Witam.
Czy da się w jakiś sposób przegrać dźwięk z kasety magnetofonowej bezpośrednio na MacBooka? Jeśli tak to jak mam połączyć magnetofon z moim MacBookiem i jakim programem mogę zrobić zrzut. Kolekcjonuje polskie albumy w formacie mp3 i mam parę kaset magnetofonowych (z lat 80 - niedostępnych na CD) i chciałbym mieć to na mp3. Z góry dziękuję za odpowiedź.

[Audio] Nagrywanie z kaset magnetofonowych na MacBooku, jak to zrobić?
Started by
szafa333
, 02 Feb 2007 14:36
4 replies to this topic
Posted 02 February 2007 - 14:36
Posted 02 February 2007 - 14:39
potrzebny kabelek minijack-minijack > podłaczasz z jednej strony do odtwarzacza kaset (słuchawki) > z drugiej strony podłaczasz do wejścia line-in w MB.
Programy to np. GarageBand, Audacity... Mnóstwo mnóstwo...
Posted 02 February 2007 - 14:56
dzięki, już wszystko gra
Pozdrawiam

Posted 25 July 2007 - 16:41
A ja mam pytanko: aby nagrac dzwiek z kasety na kompa (minijack-minijack) mam ustawione w Audacity "Stereo Mix", bo przy innych ustawieniach dzwiek z kasety sie nie nagrywa. Ale jest problem, gdyz nagrywają się wszystkie inne dzwieki, ktore sa odtwarzane na kompie, czyli w zasadzie na czas nagrywania nie moge uzywac kompa i musze wylaczyc wszystkie programy ktore moga wydawac z siebie dzwieki (np. Outlook i inne). Czy da sie to jakos obejsc i ustawic tak aby rejestrowalo sie tylko nagranie z kasety?
Posted 21 August 2007 - 12:48
@Lolka: Sprawdź czy nie masz włączonego (aktywnego?) mikrofonu, który zbiera Ci wszystko z głośników:
Może pomoże?
Należy
1.w utilities odpalić app "audio midi setup";
2. po lewej stronie - w rubryczce input - ściągnąć ptaszka z kwadracika thru
Może pomoże?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users