Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ustawienia internetu/mms a brak zasiegu -> ostra jazda bez trzymanki ;P

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 19 sierpnia 2010 - 23:54

ok... od poczatku... iPhone 4, soft 4.0.1 (8a036), jb, ultrasn0w oryginalnie: o2 uk aktualnie: plus gsm ustawienia->ogolne->to urzadzenie->Operator: o2 7.3 ustawienia->siec->siec komorkowa danych: automatyczne ustawienia o2 dla internetu i mms (modemu nie mam dostepnego) i teraz najlepsze: w sekcji "dane sieci komorkowej" moge zmienic apn, uzytkownika i haslo. najlepsze jest to ze nawet jak tylko skasuje dane z o2 i pola zostawie puste to zaczyna dzialac internet (nie musze wpisywac apn plusa :o ) - na ustawieniach o2 oczywiscie nie dziala ;) w sekcji "mms" moge zmienic wszystkie ustawienia ale... pustych pol zostawic nie moge (automatycznie wracaja ustawienia o2), a po wpisaniu ustawien dla plusa i po po restarcie ajfona karta sim nie loguje sie do sieci ("brak sieci") a po wlaczeniu i wylaczeniu trybu samolotowego wypluwa "awaria karty sim". gdy przywroce ustawienia opcja "wyzeruj ustawienia" i zrestartuje telefon wszystko wraca do normy. wgrywanie profili z help.benm.at i unlockit nic nie zmienia. M'n'M-sy oczywiscie nijak dzialac nie chca :) JAKIES PROPOZYCJE? :)))

#2 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 24 sierpnia 2010 - 22:26

no w mordeczke... mampodobnie - IP4 z USA, (byl AT&T), brak ustawien APN etc... wczesniej jeszcze sieci zupelnie nie lapal, ale po dodaniu jednego repo i instalacji chociaz dzwonic mozna i sms. Pokazuje E i 3G, ale nie dziala net i oczywiscie nie mozna wyslac ani odebrac MMS... soft 4.0.1 JB tez zrobiony.. chetnie jakies dzialajace rady przyjme:)

#3 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 24 sierpnia 2010 - 22:32

mam ip4 i mam kartę plusa ale nie mogę za bardzo pomóc bo musiałbym ją przycinać a nie mogę bo używam w innym telefonie. Ale mogę sprawdzić na karcie Orange bo mam takową i przyciętą by sprawdzić jak sobie ultrasn0w poradził.

a może to pomoże

http://www.plus.pl/o...przez_internet/ wybrać z listy ip i zobaczyć co się stanie.

wsadziłem kartę Orange, wył i wł ip, sieci nie mógł znaleźć wył 3g, wył i wł ip ponownie sieć znalazł, następnie w ustawieniach ustawiłem tak jak powinno być dla Orange internet i MMS, wył i wł ip, siec znalazł... internet był z MMS lipa próbowałem kilku ustawień i nic. Gdy włożyłem swoja oryginalna kartę wysłałem MMS i wysłał się bez problemu

#4 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 24 sierpnia 2010 - 23:39

taaak, to juz przerabialem.. niestety tam jest TYLKO RECZNE wprowadzanie poprzez wejscie i edycje do "Menu - Ustawienia - Ogólne - Sieć - Dane przez sieć komórkową.", a u mnie nie da sie wejsc w te ustawienia?! to moze wlasnie, jak zrobic, zeby te ustawienia sie w moim ip4 znalazly (mozliwosc edycji j.w. Menu - Ustawienia - Ogólne - Sieć - Dane przez sieć komórkową.)???

#5 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 25 sierpnia 2010 - 00:18

to może restore pomoże, bo aż dziwne, że nie masz tych ustawień, gdzie być one powinny. A próbowałeś na 3GS czy masz te opcje i czy możesz coś tam ustawić?

#6 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 25 sierpnia 2010 - 08:31

sek w tym, ze dane sieci są ale tylko jako pasek wlacz/wylacz i tyle. Opcji edycji ani nawe podgladu ustawień (tak jak to jest w 3GS ) nie ma..:/

#7 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 25 sierpnia 2010 - 08:58

Wyglada mi na to, ze ustawienia sieci są już wbudowane w soft i jakoś nie da się tego usunąć, hoc co mi się nasuwa to ściągnąć "nie brandowany" soft wgrac jako restore i zobaczyć co będzie ponieważ wczoraj gdzieś czytałem ze w nowszych ip w at&t ustawienia są już "wbudowane" w ip i nie da się tego zmienić.... Soft możesz ściągnąć stad http://www.iclarifie...ex.php?enid=750

#8 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 25 sierpnia 2010 - 13:47

a i to jest sensowna podpowiedz, bo miejsca z softem nie znalem, a pomysl przeszedl mi przez mysl.. i utwierdziles mnie w zamiarze. dzisiaj postaram sie zassac i dam znac, czy sie udalo... pzdr!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych