Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jako modem pod Windows XP, jak to zrobić?

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 feel

feel
  • 16 posts

Posted 14 August 2010 - 17:52

Witam Przejrzałem faq, uzyłem szukajki ale odpowiedzi nie znalazłem (poza postami sprzed roku dotyczącymi 3.0) Chciałbym wykorzystać IP jako modem (abo w Play, iOS 4.01 bez modyfikacji). W opcjach telefonu zaznaczyłem"modem internetowy" na "włączony", wybrałem połączenie "Tylko USB", podłączyłem do laptopa i... co dalej? IP standardowo jest wykrywany jako dysk przenośny ze zdjęciami i filmami i nic poza tym. Co nalezy zrobić? (zaznaczam ze to WinXP bez iTunes) Z gory dzieki za pomoc i sorry, jezeli "nie doszukalem".

#2 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 14 August 2010 - 21:31

Zainstalować iTunes i powinno dzialać.

#3 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 14 August 2010 - 22:08

Sprawdź czy nie ma w urządzeniach nieznanego urządzenia, jak tak to trzeba będzie manualnie mu załadować stery... Tak wogole to nie wiem jak w play i innych sieciach ale w mojej nalicza osobno dane, za usługę modemu płace osobno :/

#4 feel

feel
  • 16 posts

Posted 14 August 2010 - 23:01

Instalacja iTunes odpada. iPhone jest wykrywany tylko jako "Urządzenia do obrazowania". O jakich sterownikach mówisz? Są jakieś?

#5 TheAdi_3GS

TheAdi_3GS
  • 60 posts

Posted 14 August 2010 - 23:20

feel wraz z iTunes instalujesz sterowniki usb do swojego iP.. Zainstaluj iTunes i przy włączeniu trybu modemu internetowego komputer wykryje twojego iPhona jako modem

#6 feel

feel
  • 16 posts

Posted 14 August 2010 - 23:40

Lipa. iTunes mam zainstalowane na głównym kompie, na laptopie nie mam i nie chce instalować bo obawiam się wyczyszczenia pamięci. Poza tym czasami potrzebuje netu na innych komputerach (nie moich) i myślałem, ze to jest tak, że podłaczam i... już. Tak chyba jest na androidzie. A te sterowniki nie są jakoś wyodrebnione? bez iTunes?

#7 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 15 August 2010 - 01:45

Czyli na głównym kompie masz iTunes i tez modemu nie wykrywa? Vista i 7 same isnatluja, kilka sekund i net działa...

#8 greg_redditch

greg_redditch
  • 97 posts
  • SkądBirmingham

Posted 15 September 2010 - 18:23

Nie prawda. Ja mam Windows 7 Ultimate, iTunes 10 i moj iPhone nadal nie dziala jako modem. W funkcjach wybralem wlaczenie modemu ale pozniej ta funkcja zniknela z iPhona (mowie o opcjach modemowych)... ktos wie jak to wlaczyc? iPhone iOS 4.1, komp Windows 7 Ultimate

#9 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 15 September 2010 - 18:37

Nie prawda. Ja mam Windows 7 Ultimate, iTunes 10 i moj iPhone nadal nie dziala jako modem. W funkcjach wybralem wlaczenie modemu ale pozniej ta funkcja zniknela z iPhona (mowie o opcjach modemowych)... ktos wie jak to wlaczyc? iPhone iOS 4.1, komp Windows 7 Ultimate

musisz zadzwonic do swojego operatora zeby Ci wlaczyli modem w iPhonie. To nic nie kosztuje. Mam na mysli samo wlaczenie.

//T

#10 greg_redditch

greg_redditch
  • 97 posts
  • SkądBirmingham

Posted 15 September 2010 - 20:43

Na stale mieszkam w UK i angielski operator (O2) nie ma nic do tego, poniewaz mam internet i wszystkie ustawienia w telefonie dzialaja jak nalezy. Poprostu nie trybi opcja modemu ... Tzn usluge 3G mam wlaczona i darmowy internet caly czas, bez koniecznosci wlanczania WI FI

#11 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 15 September 2010 - 20:49

Na stale mieszkam w UK i angielski operator (O2) nie ma nic do tego, poniewaz mam internet i wszystkie ustawienia w telefonie dzialaja jak nalezy. Poprostu nie trybi opcja modemu ...

Tzn usluge 3G mam wlaczona i darmowy internet caly czas, bez koniecznosci wlanczania WI FI

Nie trybi.... To nie jest kwestia internetu i transferu danych tylko wlaczenia opcji modemu w telefonie. iPhone jest chyba jednym telefonem na rynku w ktorym funkcja modemu jest wlaczana zdalnie przez operatora. Jesli w ustawieniach sieci pozycja 'modem internetowy' jest niedostepna musisz sie zwrocic do operatora zeby ja wlaczyl!

//T

#12 greg_redditch

greg_redditch
  • 97 posts
  • SkądBirmingham

Posted 16 September 2010 - 07:52

Dzis dzwonilem do O2 i powiedzieli, ze mam wszystko wlaczone. Wiec to sa jakies ustawienia u mnie ... :/

#13 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 16 September 2010 - 10:36

Nie wiem jak w uk, ale u mnie opcja modemu nie ma nic wspolnego z nielimitowanym netem, tzn. mam jak ty bez limitu wszystko z poziomu iphone, opcja modem jest za free, ale uzywanie go jest platne. Albo dodatkowy abo (29€ na miesiac), lub naliczanie, bodajze 5€ co 50MB, byly z tym afery bo ludzie mysleli za bez limitu to bez limitu, a jak przyszla faktura to byl placz i krzyk, dlatego zrobili limit max 40€ za net... dowiedz sie jak to jest u Ciebie, ale mysle ze podobnie... Nie masz na stronie o2 w swoim profilu opisanych opcji ktorych uzywasz? powinien byc tam modem

#14 greg_redditch

greg_redditch
  • 97 posts
  • SkądBirmingham

Posted 16 September 2010 - 16:12

Nie masz na stronie o2 w swoim profilu opisanych opcji ktorych uzywasz? powinien byc tam modem[/QUOTE] Nie ma takiej opcji, mam nielimitowany dostep do netu itp, wiec z samego iPhona to zaden problem korzystac, problem pojawia sie w momencie jak go do kompa podlanczam. Nic sie w sumie nie zmienia :( Moge cie zlapac na MSN??

#15 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 20 September 2010 - 00:24

Sorry ze tak późno...
Jasne dredg_pt@hotmail.fr
Ale nie wiem jak to jest w uk, gdyz nigdy tam nawet nie byłem, choć do Londynu mam niewiele dalej jak do Paryża :-)

#16 Pijus

Pijus
  • 11 posts

Posted 13 October 2010 - 09:46

Witam! Mój problem wygląda następująco-podłączam iP przez USB, komp rozpoznaje połączenie, ale (XP) twierdzi, że kabel sieciowy jest odłączony. A przecież wszystko mam i aktywowane i popodłączane... Macie jakiś pomysł? Pozdrawiam, P.

#17 grzegorzsobotka

grzegorzsobotka
  • 116 posts

Posted 13 October 2010 - 15:46

Proponuje rozwiązanie płatne za to bardzo wygodne - opierające się na wi-fi. Program nazywa się my-wi. Tutaj znajdziesz krótki opis: Bezprzewodowy Internet dla wielu urządzeń - iPhone jako access point. - Bezprzewodowy Internet dla wielu urządzeń - i... |

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users