Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Skróty klawiszowe w Adium?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 skydry

skydry
  • 6 posts

Posted 11 August 2010 - 14:10

Witam Czy i jeśli tak to jak ustawić własne skróty klawiszowe w Adium? Konkretnie chodzi mi o jeden skrót, esc który zamyka okna rozmowy i minimalizuje Adium. Rozwiązanie tego typu bez problemu znalazłem w Kadu, czy ktoś może podszepnąć gdzie znajde je w Adium ;)?

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 11 August 2010 - 14:15

Może tam: Preferencje systemowe => Klawiatura => Skróty klawiaturowe. Bo w samym Adium jeśli nie można to nie można, a zakładam że nie można skoro pytasz i że preferencje Adium przejrzałeś.

#3 skydry

skydry
  • 6 posts

Posted 11 August 2010 - 15:31

Dokładnie, w Adium sprawdzałem. Czy mógłbyś mi napisać jak przypisać opcję skrótu esc do zamknięcia okien rozmowy w Adium?

#4 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 11 August 2010 - 15:33

musisz mieć koniecznie esc? Przecież cmd+w powinien działać, jak w każdym programie jest to zamykanie aktywnego okna. czyli cmd+w, potem cmd+m (jeśli masz jedno okno otwarte z rozmową). Albo jeszcze lepiej cmd+w i cmd+w.

#5 skydry

skydry
  • 6 posts

Posted 11 August 2010 - 15:37

Działa, z tym, że to raczej kwestia nawyków z tym esc ;) Dzięki za odpowiedź, swoją drogą na jaki komunikator się przerzuciłeś?

#6 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 11 August 2010 - 15:40

teraz sporadycznie skype, a tak to email, święty spokój sobie zacząłem cenić ;) być ciągle online przestało być fajne dla mnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users