Witam,
Czy istnieje program do odczytywania i jednoczesnego pisania plików .pdf i ich zapisywania? Sprawa jest prosta - przeczytać dokument w formie .pdf, nanieśc na niego poprawki odręczne i zapisac wraz z nimi.
Dzięki za wszelkie podpowiedzi:roll:
Stalot

program do odczytywania i pisnia na .pdf
Started by
stalot
, 11 Aug 2010 14:06
6 replies to this topic
Posted 11 August 2010 - 14:06
Posted 11 August 2010 - 20:00
PDF nie jest przeznaczony do zmieniania. To w zasadzie dokument tylko do odczytu. Oczywiście można to obejść jakimś kopiuj/wklej ale na pewno nie na ipadzie. Kup sobie iworka - on czyta dokumenty worda czy OpenOffice (jeśli wyeksportujesz do .doc).
Posted 11 August 2010 - 20:16
adobe acrobat pro
Posted 11 August 2010 - 23:32
Zobacz iannotate czy jakoś tak, ale on bardziej służy do robienia notatek w czasie przeglądania pdf itp
Posted 12 August 2010 - 05:32
No problem my friend
Ja używam do tego celu Pdf Pen Pro i Formulate Pro.
Ten drugi mi bardziej pasuje ale to rzecz gustu.
Linków nie podam bo pisze z iphona. Sprawdź na versiontracker.com
lub macupdate.com.
See ya
Michał

Posted 12 August 2010 - 10:26
FormulatePro jest naprawdę tym o co mi chodziło, tyle że.... na Mac-a, a ja szukam czegoś bezpośrednio na iPAD--a:-(
Pzdr,
Stalot
Posted 12 August 2010 - 10:47
Ja proponuję ReaddleDocs http://readdle.com/p...eaddledocs_ipad - możliwość zaznaczenia tekstu zakreślaczem, wstawianie własnych notatek do tekstu itp. Niektórzy polecają iAnnotate iAnnotate Sam musisz wybrać. Co do rozpoznania tekstu (jeśli dokument był skanowany) to chyba najprościej to zrobić na komputerze stacjonarnym w Adobe Acrobat lub DevonThink Pro
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users