Aplikacja do pomiaru emisji promieniowania radiowego a.k.a. Death Grip app
Napisano 11 sierpnia 2010 - 17:43
Buszując w sieci natrafiłem na artykuł o emisji fal radiowych przez telefony. Wiem, że temat był poruszany przy okazji iPhone 3 i 3Gs, ale może warto go odświeżyć jeżeli chodzi o iPhone 4 i konkurencję. Myślę, że ten http://myapple.pl/wi...martfonem".html wątek wiąże się z moim, ale według mnie, obecny porusza ważniejszy dla nas użytkowników temat.
Tylko po angielsku Cellphone ‘Death Grip’ Increases Radiation Exposure, One App Shows | Gadget Lab | Wired.com
A poniżej szybkie linki, z dużą ilością wykresów, tak aby każdy mógł porównać.
Top 10 emitujących
New cell phones in 2010, do they have dangerous radiation? | Environmental Working Group
Rodzina Apple
iPhone
Cell Phone Radiation Review for Apple iPhone| Environmental Working Group
3G
Cell Phone Radiation Review for Apple iPhone 3G| Environmental Working Group
3GS
Cell Phone Radiation Review for Apple iPhone 3G S| Environmental Working Group
4
Cell Phone Radiation Review for Apple iPhone 4| Environmental Working Group
Polecam lekturę.
PS
Jak ktoś ma ochotę, to na linku poniżej można (chyba, nie sprawdzałem) otrzymać możliwość ściągnięcia aplikacji na różne telefony.
tawkon
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Napisano 12 sierpnia 2010 - 19:46

Napisano 13 sierpnia 2010 - 00:11
Napisano 13 sierpnia 2010 - 13:37
Że tak powiem, mam to gdzieś :-P w powietrzu i tak lata już milion dwieście najróżniejszego rodzaju promieniowania, sieci wifi, gsm, 3g, radiowych, tv, kable promieniują, stare monitory promieniują, elektronika promieniuje, słońce (sic!) promieniuje a będzie coraz bardziej to robić teraz jakoś, wdychamy spaliny, żremy jedzenie modyfikowane pryskane leczone antybiotykami i innymi cudami...
I myślicie, że to 1,17W/kg wiele zmieni, jak spadnie do 1,09W/kg (stawki przykładowe)? Jaaaaasne. Się ktoś boi niech spada na koniec afryki czy innego wygwizdowa gdzie szczytem technologii jest maczeta z kamienia ... tam będzie trochę mniej szkodliwych fal.. ewentualnie was Lew zje na śniadanie, albo pająk ukatrupi nad ranem.
I tym miłym akcentem powinniśmy zakończyć ten temat.

Napisano 13 sierpnia 2010 - 14:12
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych