Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

program do odczytywania i pisnia na .pdf

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 stalot

stalot
  • 190 posts

Posted 11 August 2010 - 14:06

Witam, Czy istnieje program do odczytywania i jednoczesnego pisania plików .pdf i ich zapisywania? Sprawa jest prosta - przeczytać dokument w formie .pdf, nanieśc na niego poprawki odręczne i zapisac wraz z nimi. Dzięki za wszelkie podpowiedzi:roll: Stalot

#2 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 11 August 2010 - 20:00

PDF nie jest przeznaczony do zmieniania. To w zasadzie dokument tylko do odczytu. Oczywiście można to obejść jakimś kopiuj/wklej ale na pewno nie na ipadzie. Kup sobie iworka - on czyta dokumenty worda czy OpenOffice (jeśli wyeksportujesz do .doc).

#3 bachoo

bachoo
  • 335 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 August 2010 - 20:16

adobe acrobat pro

#4 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 11 August 2010 - 23:32

Zobacz iannotate czy jakoś tak, ale on bardziej służy do robienia notatek w czasie przeglądania pdf itp

#5 mleko23

mleko23
  • 26 posts

Posted 12 August 2010 - 05:32

No problem my friend :) Ja używam do tego celu Pdf Pen Pro i Formulate Pro. Ten drugi mi bardziej pasuje ale to rzecz gustu. Linków nie podam bo pisze z iphona. Sprawdź na versiontracker.com lub macupdate.com. See ya Michał

#6 stalot

stalot
  • 190 posts

Posted 12 August 2010 - 10:26

FormulatePro jest naprawdę tym o co mi chodziło, tyle że.... na Mac-a, a ja szukam czegoś bezpośrednio na iPAD--a:-( Pzdr, Stalot

#7 FaFaL

FaFaL
  • 72 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 12 August 2010 - 10:47

Ja proponuję ReaddleDocs http://readdle.com/p...eaddledocs_ipad - możliwość zaznaczenia tekstu zakreślaczem, wstawianie własnych notatek do tekstu itp. Niektórzy polecają iAnnotate iAnnotate Sam musisz wybrać. Co do rozpoznania tekstu (jeśli dokument był skanowany) to chyba najprościej to zrobić na komputerze stacjonarnym w Adobe Acrobat lub DevonThink Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users