Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Karta MicroSIM z Ery - zdjęcia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#26 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 14 listopada 2010 - 10:54

ja w abonamencie wymieniałem za 25zł kartę na micro-sim , dopisują ci to do następnej faktury za abonament, kartę dostałem od razu i od razu była aktywna ;)

#27 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 listopada 2010 - 10:59

niby tak ale tu niektórzy piszą, że im nie wymienili a niektórzy, że musieli płacić a inni nie... Więc ja nie wiem jak to jest

Napisałem wyraźnie jakie są zasady wymiany i obowiązują one w całej Erze - a inni tylko piszą, że natrafili na zwyczajną niewiedzę osób w salonie i/lub dali się wyrolować płacąc za TakTaka, albo trafili na brak kart microSIM na miejscu - jak karty nie ma, to przecież jej nie zmaterializują z powietrza.

Masz w temacie wyraźnie przez kogoś napisane, że poszedł i dostał kartę dzięki wiedzy z mojego posta - więc myślisz, że jak zapytasz o to samo jeszcze raz, to coś się zmieni?
Dobijacie mnie czasem ludzie, serio..

#28 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 11:19

Oj dobra dobra... Mniejsza już o to ;D teraz już wiem dzięki wiedzy z Twojego posta i nie tylko, że w tak-taku wymienię za darmo i adapter za 5 zeta dostanę :D Dzięki wielkie :)
Można powiedzieć, że liczyłem na tjb. podsumowanie czy coś w tym stylu :D

#29 elPaPaS

elPaPaS
  • 24 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 14 listopada 2010 - 12:24

Cena 25 zł to jest netto, 30,50 brutto Temat już chyba do zamknięcia ;)

#30 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 12:29

Czy ja wiem... Ale nie do kosza bo się przyda ;d
Edit: Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj ;)

Wyciąłem bo co to miało do rzeczy tutaj? (Pytanie retoryczne). Zamykał nie będę bo może ktoś jeszcze o coś będzi chciał zapytać, NA TEMAT

krakers

#31 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 14 listopada 2010 - 17:09

strasznie sie dziwie ze trzeba placic za micro simy w Polsce,chociaz w Polsce to wszystko mozliwe,tutaj w Irlandii poszedlem do Vodafone i powiedzialem ze chce czysta karte micro sim i dostalem bez slowa potem dla sprawdzenia poszedlem do O2 i tez bezniczego mi dali

#32 domin74

domin74
  • 50 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 listopada 2010 - 17:24

No to ja wam napiszę, że nie zapłaciłem za wymianę sima przy przedłużeniu umowy w Erze z Iphonem 4. Pani była taka miła, że załatwiła mi za darmo wymianę. :) Tak więc da się.

#33 zientekk

zientekk
  • 66 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 17:45

wiem że to temat odnośnie ERY ale w playu dostałem microSIM-a na poczekaniu i także za darmo w abonamencie. pzdr

#34 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 14 listopada 2010 - 21:44

kompletnie was nie rozumiem... Po jaką cholerę płacić za wymiane karty nawet 5zł skoro przycięcie zajmuje 3 minuty? Chyba nikt nie jest na tyle ułomny aby nie potrafił tego zrobić...

#35 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 14 listopada 2010 - 22:20

Ja też przy przedłużeniu abonamentu w Erze dostałem microsima na poczekaniu i za darmo w salonie mimo iż umowe przedłużyłem telefonicznie.

#36 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 listopada 2010 - 01:11

wiem że to temat odnośnie ERY ale w playu dostałem microSIM-a na poczekaniu i także za darmo w abonamencie.

pzdr

Mi w Play (bo przeniosłem numer z TakTaka, o którym ten to temat jest właśnie, o ironio) też dali od ręki, za darmo, bez żadnego problemu kartę microSIM - działała od razu po odejściu od stoiska, a tel na starej zgłosił brak sieci.

kompletnie was nie rozumiem... Po jaką cholerę płacić za wymiane karty nawet 5zł skoro przycięcie zajmuje 3 minuty? Chyba nikt nie jest na tyle ułomny aby nie potrafił tego zrobić...

Bo ładniej wygląda...

#37 kolcz11

kolcz11
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2010 - 10:15

Cieszcie się bo w Plusie taka impreza kosztuje 60zl + trzeba się udać do salonu firmowego, bo gdzie indziej niestety nie mają... Ale cała operacja trwa na poczekaniu, pani zniknęła za kotarką na minutę i już za chwile mogłem się cieszyć nowym microSIMem :P

#38 PETER-SZEF12

PETER-SZEF12
  • 208 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 13:47

można to zrobić za darmo, nawet w abonamencie, ale tylko wtedy jeśli traficie na miłą panią która się na tym zna :) Wymiana jest darmowa jeśli powiemy, że wcześniejsza karta samoczynnie się uszkodziła i chcemy zamienić na nowszą ;D

#39 zientekk

zientekk
  • 66 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 14:49

Ja akurat odbierałem telefon od gościa który pracuje w Blue City więc wcześniej wpadłem do salonu PLAYA i skoro dawali za darmo to sobie wziąłem :)

słyszałem że jak ludzie źle docinali to mieli problemy, jak im ten sim latał w środku :)

tak samo jak Ty narkoman, po 15 min karty się podmieniły i na micro była sieć, na zwykłym brak.

#40 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 17 listopada 2010 - 06:57

Byłem w erze ale jak się okazuje mam tak-taka na umowę -.- i musiałbym jechać do ery do któregoś z firmowych salonów(wawa ostrołęka itd) tak się wkurzyłem, że sam se wyciąłem i działa :D

#41 graxor

graxor
  • 26 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 30 grudnia 2011 - 07:57

Mam zwykłąkartę sim z Ery (T-Mobile). Chcę przyciąć ją na MicroSIM dla Iphone 4. Czy ma ktoś jakiś szablon jak mam przyciąć, aby bez problemu działała? Na pierwszej stronie są zdjęcia MicroSIM z Ery, ale tak na oko nie mogę się sugerować. Pomóżcie.

#42 PatrolekPL

PatrolekPL
  • 301 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 grudnia 2011 - 08:24

Mam zwykłąkartę sim z Ery (T-Mobile). Chcę przyciąć ją na MicroSIM dla Iphone 4. Czy ma ktoś jakiś szablon jak mam przyciąć, aby bez problemu działała? Na pierwszej stronie są zdjęcia MicroSIM z Ery, ale tak na oko nie mogę się sugerować. Pomóżcie.

Wystarczy poszukać
Iphone 4 - Jak zrobić kartę MicroSIM - wystarczą nożyczki i nóż. Micro SIM Card - YouTube

#43 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 grudnia 2011 - 11:14

MicroSIM template.pdf - TOM_Am - Chomikuj.pl

#44 graxor

graxor
  • 26 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 30 grudnia 2011 - 13:08

MicroSIM template.pdf - TOM_Am - Chomikuj.pl

Dzięki :) Dzisiaj zrobię.

#45 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 grudnia 2011 - 13:40

graxor a nie lepiej udać sie do operatora w celu wymiany? :) W Playu dostałem ją od reki, za darmo

#46 eroberto1

eroberto1
  • 285 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2011 - 14:32

graxor a nie lepiej udać sie do operatora w celu wymiany? :) W Playu dostałem ją od reki, za darmo

Ja próbowałem wymienić to najpierw nigdzie nie mieli a później w systemie nie mogli wymienić...w końcu wyciąłem i jest lux. W orange takie przyjemności.

#47 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 31 grudnia 2011 - 14:58

A nie lepiej nie odkopowywac tematów;)

#48 gab1s132

gab1s132
  • 90 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:05

O ile się nie mylę to teraz jest T-Mobile, a nie Era, jakim cudem dostałeś tą kartę z Ery?

#49 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 31 grudnia 2011 - 15:10

spójrz na datę pierwszego postu ...

#50 kociak199

kociak199
  • 86 postów
  • SkądBiałystok/Islandia

Napisano 31 grudnia 2011 - 18:59

Pamiętam jak zaszliśmy z mężem do sklepu by kupić kartę byle gdzie MicroSim do iphona 4. W erze stoi telefon na stojaku, ale kart na doładowanie nie ma. Z zapytaniem udaliśmy się do innych i to samo....W Białymstoku dostaliśmy w jednym salonie Orange kartę Micro Sim. Na pytanie dlaczego tak jest, ze nigdzie ich nie ma sprzedawca odpowiedział bardzo prosto: " Proszę Pani, a ile osób w Białymstoku kupiłoby telefon za 3500 zł...?" No tak. Prawda. Teraz może już jest to bardziej popularne, ale w czerwcu ciężko było z dostaniem czegokolwiek w naszym mieście do Iphona 4.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych