Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kombajn do tagowania muzyki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 orius

orius
  • 370 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:15

Witam. Poszukuję jakiegoś dobrego (koniecznie darmowego!) programu do tagowania muzyki. Musi zawierać przede wszystkim opcję zmiany nazw plików wg. tagów (i tak, żebym mógł sobie ustawić w jaki sposób ma je nazywać). Taki makowy odpowiednik windowsowego MP3Tag. :)

#2 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:46

A w iTunes nie da rady?

Jeśli nie, to przejrzyj tę stronkę: Mac Music Tagging - mp3, ID3, etc

A jak to też nie, to szukaj programów na MacUpdate: Download Apple Mac Software & iPhone Software lub Mac Classic Software Updates and Mac Classic Downloads - VersionTracker

#3 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:49

Zobacz sobie na TuneUp Media ale niestety tylko 100 utowrów darmowych.

#4 orius

orius
  • 370 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Napisano 22 sierpnia 2010 - 10:53

Znalazłem coś o nazwie Tagr, i nawet ma interfejs podobny do MP3Tag, wliczając wszystko co jest mi potrzebne w takim programie (dodawanie okładek, customizowalne nazywanie plików, itd). Tak więc temat można zamknąć. :)

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 23 sierpnia 2010 - 21:11

Ale naprawdę iTunes najlepsze ;-)

#6 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 24 sierpnia 2010 - 06:28

nie, nie. Tagr najlepszy ! Dobra tak na serio, Tagr jest dobry, w iTunes mając dużą bibliotekę i dodając jakiś album, który ma różne tagi to nie mam ochoty latać po wszystkich kawałkach i szukać tego nie nazwanego. W Tagr prosto jest, wrzucam, taguję, zapisuję, dodaję do iTunes, działa.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 15:19

E no, jak? Masz album w iTunes, zaznaczasz go, japko+i i jechane, dokładnie te same opcje, co w Tagr (widziałem na screenie) wypełniasz. Dodatkowo właśnie ta zależność tag = nazwa pliu jest przegenialna - chorobliwie potrzebuję mieć porządek w nazwach kolekcji muzyki, co iTunes robi za mnie. Wypożyczam z Internetu jakąś płytę z dziwacznie ponazywanymi kawałkami, wrzucam do iTunes, zmieniam globlanie wszystkie dane, mam na dysku odpowiednio (i jednolicie, co też ważne) ponazywane pliki.

#8 patji

patji
  • 9 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 16:52

widze ze kilka tytulow nie znalam a takie porgamiki sa przydatne, dzieki Wam p.s Mozna sobie poradzis w iTunesie.

#9 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2010 - 22:19

Tagr najlepszy!

#10 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 27 sierpnia 2010 - 16:26

Co kto woli. Ja mam ponad 1000 utworów i nie wyobrażam sobie otagować tego w innym programie niż iTunes. Porządek ponad wszystko!

#11 e200

e200
  • 237 postów

Napisano 01 września 2010 - 01:03

A ma ktos wersje na leoparda 2.1.3

#12 Przeeemeek

Przeeemeek
  • 79 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2010 - 22:54

Nie mogłem znaleźć.. a jest coś co automatycznie opisuje tagi? w utworach gdzie czegoś np. brakuje albumu czy rocznika albo poprawia istniejące błędy, dodaje 'ficzuingi' :P dzieki za pomoc

#13 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 334 postów

Napisano 30 września 2010 - 23:44

Picard dużo umiał, przynajmniej wersja linuksowa kiedyś.

#14 Przeeemeek

Przeeemeek
  • 79 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2010 - 00:02

kombinowałem z nim jak i z innymi ieatbrainz i nic.. na windzie kiedys winamp sam dodawał tagi ppm i aktualizowały sie informacje o cos takeigo by mi chodziło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych