Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Studio muzyczne - poszukuję czegoś w stylu Garage Band

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 12:58

Witam poszukuję czegoś w stylu Garage Band ale żeby były możliwości dodawania perkusji albo po prostu więcej niż jest w garage band... Ogólnie program jest super ale mało podkładów perkusyjnych :/ Pozdrawiam

#2 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2010 - 13:08

Logic

#3 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 13:23

Logic

#4 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 13:39

Trochę drogi program :) I zajmuje 50GB A okrojona wersja 8GB. Dzięki za pomoc :)

#5 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 13:58

Trochę drogi? Uwzględniając możliwości Logica i dodatków zawartość barw i loopów, porównując do cen innych poważnych programów muzycznych - Apple logic 9 - ceny produkt
Możesz przyjrzeć się tym apkom:
Software, DAW / Sekwencery - sklep dj - djshop - dystrybutor

#6 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:09

Kokos przy okazji... miałeś może styczność z Motu ? btw..śmieszna cena na djshopie tego fruity loopsa wersja full, może jak bym nie miał Mac'a to bym się skusił, imho dobrze wspominam sekwencer chociaż nad brzmieniem musiałem się sporo navstkować ;)

#7 Coolmer

Coolmer
  • 4 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:11

Jest też wersja edukacyjna Logic Studio 9, za którą zapłaciłem ok. 800 zł.

#8 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:16

Miałem wczesne wersje Performera i bardzo mi się ten programik podobał. Jednak problemy z drajwerami, brak kompatybilnoci z hardware Pro Tools TDM i brak szybkich uaktualnień rozwiązujących te problemy skutecznie zniechęcił mnie do systemu MOTU jako profesjonalnego DAW. Teraz może jest lepiej, albo kontekst systemowy i przeznaczenie się zmieniło.

#9 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:31

Chyba się skuszę na ten Logic Studio 9 z tego co widzę jest na 9ciu płytach i zajmuje około 8GB a znalazłem wersje 50-cio gigową czy może mi toś napisać czym się różnią? Pozdrawiam

#10 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:45

Logic 9 Studio zawiera prawie 50GB brzmień - Apple - Logic Studio - Technical Specifications Pamiętaj, że dostajesz dodatkowo oprócz lodzia jeszcze Compressor - pro apka do kodowania audio/wideo (zawiera codec AC3), Waveburner- pro apka do masterowania CD, Mainstage - do grania lve, Soundtrack - do robienia szbko podkładów muzycnych (na płytkach install masz gotowe podkłady royalty-free), QuickTime Pro - do eksportowania wideo i inne. Po podliczeniu Lodzio jest więcej niż sumą składników.

#11 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 14:53

A te 50GB brzmień jest w zestawie czy mogę to po prostu pobrać? Bo mnie interesuje tylko gitara i perkusja...

#12 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 16:03

W zestawie.

#13 ssebal

ssebal
  • 990 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 16:27

Kusi mnie ten program ale szczerze 2000zł to dla mnie za dużo... Zostanę chyba przy garage band i poszukam może podkładów perkusyjnych

#14 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 10:17

Uzupełniłem tytuł wątku bo nie o studio muzyczne pyta się [nick]ssebal[/nick].

#15 BocaDeMusica

BocaDeMusica
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2010 - 13:34

Jeżeli interesuje Cie wersja Logic pro 8 to mam taką do odsprzedania. Jakby co to pisz na priv. Pudełko ksiązki i komplet płyt wszystko jest.

#16 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2010 - 13:40

Miałem wczesne wersje Performera i bardzo mi się ten programik podobał. Jednak problemy z drajwerami, brak kompatybilnoci z hardware Pro Tools TDM i brak szybkich uaktualnień rozwiązujących te problemy skutecznie zniechęcił mnie do systemu MOTU jako profesjonalnego DAW. Teraz może jest lepiej, albo kontekst systemowy i przeznaczenie się zmieniło.

Dzięki za odpowiedź.

@ssebal

jest mnóstwo płyt z loopami do kupienia. Pytanie tylko czy będzie Twój styl muzyczny.

#17 TG

TG
  • 151 postów
  • SkądJawor

Napisano 25 sierpnia 2010 - 09:28

heh, szkoda ze nie pisales tego z 2-3 miesiace temu jak komplete 6 sprzedalem za 700... nie uzywane :) w komplete 6 na przklad wszystkich sampli po aktualizacji bibliotek jest okolo 120gb, sama instalacja zajmuje pare godzin z zycia... :) nie wiem jak z proo tools lub logiciem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych