Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Karta MicroSIM z Ery - zdjęcia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#1 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 00:10

Heja,

Dziś przy okazji małych zakupów w galerii podszedłem do ery zapytać o ową kartę, Pan powiedział, że wymienią mi o ile mają jakąś na stanie - i tak stałem się właścicielem oryginalnie dociętego MicroSIM.
W moim wypadku (TakTak) dostałem ją zupełnie za darmo, co dziwne bo w abonamencie trzeba dać 30pln (czy 35, jakoś tak) za wymianę. Trochę z Panem pogadałem i mówił, że oferują je od 2 tygodni i jestem drugą osobą, która kartę wymienia - przedtem ktoś potrzebował do iPada.

No ale dość marudzenia, oto fotki karty, pudełeczka, ulotek, dociętego tak taka i MicroSIM obok:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

A jakby kogoś interere jeszcze, to fotki z iP4 oczywiście ;-)

#2 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 14 sierpnia 2010 - 09:47

Super, czyli jak nastepnym razem pojade do PL to nie bedzie glupich problemow (-; i tak bralem tak tak

#3 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 14 sierpnia 2010 - 09:52

To ja podziękuję. Płacę co miesiąc abonament, mają pewnego klienta i jeszcze im zapłać więcej. Takie rzeczy to tylko w Polsce.

#4 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 14 sierpnia 2010 - 09:54

Nie tylko w Polsce, mnie wymiana kosztowala 5€

#5 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:01

Ja przeciwko opłacie nie mam nic w zasadzie, ale w porównaniu do klientów prepaid.

#6 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:07

Zaraz, zaraz... czyli, że tego typu karty są dostępne w opcji prepaid? Ostatnio byłem w sklepie ery i powiedzieli mi, że tylko abo.. , więc jak z tym jest?

#7 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:19

Tak nam mówi autor wątku ;)

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:24

Tak nam mówi autor wątku ;)

Właśnie.

Idź jeszcze raz i powiedz Panu/Pani z Ery żeby przestali ściemniać i wymienili Ci kartę. Tak Tak za darmo, abo za 30 pln. Możliwe, że Tak Tak mix będzie również płatny - Pan coś wspominał, że bezpłatnie mają wszyscy "bez zobowiązań".

#9 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:49

Tak też zrobię, a ja wczoraj jak głupi siedziałem i ciąłem godzinę kartę do mojego iP4. Chyba w takim razie nic nie zapłacę, bo mam zwykłego TakTaka. A do otrzymania tej karty cos potrzebowałeś? Kodu PUK czy czegoś może? Co do tego miejsca gdzie się pytałem to już wiem gdzie nigdy nie pytać się o coś, jest to Sklep Era na ul. Wrocławskiej w Opolu, CH Karolinka. Jak chciałem kupić 1,5 roku temu iPhone'a 3G (wtedy praktycznie nie wiedziałem nic w tym temacie), dostałem informację, że iPhone ciągle pobiera sobie dane i nie da się tego wyłączyć (ja chciałem bez umowy, w TakTaku, a jak wiadomo wtedy nie było dobrych ofert na pakiety internetu), ja stwierdziłem, że to nie możliwe no ale stwierdziłem, że skoro to sprzedają to wiedzą, na drugi dzień poszedłem do Salonu Ery (oficjalny salon ery, nie żadne sklepy, punkty etc...), tam miła pani zaśmiała się i powiedziała, że to głupoty, a na dodatek żeby być pewnym może mi wyłączyć transmisję danych ;). Teraz ta historia z microSim... no cóż... tak bywa :D

#10 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 10:56

Są pracownicy i parapety ;-) Pan tylko zapytał na kogo jest zarejestrowany numer (mam zarejestrowany) a potem poprosił o okazanie dowodu. Jak masz niezarejestrowany to pewnie zapyta Cię o ostatnie połączenia, ile masz kasy na koncie etc... Nic więcej nie było potrzebne, na koniec kazał podpisać papierek z wymiany i karta zaczęła działać natychmiastowo. Jak chcesz potem używać tel to weź spinacz ze sobą żeby wyjąć starą kartę :-P Btw jeszcze pakietów internetowych w TakTak to ja czekam na coś, co będzie miało z 500MB... bo to 100MB to ewidentnie za mało. (Jakby nie mogli dać wyboru, 10pln - 100Mb, 15pln - 200MB, 20pln 300Mb... etc kto weźmie to weźmie, jego sprawa, jego pieniądze oni by tylko zarobili, durnie...) Jakby komuś to coś miało dać to ja byłem Erze w Focus Parku w Bydgoszczy i tam nie było problemu.

#11 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 sierpnia 2010 - 11:24

narkoman, co do pakietów, to ja właśnie jadę na 100MB i jeśli chcesz czasem cos sprawdzić, po ogladąć etc... to starczy Ci (mówię na swoim przypadku), no i jeszcze jedna rzecz, oni nie ograniczają tej prędkości po 100MB (tzn. mogą, ale nie muszą), są osoby, które "rzekomo" dojechały do 300MB ;)

#12 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 12:02

No mi też starcza jakoś, ale jak bym chciał używać tyle, ile chcę to by nie starczyło. Wystarczy trochę pooglądać YouTube, poczytać i popisać na forum i już pyknie 100MB... spokojnie w 1 dzień można tyle wywalić. Aż tyle bym nie używał na pewno, ale chodzi o sam fakt, że 100MB to mało. W ogóle nie cierpię mieć takich ograniczeń, wtedy ciągle oszczędzam i mało używam przez to... ;-/ A te 300MB to wiesz, legend jest dużo i jakoś w to nie wierzę.

#13 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 12:35

Słuchajcie wymiana karty SIM w Erze kosztuje ~30zł. Jak powiesz, że telefon ukradli itp. nie ważne czy sim czy micro sim. Ale w niektórych salonach po prostu za regułe mają, że podciągają każda sytuacje pod "karta nie moze sie polaczyc z siecia" czy cos takiego i wtedy jest za darmo;)

#14 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 13:22

Nie wiem nawet co on tam mieszał, ale skoro mówił, że w abo się płaci a w TakTak nie to chyba jakaś to jest różnica... Jakkolwiek to zrobił, kartę mam nową i nic nie zapłaciłem - to najważniejsze ;-)

#15 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 14 sierpnia 2010 - 14:17

No ja własnie zamienilem kartę i rownież nic nie placilem, bez problemu dostałem, dzięki narkoman za info :)

#16 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 14:44

Ależ proszę, dobrze, że komuś się to na coś przydało! :-)

#17 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 14 sierpnia 2010 - 14:56

Mi przycięcie i przypiłowanie sima Orange zajęło 15 min. A kazanie sobie płacić za sima to jest przegięcie według mnie.

#18 w124

w124
  • 58 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2010 - 16:31

Edit: sory mam problemy ze strona, napisalem podwojnie

#19 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 21:58

Witam mam pytanie to ilu z was wymieniało? I czy w końcu za darmo czy nie? I jaka jest różnica między tak-takiem(ja mam tak-taka) a abonamentem? w tt nie wymieniają?

#20 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 00:08

W abonamencie placisz standardowa kwote przy wymianie, czyli 30 zl. Nie mam pojecia jak jest w przypadku Tak-Taka.

#21 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 listopada 2010 - 00:24

Witam mam pytanie to ilu z was wymieniało?
I czy w końcu za darmo czy nie?
I jaka jest różnica między tak-takiem(ja mam tak-taka) a abonamentem?
w tt nie wymieniają?

Kilku.
Odpowiedź w pierwszym poście, leniu.

#22 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 08:45

niby tak ale tu niektórzy piszą, że im nie wymienili a niektórzy, że musieli płacić a inni nie... Więc ja nie wiem jak to jest

#23 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 listopada 2010 - 08:56

Z regulaminow ery: Abonament - wymiana platna, koszt 30,50zl Prepaid - wymiana bezplatna, warunkiem jest zarejestrowana karta sim, w innym przypadku trzeba bedzie dokonac rejestracji na miejscu w salonie/sklepie.

#24 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 10:24

Ja mam zarejestrowaną bo mam od 2006 roku umowę czyli karta(i podobno jeszcze adapter miał być) będzie za darmo chyba.... Gdzieś w piątek będę do ery jechał to się dowiem i napiszę...

#25 elPaPaS

elPaPaS
  • 24 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 14 listopada 2010 - 10:38

Wymiana w TakTak i TakTak Fon jest bezpłatna, adapter kosztuje 5zł, a w Abonamencie 30,50zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych