mam snow leo 10.6.4 i czasami znika pasek dock'a. Nie wiem dlaczego, nie wiem kiedy, po prostu znika.
Innymi słowa, tapeta biurka zajmuje cały ekran, a docka ani ikonek nie widać.
Ktoś miał taki problem?
znikający pasek dock'a
Rozpoczęty przez
ted.one
, 10 sie 2010 13:23
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 sierpnia 2010 - 13:23
Napisano 10 sierpnia 2010 - 13:32
a nie masz po prostu włączonego autoukrywania?
i "pasek dock'a"? jaki pasek?
Napisano 10 sierpnia 2010 - 17:29
hmmm... czyżbym wtopił? :confused:
mówię o pasku na dole biurka ( który w opcjach można przestawić na lewą bądź prawą stronę ), a na którym to pasku mam wszystkie ikonki np. mail, safari, itunes itd.
nie, nie mam włączonego autoukrywania
pasek czasami znika. teczki ( foldery ) na biurku, które były tuż nad paskiem odbijają się w miejscu w którym był pasek, tzn. widzę ich lustrzane odbicie.... natomiast ikonek itunesa czy maila już nie ma i nie mogę ich kliknąć. Z poziomu spotlight oczywiście działają.
jak się wyloguję to problem znika, a pasek wraca, ale nie zawsze chce się wylogowywać.
Napisano 10 sierpnia 2010 - 17:41
hmmm... czyżbym wtopił? :confused:
mówię o pasku na dole biurka ( który w opcjach można przestawić na lewą bądź prawą stronę ), a na którym to pasku mam wszystkie ikonki np. mail, safari, itunes itd.
To się nazywa Dock. Nie ma czegoś takiego, jak 'pasek Dock'. Dock jest paskiem, Twoje określenie to masło maślane ;-)
Napisano 11 sierpnia 2010 - 12:20
Zacznij od sprawdzenia i naprawy uprawnień przez Narzędzie Dyskowe, jeśli to nie pomoże poszukaj i usuń plik preferencji Docka co powinno przywrócić jego dziewiczy wygląd i zachowanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych