Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gdzie można kupić gry na MAC OS X

• Please log in to reply
48 replies to this topic

#26 woocash

woocash
  • 1627 posts

Posted 02 March 2007 - 13:34

Temat wątku dał mi do zrozumienia, że dziwnym jest, że Mac reklamuje się jako "For Fun", a PC "For Work".... Wydaje się, że jest dokładnie odwrotnie - Maki używane są przez profesjonalistów do pracy, a PC do pracy i maaasy gier...

#27 brzoza

brzoza
  • 207 posts
  • Skądokolice Bydgoszczy

Posted 02 March 2007 - 13:37

Temat wątku dał mi do zrozumienia, że dziwnym jest, że Mac reklamuje się jako "For Fun", a PC "For Work".... Wydaje się, że jest dokładnie odwrotnie - Maki używane są przez profesjonalistów do pracy, a PC do pracy i maaasy gier...

Gdyby Maki były bardziej popularne to było by tak jak apple go reklamuje.

#28 magmac

magmac

• 1170 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 02 March 2007 - 13:39

woocash, w Polsce tak jest. Fun zresztą niekoniecznie musi się kojarzyć z grami, fun to prosta obróbka filmu z wakacji, fun to zarządzanie domowym archiwum zdjęć, fun to zabawa w zespół muzyczny, fun to koniec walki z wirusami, trojanami, zawieszeniami. A do gier, jak mówi przysłowie najlepsze sa konsole i takie jest moje zdanie. Pa.

#29 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 March 2007 - 15:15

No ale ktoś kto kupuje komputer, liczy że za takie pieniądze będzie miał i narzędzie do pracy, rozrywki (w tym gier). Dlatego nie każdemu się uśmiecha kupując Mac'a za duże pieniądze, co traktują za jakąś większą inwestycje, kupować dodatkowo konsoli za 1000 zł. Ktoś kto przenosi się z Windowsa traktuje komputer jako kompleksowe narzędzie, jakim jest Windows, a z czym problemy ma Mac. (Mówie tu o tym pod kątem gier oczywiście)

#30 StarDog

StarDog
  • 418 posts
  • SkądPruszków

Posted 02 March 2007 - 15:57

Tylko, że kupując Maca to raczej na gry nie ma co się nastawiać. Raz, że nie ma ich za dużo, dwa, Mac nie jest mimo wszystko wymarzonym narzędziem do grania. Jak dla mnie to nawet PC nie jest pod tym względem rewelacją. Jeżeli ktoś chce pograć sobie na poziomie to jedynym sensownym wyjściem pozostaje konsola.

#31 Toszak

Toszak
  • 899 posts
  • SkądŁódź

Posted 02 March 2007 - 17:54

No tak, ale Winda jakby na to nie patrzeć jest lepiej przystosowana do gier.

#32 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 02 March 2007 - 18:26

Do gier jest konsola z prostego powodu - zanim dojdzie do ciebie nowy sprzęt ze sklepu to wyjdą nowe modele i a efekcie płacisz kurierowi 500000000zł a tak naprawdę ten sprzęt jest warty 10zł ... :D Kiedyś to było spoko ale teraz jak ta technika tak idzie ... moim faworytem jest xbox ... dłuuuuuuuuugo będą na niego wydawane najnowsze gry a i nie będzie problemów z tym ze za cienka konsola i gra nie ruszy ...

#33 aulory

aulory
  • 21 posts

Posted 02 March 2007 - 18:40

Ja mam xbox 360 do grania, a xbox to juz starsza generacja ;)

#34 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 02 March 2007 - 18:47

no zapomniałem dopisać 360 ... a wiecie czy warto dopłacac do PS3 ? czy może poczekać do nowej odsłony xboxa ?

#35 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 02 March 2007 - 19:24

Uwaga! Nie życzę sobie więcej dyskusji na temat konsol i gier pod Windows.
Temat jest "Gdzie można kupić gry na Mac OS X" i tego proszę się trzymać!

#36 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 posts

Posted 02 March 2007 - 19:39

Ok ok ... w king crossie w Poznaniu w MM widziałem gierkę ale nie zwróciłem uwagi jaką .. moja uwagę przykłuła rozdziawiona mordka :D

#37 Scypin

Scypin
  • 299 posts

Posted 13 August 2007 - 16:10

a jest moze jakis sklep internetowy gdzie sprzedaja gry po angielsku za € i wysylaja do polski?

#38 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1639 posts
  • SkądPlewiska

Posted 14 August 2007 - 12:02

Ohoho, MacDziadzia się wkurzył, bo aż poczerwieniał ze zlości ;) Z grami sucho - pozostaje demonoid.com, czy inne strony z torentami. Tam całkiem sporo tego. A jak ktoś czuje że postępuje nieetycznie, niech napisze maila do twórców gdy z prośbą o podanie numeru konta i przeleje monetę. (no chyba, że tak jak Kaczyński, nie będą mieć konta w banku ...lol!)

#39 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2007 - 12:48

na Amazonie jest sporo sklepow wysylajacych do Polski wiem ze sie da kupic jakas taka karte kredytowa czy tam debetowa ktora sie doladowuje na konkretna kwote i placisz wtedy PayPalem i masz gierke za jakis czas jesli z USA to za 2 tyg najdluzej a jesli z UK to gora na za tydzien

#40 Scypin

Scypin
  • 299 posts

Posted 15 August 2007 - 21:16

ale wlasnie w tym topicu byla informacja ze gier nie wysylaja do polski

#41 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 15 August 2007 - 22:16

Z grami sucho - pozostaje demonoid.com, czy inne strony z torentami.
Tam całkiem sporo tego.
A jak ktoś czuje że postępuje nieetycznie, niech napisze maila do twórców gdy z prośbą o podanie numeru konta i przeleje monetę. (no chyba, że tak jak Kaczyński, nie będą mieć konta w banku ...lol!)

Można jeszcze inaczej, ściągasz pirata i wpłacasz równowartość oficjalnej wersji na konto proucenta lub dystrybutora. Myślę, że to wystarczy. Swoją drogą to powinni zrobić tak jak z programami, że płacisz i ściągasz.

#42 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 15 August 2007 - 22:34

Równowartość? Skąd wiesz ile artysta dostaje od wytwórni? Dlaczego masz płacić tyle co za płytkę, okładkę i wielu pośredników?

#43 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 August 2007 - 22:37

ale wlasnie w tym topicu byla informacja ze gier nie wysylaja do polski

jak dobrze poszukasz to znajdziesz ze wysylaja do Polski

#44 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 21 August 2007 - 10:56

Równowartość? Skąd wiesz ile artysta dostaje od wytwórni? Dlaczego masz płacić tyle co za płytkę, okładkę i wielu pośredników?

Nie wiem ile dostają ale jeśli ma być uczciwie to zapłacić trzeba tyle co wszyscy.

#45 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7238 posts
  • Skąd3city

Posted 21 August 2007 - 11:20

Nie - uczciwie jest zapłacić tyle, na ile się umówiłem z twórcą. Jeśli "uczciwie" to "tyle co wszyscy" to czemu hurtownie zawsze mają taniej? Być uczciwym to dotrzymywać danego słowa, umowy, a nie "płacić tyle samo".

#46 Scypin

Scypin
  • 299 posts

Posted 21 August 2007 - 16:55

eh wracajac do tematu to moze ktos podsumowujac podac strony na ktorych mozna kupic gry na maca i informacje (przynajmniej pi razy dzwi) co do platnosci

#47 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 August 2007 - 19:48

kiedy w Polsce naszej pieknej takich stron nie uraczysz wogole na swiecie malo takiego czegos jest przewaznie serwisy aukcyjne i tam sa ludzie, sklepy ktore tym sie zajmuja przewaznie szukaj mozliwosci zakupu gry hybrydowej na stronie producenta

#48 Scypin

Scypin
  • 299 posts

Posted 24 August 2007 - 14:57

eh sie pytalem o to jak to jest z zaplata bo za wyslanie pieniedzy za granice tez sie jakos dodatkow placi tak? i w jaki sposob i ile ok by wyszlo wlacznie z przesylka jesli bym chcial cos kupic np. z macstoregames.com .czytalem na necie jedynie o formach zaplaty przez karte kredytowa a da sie jakos bez karty kredytowej ??

#49 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 August 2007 - 18:39

http://www3.ingbank.pl/u235/navi/34520
http://dlaciebie.bzwbk.pl/28835

karta kredytowa bez zaswiadczen o zarobkach i ja doladowujesz konkretna kwota i to wykorzystujesz a nie zaciagasz kredyt i wtedy PayPalem mozesz spokojnie placic jakie tam sa prowizje to ja sam tego nie wiem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users