Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie obrazów BIN/CUE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bicz Boży

Bicz Boży
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lutego 2007 - 18:57

Sciagnalem plik z rozszerzeniem Bin , nie wiem jak go otworzyc. mam toast , daje Utilities --> mount disk image ---> wyskakuje blad : couldnt complete the last comannd because of a mac OS error result code = -50 sciagnalem program za pomoca ktorego zrobilem plik cue...teraz mam dwa pliki .bin oraz .cue co dalej zrobic?? jak to otworzyc? po co mi te dwa pliki? mam jeszcze LiquidCD ale za jego pomoca moge zapisac plik w formacie bin/cue ale wypalic tego obrazu na plycie juz sie nie da. Prosze o pomoc. I o instrukcje jak dla debila....just for me:)

#2 kultywator

kultywator
  • 46 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 19:59

Mam wrażenie, że komercyjny Toast powinien nagrywać cue/bin.
W każdym bądź razie jest darmowy Burn (http://burn-osx.sourceforge.net),
którego autorzy na stronie twierdzą, że cue/bin nagrywa.

Spróbuj...

#3 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 02 lutego 2007 - 21:52

Mam wrażenie, że komercyjny Toast powinien nagrywać cue/bin.
W każdym bądź razie jest darmowy Burn (http://burn-osx.sourceforge.net),
którego autorzy na stronie twierdzą, że cue/bin nagrywa.

Spróbuj...

Bo toast generalnie nagrywa takie obrazy bez problemu. Wpisałem w helpa systemu

error code = -50

i otrzymałem m.in.

I got an "unknown error" message while burning a CD or DVD
If you see an error message with "Unknown Error" and an error code, you can click the link below to see more information about error codes. If you are not connected to the Internet, try the following solutions before you do another burn.

To avoid problems when burning a CD or DVD
Open Console, located in /Applications/Utilities, to see the console.log file for more information about the error.
Make sure the disc is clean (wipe it with a soft cloth).
Do not move, bump, or shake the computer while the disc is being burned.
Use blank discs that are rated for the burn speed of your drive, or consider using a different brand of disc.
Specify a burn speed that is lower than the maximum speed rating for your optical drive.
Quit all open applications that you are not using.
Restart your computer and try burning the disc again.
Start up your computer using the Mac OS X Install Disc and open Disk Utility from the Installer menu. Click your hard disk in the left column of the Disk Utility window, then click First Aid and follow the instructions for verifying and repairing your disk.
To find the burn speed of your disc drive, check the documentation that came with your computer, or look at the website on hardware specifications listed below. The burn speed should look like "24x" or "8x".

See also
burning CDs and DVDs
Open this for me
Apple Service & Support article: Problems burning discs
Apple Service & Support article: Hardware specifications

Prawdopodobnie to wina płyty na której chciałeś wypalić lub jakieś aplikacji wg tego co piszą. Spróbuj wymienić płytę*na inną (innej firmy) lub wypalić inny plik bin, może jest uszkodzony?
W każdym bądz razie poczytaj sobie jest kilka możliwości.
Powodzenia i napisz jak ci poszło :D

#4 Bicz Boży

Bicz Boży
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 lutego 2007 - 23:10

probowalem wypalic inny i zmienic plyte i to samo. ale zrobilem inaczej....dalem copy , i tam opcja bin/cue...zaladowalem go a jak chcialem wypalic to pisalo ze there is no data to burn;/ a programem burn jak probowalem , zaladowalem obraz (plik cue i bin) i chcialem nagrac to wykoczyl monit ze obrazy moga byc nagrywane tylko na cd a nie na dvd....a plik jest wiekszy niz 700 mb juz nie wiem co robic

#5 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lutego 2007 - 09:52

może to jest obraz z płyty 800mb? nieraz takie chodzą? a tak wogole to jaki to mac? jaka konfiguracja?

#6 Bicz Boży

Bicz Boży
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2007 - 17:34

mac book pro 2giga procek 1giga ram radeon x1600 128mb grafika no obraz ma 740 mb...nie oge tego na dvd wypalic? ale dziwne bo ustawiam wszystko w toast a jak naciskam burn to wyskakuje: there is nothing to record , please add some data and try this again. a plik jest zaladowany...dziwne

#7 kungfumiszcz

kungfumiszcz
  • 291 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 03 lutego 2007 - 17:44

http://gumby.misplacedmac.com/

#8 Bicz Boży

Bicz Boży
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2007 - 18:10

ten program zrobil dwa pliki z rozszerzeniem iso. co teraz? ( jestem cieciem w tym temacie wiec prosze o wyrozumialosc)

#9 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 03 lutego 2007 - 19:37

mac book pro 2giga procek 1giga ram radeon x1600 128mb grafika

no obraz ma 740 mb...nie oge tego na dvd wypalic?

ale dziwne bo ustawiam wszystko w toast a jak naciskam burn to wyskakuje:
there is nothing to record , please add some data and try this again.

a plik jest zaladowany...dziwne

a tak mi przyszło do głowy czy w TOAST'cie wskazujesz mu BIN/CUE potem READ FROM/SELECT i potem klawisz BURN czy robisz UTILITIES/MOUNT DISK IMAGE I wtedy wskazujesz burn?
Bo pierwsza metoda to wypalanie obrazu a druga to tylko zamountowanie obrazu do odtworzenia na macu ;)
Bo jak rozumiem masz w kompie Superdrive a nie Combo?

#10 Bicz Boży

Bicz Boży
  • 45 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2007 - 23:40

robilem i tak i tak....oba rezultaty opisalem:) w pierwszym przypadku mowil ze nie mam co wypalac a w drugim ze jest blad. Ja generalnie chce odtworzyc zawartosc...to sa jakies video tutoriale do maya

#11 luke_z

luke_z
  • 414 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 lutego 2007 - 14:35

no to stawiałbym na walniete obrazy albo jak gdzies scigałeś to nie docigniete do końca :sad:

#12 lazylab

lazylab
  • 10 postów

Napisano 19 marca 2007 - 13:59

mam podobny problem z plikiem bin. jestem także początkującym userem appla i mam w związku z tym pytanie. czy da sie w jakiś sposób "wsadzic" plik bin w dmg. Za pomoca disk utilities moge zrobic odpowiednio duzy plik dmg, ale czy to cos da?? czy jest możliwość aby bin'a nie wypalać na plycie, tylko na obrazie dmg??? Pozdrawiam ;)

#13 pao

pao
  • 138 postów

Napisano 08 września 2008 - 18:36

Musisz do pliku .bin mieć .cue. Jeśli nie ma stwórz go CueMakerem CueMaker: Programy Internet Standard Plik .cue powinien dać się wypalić (tak naprawdę wypali .bin, ale .cue jest potrzebny trochę jak spis treści ;-))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych