Witam! Jestem szcz臋艣liwym u偶ytkownikiem ipoda touch trzeciej generacji. Jednak pewnego razu zala艂em go przy czyszczeniu. Odda艂em go do serwisu (konkretnie maclife). Tam powiedzieli, 偶e zala艂 si臋 chipset digitizera dotyku. I nie wiem czy trzeba b臋dzie wymieni膰 p艂yt臋 g艂贸wn膮 itoucha czy tylko ten chipset. Nie jestem a偶 takim geekiem ale wydaje mi si臋, 偶e chipset to cz臋艣膰 zintegrowana... Prosz臋 o pomoc i z g贸ry dzi臋kuj臋.
Ps. Czy k膮piel ipoda w izopropanolu (czy jako艣 tak) to dobry spos贸b?
zalany ipod touch 3g 32GB
Rozpocz臋ty przez
wojtas2524
, 19 sie 2010 21:20
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:20
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:29
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:34
nie wiem czy to na pewno bezpieczne... Wol臋 nie ryzykowa膰 i po "amatorsku" go nie otwiera膰...
Napisano 19 sierpnia 2010 - 21:41
Chodzi o ogl膮danie zdj臋膰 a opis masz z boku.
Ja dzisiaj uratowa艂em mojego Macbooka Air bo po wy艂膮czeniu nie chcia艂 wr贸ci膰 do 偶ywych ale po roz艂o偶eniu i z艂o偶eniu dzia艂a.
Jak nie dzia艂a to i tak bardziej go nie zepsujesz.
---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------
Raczej sobie daruj bo w zalaniach liczy sie czas.
Jak otwiera艂es go przy czyszczeniu to to nie b臋dzie trudniejsze.
Ja dzisiaj uratowa艂em mojego Macbooka Air bo po wy艂膮czeniu nie chcia艂 wr贸ci膰 do 偶ywych ale po roz艂o偶eniu i z艂o偶eniu dzia艂a.
Jak nie dzia艂a to i tak bardziej go nie zepsujesz.
---------- Wpis dodano o 22:41 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------
Raczej sobie daruj bo w zalaniach liczy sie czas.
Jak otwiera艂es go przy czyszczeniu to to nie b臋dzie trudniejsze.
Napisano 20 sierpnia 2010 - 07:01
wiesz... On dzia艂a tylko dotyku mi nie czyta...
Napisano 22 sierpnia 2010 - 20:02
...a czy艣ci艂em tylko ekran z zewn臋trznej strony i troch臋 p艂ynu si臋 dosta艂o. To by艂 specjalistyczny 艣rodek do czyszczenia LCD
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych