Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

znikający pasek dock'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 ted.one

ted.one
  • 120 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 13:23

mam snow leo 10.6.4 i czasami znika pasek dock'a. Nie wiem dlaczego, nie wiem kiedy, po prostu znika. Innymi słowa, tapeta biurka zajmuje cały ekran, a docka ani ikonek nie widać. Ktoś miał taki problem?

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 sierpnia 2010 - 13:32

a nie masz po prostu włączonego autoukrywania? i "pasek dock'a"? jaki pasek?

#3 ted.one

ted.one
  • 120 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 17:29

hmmm... czyżbym wtopił? :confused: mówię o pasku na dole biurka ( który w opcjach można przestawić na lewą bądź prawą stronę ), a na którym to pasku mam wszystkie ikonki np. mail, safari, itunes itd. nie, nie mam włączonego autoukrywania :P pasek czasami znika. teczki ( foldery ) na biurku, które były tuż nad paskiem odbijają się w miejscu w którym był pasek, tzn. widzę ich lustrzane odbicie.... natomiast ikonek itunesa czy maila już nie ma i nie mogę ich kliknąć. Z poziomu spotlight oczywiście działają. jak się wyloguję to problem znika, a pasek wraca, ale nie zawsze chce się wylogowywać.

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 609 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 17:41

hmmm... czyżbym wtopił? :confused:
mówię o pasku na dole biurka ( który w opcjach można przestawić na lewą bądź prawą stronę ), a na którym to pasku mam wszystkie ikonki np. mail, safari, itunes itd.

To się nazywa Dock. Nie ma czegoś takiego, jak 'pasek Dock'. Dock jest paskiem, Twoje określenie to masło maślane ;-)

#5 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2010 - 12:20

Zacznij od sprawdzenia i naprawy uprawnień przez Narzędzie Dyskowe, jeśli to nie pomoże poszukaj i usuń plik preferencji Docka co powinno przywrócić jego dziewiczy wygląd i zachowanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych