Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cydia - Error: Sub-process

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 TiCus

TiCus
  • 143 posts
  • SkądUK

Posted 20 August 2010 - 21:40

Witam. Staralem sie znalezc odpowiedz na forum, ale nie jest to wcale takie latwe. Mam nadzieje, ze rozwiazanie tego problemu bedzie bardzo banalne i ktos powie co nalezy zrobic. W Cydii chcialem dodac sobie repozytoria, przy czym jedno z nich juz nie dziala (nie istnieje). Teraz gdy uruchamiam Cydiena gorze ekranu widze Updating, ktore pochwili znienia sie na Downloading Release i nastepnie jest "Error: Sub-process /bin/bzip2...". Nie da sie tego przerwac mimo ze dotykam na "cancel". iP caly czas stara sie pobrac jakies informacje z niedzialajacego juz repo. Jezeli Bede probowal dodac jakies inne repo (dzialajace) to repo zostanie dodane, ale wyskoczy blad, ktory dotyczyl juz wczesniej dodawanego acz niedzialajacego repo. Wiem, ze to zagmatwane lecz staram sie to napisac tak "lopatologicznie". Teraz moje pytanie brzmi czy da sie i jezeli tak to w jaki sposob ingerowac w plik, ktory jest odpowiedzialny za repozytoria dodane (lub te bledne, niedzialajace), zeby Cydia nie sprawdzala czy mozna z nich pobrac dane. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.

#2 TiCus

TiCus
  • 143 posts
  • SkądUK

Posted 22 August 2010 - 12:22

Czyzby nikt nie potrafil pomoc ?

#3 dymex

dymex
  • 139 posts

Posted 22 August 2010 - 19:17

SSH masz wgrane? Ewentualnie trzeba sprawdzić czy jakiś "File Explorer" plików systemowych działa. Jeżeli będzie można się dostać do plików to postaram się pomóc - kiedyś miałem podobny problem, wystarczyło wykasować parę pliczków.

#4 TiCus

TiCus
  • 143 posts
  • SkądUK

Posted 22 August 2010 - 22:10

Na pewno jest cos odpowidzialne za wpis co Cydia ma sprawdzac (jakie zrodla) i co updatowac. Nie wiem jak sie za to zabrac a nie chce niepotrzebnie namieszac bo specem zadnym nie jestem. Na pewno nie jestem jedyna osoba, ktora ma taki problem i jakies sensowne rozwiazanie moglo by sie pozniej przydac innym forumowiczom. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users