Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Karta SIM AT&T - jak ją aktywować?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 19 August 2010 - 11:46

Witam, dostałem od kolegi z USA kartę sim AT&T - z tym że nie oryginalnie zapakowaną, tylko "luzem" samą kartę. Problem jest taki, że chyba nie jest ona aktywowana, ponieważ po wgraniu softu do iPhone'a 2G z USA nie aktywuje go ona, a jedynie w iTunes pojawia sie menu, w którym musze ją skonfiguować, m.in. podając nr telefonu tej karty. Pokazuje się on niby w iTunes, ale jest o 1 cyfrę za krótki... Próbowałem ją aktywować na stronie www AT&T, ale po wpisaniu jej nr seryjnego pokazuje się błąd. Ktoś ma pomysł, co z tym zrobić?

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 19 August 2010 - 12:10

Tak, poczytac w dziale poradniki jak aktywowac 2G...

#3 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 19 August 2010 - 14:14

Tak, poczytac w dziale poradniki jak aktywowac 2G...

No patrzcie, jaki mądry, jak pomocny! Kolego, iPhone'a 2G to ja aktywować wyobraź sobie potrafię, pytałem o aktywację karty sim.

Sprawa wygląda zatem tak: albo Twoja odpowiedź jest wynikiem wrodzonej opryskliwości - w takim wypadku współczuję rodzinie i przyjaciołom - albo jest gorzej, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Pewien nie jestem, ale już chyba na koniec 6 klasy podstawówki na tych testach które robią dzieciakom sprawdza się umiejętność czytania ze zrozumieniem. Ale słuchaj, tutaj nie trzeba nawet czytać mojego całego tesktu, wystarczy sam tytuł (dla ułatwienia Ci podkreślę i pogrubię):
Karta SIM AT&T - jak ją aktywować?

Żeby było ciekawiej, już raz w rozmowie ze mną się zbłaźniłeś, twierdząc, że iPhone 2G był sprzedawany wyłącznie w USA i iPhone 3G był pierwszym iPhone'm w oficjalnej sprzedaży w Europie. W dodatku w ten sam opryskliwy sposób, z wyższością: "Taaaa? Ciekawe...". Żeby nie było, cytat: http://myapple.pl/ip...tml#post1304299
Weź sobie facet na wstrzymanie, jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj.

Podbijam zatem temat - czy jest jakiś sposób na aktywację karty sim AT&T, cos musze wiedziec?

#4 japek

japek
  • 779 posts

Posted 19 August 2010 - 14:31

Z samą aktywacją karty, moim zdaniem będzie problem. Może łatwiej po prostu zrobić JB na tym telefonie i aktywację masz z głowy. Pozdrawiam

#5 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 19 August 2010 - 14:43

Może doprecyzuję - telefon nie jest problemem, juz dawno jest po RedSn0w. Ale sprawna karta AT&T zawsze sie przyda, chocby do aktywacji 3GS czy 4 z USA w przyszłości. To, ze po wgraniu nowego softu pokazuje konfiguracje karty przytoczyłem w celu opisania, ze cos takiego wystepuje. Na karcie sa jakby 2 numery seryjne, jeden z przodu dość długi, drugi - krótszy - z tyłu. Może z tym trzeba cos zrobic?

#6 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 19 August 2010 - 15:08

To nie lepiej kupic to?

Karta micro SIM Iphone z adapterem

Nawet na iphone 4 obejdzie sie bez nozyczek

#7 japek

japek
  • 779 posts

Posted 19 August 2010 - 15:08

Pewnie widziałeś ale:
https://www.wireless...ayGo&lang=en_US

#8 m@niek

m@niek
  • 63 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 August 2010 - 15:23

NIe aktywujesz karty, która nie ma wykupionego planu taryfowego. A bez obywatelstwa lub wizy pracowniczej tego nie zakupić/zrobisz.

#9 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 19 August 2010 - 16:52

No patrzcie, jaki mądry, jak pomocny! Kolego, iPhone'a 2G to ja aktywować wyobraź sobie potrafię, pytałem o aktywację karty sim.

W sumie na tym powinienes zakonczyc temat, ale widocznie jestes smutnym i msciwym czlowiekiem, albo sie tak podnieciles, ze musiales sie wyzalic. Lepiej CI, Koledzy z podworka bardziej Cie szanuja teraz? Wycieczki osobiste swiadcza tylko widocznie o Twoim niskim poziomie i niskiej samoocenie. ALe to juz problem Twoj, ja sie tak nisko znizac nie bede, natomiast jezeli piszesz o problemie ze swoim operatorem nie wiedziec czemu w dziale dotyczacym iPhone a nie operatorów komórkowych, to dostajesz taka odpowiedz jaka dostałes.

Podbijam zatem temat - czy jest jakiś sposób na aktywację karty sim AT&T, cos musze wiedziec?

A podpisales umowe z AT&T, ze chcesz aktywowac karte?

#10 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 19 August 2010 - 17:14

-jesli jest to karta typu GoPhone tj Prepaid-to zadna umowa nie jest potrzebna. Sam kupilem tego typu karte by moc aktywowac mojego 3GS. Z tym ze tego typu SIMcard trzeba doladowywac co 3miesiace-w przeciwnym wypadku karta bezpowrotnie traci waznosc.

#11 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 19 August 2010 - 20:46

Wycieczki osobiste swiadcza tylko widocznie o Twoim niskim poziomie i niskiej samoocenie.

To Ty jesteś z zasady nieuprzejmy i opryskliwy. Po raz trzeci używasz wobec mnie wywyższającego tekstu w stylu "wiem lepiej", i po raz trzeci nie masz racji, czyli:

A podpisales umowe z AT&T, ze chcesz aktywowac karte?

A czy Ty podpisujesz umowę z Erą, gdy kupujesz starter Heyah lub TakTak? Albo z Plusem, gdy kupujesz starter 36i6? Nazwa "prepaid" coś mówi?

Z tym ze tego typu SIMcard trzeba doladowywac co 3miesiace-w przeciwnym wypadku karta bezpowrotnie traci waznosc.

I na taką odpowiedź czekałem, karta leży bowiem w szufladzie od grudnia, zatem wszystko chyba jasne. Dzięki @robertk572 !

Temat można zamknąć.

#12 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 20 August 2010 - 01:25

A czy Ty podpisujesz umowę z Erą, gdy kupujesz starter Heyah lub TakTak? Albo z Plusem, gdy kupujesz starter 36i6? Nazwa "prepaid" coś mówi?

Tak, ale w zyciu nie musialem aktywowac prepaida. Po wyciagnieciu z pudelka dziala, nie zaleznie od tego czy to polski prepaid, czy blau, czy CallYa, czy o2 czy Movistar czy TIM, nigdy nie musialem aktywowac. Poza tym, nie pisales nic o Prepaid, wiec teraz nie odwracaj kota ogonem, do tego 2G z USA byly dostarczane w standardzie z kartami SIM od AT&T.

#13 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 20 August 2010 - 16:15

Poza tym, nie pisales nic o Prepaid, wiec teraz nie odwracaj kota ogonem

Oczywiście że nie, napisałem przecież, że dostałem ją od znajomego i nic o niej nie wiem, podobnie jak...

do tego 2G z USA byly dostarczane w standardzie z kartami SIM od AT&T

...nigdzie nie napisałem, że jest ona od mojego iPhone'a 2G.

Ale widze ze na ambicje podziałało - po prostu czytaj uważniej posty, a na pewno w przyszłości będzie ok.

Proszę o zamknięcie tematu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users