie rozumiem, dlaczego mieliby robić jakieś pretensje w tym względzie tym bardziej, że słono sobie liczą za ową magiczną kartę MicroSim ;)

#5 papatki

papatki
  • 15 postów
  • SkądWlkp

Napisano 26 sierpnia 2010 - 08:11

A to bardzo ciekawe. Ja wczoraj otrzymałem kartę micro-sim w abonamencie firmowym. Dokładnie to wymieniłem zwykłą na micro. Karta owszem opisana simplusem ale jakie to ma znaczenie co jest na niej nadrukowane, tym bardziej, że z iP4 chodzi bez problemu :)

#6 mosbiq

mosbiq
  • 135 postów
  • SkądGorzow Wlkp.

Napisano 26 sierpnia 2010 - 11:11

Dziś dzwoniłem z zapytaniem związanym z kartą MicroSim, ale w zwykłym, abonamentowym Plusie. Nareszcie udało mi się rozmawiać z kimś kompetentnym! ;) Co prawda nie wiem, czy to Ci jakoś pomoże, ale konsultant powiedział mi, że istnieje możliwość wymiany zwykłych kart SIM na MICROSIM w salonach Plusa. Trzeba jednak po pierwsze zorientować się, czy dany salon ma karty MicroSim na stanie a potem liczyć się z wydatkiem ponad 60 złotych za nową kartę MicroSim na którą wprowadzą Ci Twoje dane. Nie wiem jak to będzie wyglądało w Twojej konkretnej sytuacji, ale na chłopski rozum, powinno nie mieć znaczenia jaką masz taryfę - to tylko dane na karcie MicroSim, którą kupujesz niejako "czystą" w salonie a chłopaki zrzucają na nią konkretne dane - czy to dane konta z abonamentem, czy inne. Nie rozumiem, dlaczego mieliby robić jakieś pretensje w tym względzie tym bardziej, że słono sobie liczą za ową magiczną kartę MicroSim ;)

Na karte sim nic nie wgrywa przy aktywacji - w salonie przypisuja numer hr karty sim do Twojego konta abonenckiego w systemie.

#7 Neuron

Neuron
  • 489 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 26 sierpnia 2010 - 12:16

Powinienem był napisać "chłopaki ZAPEWNE zrzucają na nią konkretne dane" ;).

#8 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 03 października 2010 - 12:13

Pytam po miesiącu - wiecie jak z tym już jest? Nie wiem czy kupować wycinarkę czy działać coś z Plusem.

#9 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 03 października 2010 - 13:38

Popytaj w różnych serwisach gsm. Powinni mieć tam takie rzeczy i pewnie nie zapłacisz więcej niż 10-15zł.
Albo spróbuj znaleźć nalepki takie jak na zdjęciu na tej AUKCJI. Wtedy możesz w łatwy sposób sam to zrobić. Moim zdaniem lepiej nie wycinać samemu tej karty ponieważ często na tych wszystkich tutorialach jest to źle pokazane i zostajemy z niemal bezużyteczną kartą.

#10 vt9st

vt9st
  • 169 postów

Napisano 03 października 2010 - 18:10

Wiesz co? Kumpel mi wyciął, sprawna ręka i póki co działa znakomicie. 'microsim pdf' w Google, linijka, cienkopis i nożyczki :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych