Witam! Jestem szczęśliwym użytkownikiem ipoda touch trzeciej generacji. Jednak pewnego razu zalałem go przy czyszczeniu. Oddałem go do serwisu (konkretnie maclife). Tam powiedzieli, że zalał się chipset digitizera dotyku. I nie wiem czy trzeba będzie wymienić płytę główną itoucha czy tylko ten chipset. Nie jestem aż takim geekiem ale wydaje mi się, że chipset to część zintegrowana... Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Ps. Czy kąpiel ipoda w izopropanolu (czy jakoś tak) to dobry sposób?
zalany ipod touch 3g 32GB
Rozpoczęty przez
wojtas2524
, 19 sie 2010 21:20
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:20
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:29
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:34
nie wiem czy to na pewno bezpieczne... Wolę nie ryzykować i po "amatorsku" go nie otwierać...
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:41
Chodzi o oglądanie zdjęć a opis masz z boku.
Ja dzisiaj uratowałem mojego Macbooka Air bo po wyłączeniu nie chciał wrócić do żywych ale po rozłożeniu i złożeniu działa.
Jak nie działa to i tak bardziej go nie zepsujesz.
---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------
Raczej sobie daruj bo w zalaniach liczy sie czas.
Jak otwierałes go przy czyszczeniu to to nie będzie trudniejsze.
Ja dzisiaj uratowałem mojego Macbooka Air bo po wyłączeniu nie chciał wrócić do żywych ale po rozłożeniu i złożeniu działa.
Jak nie działa to i tak bardziej go nie zepsujesz.
---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------
Raczej sobie daruj bo w zalaniach liczy sie czas.
Jak otwierałes go przy czyszczeniu to to nie będzie trudniejsze.
Napisano 20 sierpnia 2010 - 07:01
wiesz... On działa tylko dotyku mi nie czyta...
Napisano 22 sierpnia 2010 - 20:02
...a czyściłem tylko ekran z zewnętrznej strony i trochę płynu się dostało. To był specjalistyczny środek do czyszczenia LCD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych