Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod touch i wieża Sony ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 23 sierpnia 2010 - 16:54

Witam ! Jestem szczęśliwym posiadaczem iPoda touch. Ostatnimi czasy rozmyślam nad zakupem wieży, która obsługiwałaby iPoda po podłączeniu. W oko wpadła mi następująca wieża: Wieża Sony CMT-DH30 - opis, informacje, dane techniczne produktu. A więc moje pytanie brzmi: Czy po podłączeniu do niej iPoda touch kablem USB będę mógł odtwarzać piosenki, które są zapisane w jego pamięci? Pozdrawiam !

p.s. Jeśli gdzieś był podobny topic, to przepraszam ale nie znalazłem...

#2 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 23 sierpnia 2010 - 17:21

Zależy od wieży. Nie widzę tu nic na temat iPoda, ale może działać jednak pewności nie masz. Najczęściej piszą czy dany sprzęt obsługuje iPody. Ja bym w ciemno nie kupował. Musisz się dowiedzieć u sprzedawcy

#3 Galll1

Galll1
  • 6 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 17:24

Wystarczy kabel i podłączysz do wzystkiego.

#4 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 23 sierpnia 2010 - 18:34

Zależy od wieży. Nie widzę tu nic na temat iPoda, ale może działać jednak pewności nie masz. Najczęściej piszą czy dany sprzęt obsługuje iPody. Ja bym w ciemno nie kupował. Musisz się dowiedzieć u sprzedawcy

Jestem nowicjuszem w tych sprawach, także czy mógłbyś mi powiedzieć jak się spytać producenta, czy za pomocą sklepu, czy jakoś inaczej? Z góry dzięki. Pozdrawiam!

#5 Galll1

Galll1
  • 6 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 18:45

Ta wieża raczej na 100% nie obsługuje iPoda, bo by się "chwalili". A tak przy okazji to łap lekture [url]http://myapple.pl/jaki-sprzet-wybrac/95181-jaka-wieza-do-ipoda-plus-airport.html[/url]

#6 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 23 sierpnia 2010 - 19:14

A gdybym do niej dokupił ten oto dock, to iPod by działał tak? Stacja dokująca, Apple, Universal Dock do iPod/iPhone MB125 - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl

#7 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 23:26

Nie ma szans - wieza musi obslugiwac iPody... Wiekszosc sprzetow z USB potrafi odczytywac muzyke zp rzenosnych odtwarzaczy MP3, poniewaz zdecydowana wiekszosc chinskiego smiecia przedstawia sie jako pendrive'y. I o ile z tym sobie radza, tak... iPod to iPod - nigdy nie przedstawial sie jako pendrive, stworzony zostal do synchronizacji i radzi sobie z nim idealnie praktycznie tylko iTunes. Slowem - gniazdo USB oznacza obsluge pendrive'ow i jemu podobnych, ale NIE iPoda!!!

#8 Galll1

Galll1
  • 6 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 07:47

A gdybym do niej dokupił ten oto dock, to iPod by działał tak? [url=http://merlin.pl/Stacja-dokujaca-Apple-Universal-Dock-do-iPod-iPhone-MB125_Apple/browse/product/208,776154.html]Stacja dokująca, Apple, Universal Dock do iPod/iPhone MB125 - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl[/url]

Tak zadziała, ale wg mnie płacic w sumie 1000zl, za wieżę i doka to bezsens. Lepiej kupic używany wzmacniacz lub amplituner i do tego jakieś fajne głośniki no i ten dok jak ci zależy (możesz równie dobrze użyć kable composite (RCA)->złącze iPod'a które na allegro chodzą po 13 zl i to o wiele lepij zagra niż ta wieża.

#9 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 24 sierpnia 2010 - 08:20

Tak, 1000zł to za dużo, a zależy mi na docku, więc może taka lub taka wieża byłaby dobra? Wieża Sony CMT-BX20i - porównanie cen w sklepach internetowych i Wieża Sony CMT-MX500i - porównanie cen w sklepach internetowych

#10 Galll1

Galll1
  • 6 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 12:09

Ta wieża obsłuży iPod'a (jedna i druga) teraz tylko wybór należy do ciebie.

#11 chan.

chan.
  • 23 postów
  • SkądPolanica - Zdrój

Napisano 24 sierpnia 2010 - 17:25

Tak, jednak ta 1 niestety ma za słabe głośniki (25W) Z kolei z drugą jest problem bo nie mają zamieszczonego opisu... ;( Szukam wieży marki Sony , z głośnikami 50W i dockiem w granicach 600-700zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych