Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z konfiguracja routera belkin F5D8236-4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sophie

sophie
  • 2 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 16:10

Witam ;) Proszę o pomoc ponieważ jestem zmuszona ponownie skonfigurować router bo już od jakiegoś czasu wpisując hasło WPA (posiadam MBP) pojawia się komunikat "przekroczono limit czasu połączenia" musi coś być nie tak z routerem bo laptop był podłączany u koleżanki i działał bez zarzutu... Proszę o pomoc Pozdrawiam.

#2 Jabko

Jabko
  • 231 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 sierpnia 2010 - 16:17

Nie chciałbym się wymądrzać, ale myślę, że problem leży po stronie systemu. Chociaż w routerze sprawdź czy nie jest ustawiony czas korzystania z połączeń. Tylko powstaje pytanie: skoro nic nie robiłaś, to czemu "coś" się przestawiło? Może miałaś włam do routera?

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 346 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 22:58

'Włam'? Brawo, jeszcze więcej takich teorii. @sophie: ale w czym Ci właściwie pomóc? Nigdzie nie zadałaś żadnego pytania.

#4 sophie

sophie
  • 2 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 11:19

chodzi mi o to czy moglby ktos pomoc mi ponownie skonfigurowac router, bo kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac...

#5 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 24 sierpnia 2010 - 12:37

Po pierwsze - router powinien mieć gdzieś magiczny przycisk "reset", nawet najtańszy najgorszy chłam zwykle to ma. Przywróć mu ustawienia fabryczne, potem zerknij w instrukcję obsługi. Jeśli jest jakiś prosty konfigurator, wizard czy cokolwiek w tym stylu to poprowadzi cię za rękę. Jeśli nie ma, zaloguj się do panelu konfiguracji routera przez przeglądarkę internetową. W instrukcji lub na pudełku masz na pewno podany adres IP do wpisania w pasku adresu przeglądarki, w przypadku Belkina będzie to pewnie 192.168.2.1 Jeśli zapyta o nazwę użytkownika i hasło to te dane znajdziesz w instrukcji obsługi. Jeśli nie masz instrukcji obslugi bo zgubiłaś/zalałaś/zjadł pies to proszę: Belkin Manual
Sieć WiFi zabezpiecz WPA2-PSK (AES) jeśli jest taka opcja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych