Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oplayer hd jak to dziala?

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 mongii

mongii
  • 14 posts

Posted 09 August 2010 - 23:31

Niedawno kupielm w usa ipad 32gb + 3g no i powoli zaczynam zapelniac go aplikacjami. Jedna z nich jest oplayer hd. Sciagnalem ja z prostych przyczyn. Wyczytalem gdzies ze odtwarza to prawie wszystkie formaty i nie trzeba konwertowac filmow. Niestety po sciagnieciu nie moge dojsc jak do cholery mam cos tam wgrac ew. obejrzec od razu z laptopa. Jesli ktos moze mi wyjasnic krok po kroku co nalezy zrobic zeby moc sie cieszyc filmami na tym urzadeniu? Dzieki

#2 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 10 August 2010 - 00:15

Synchronizujesz w itunes jak dokumenty itp. Zjedź na dół w zakładce z programami i dodawaj filmy. Amen;)

#3 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 10 August 2010 - 00:19

Szymon, jak ktoś nie potrafi użyć opcji "szukaj" na forum to nie sądzę aby sobie poradził z obsługą tego playera ;P Zgaduję że za chwilę zapyta o napisy LOL

#4 mongii

mongii
  • 14 posts

Posted 10 August 2010 - 00:53

Cale szczescie ze potrafie obslugiwac ipada huh? Dzieki za odp szymon. Zaraz zacznw to ogarniac

#5 haken

haken
  • 45 posts

Posted 10 August 2010 - 07:08

@Beck: A nie! Ja sie zapytam o napisy! Zanim kupie te aplikacje chce miec pewnosc ze istnieje jakis prosty sposob na zamiane "zwyklych" napisow (z napiprojekt) na format obslugiwany przez oplayer (sub lub srt) bez problemow z polskimi znakami, synchro itd. Jak ktos ma jakies doswiadczenia, to prosze, niech sie nimi podzieli. Juz za wiele razy kupilem rozne programy, ktore potem okazywaly sie nijak dzialac...

#6 r4id

r4id
  • 221 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 August 2010 - 08:55

Napisy już odtwarza, tylko mi się jeszcze nie udało ustawić poprawnie wyświetlania polskich czcionek (srt) ;p, no chyba ze nie można ale nie miałem czasu przysiąść do tego problemu.

#7 seula

seula
  • 105 posts

Posted 10 August 2010 - 13:26

A jak jest z płynnością odtwarzania filmów?

#8 www007

www007
  • 408 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 August 2010 - 13:47

Z plynością jest ok, ale np. po pauzie dźwięk potrafi się rozminać z filmem i trzeba czasami przewinąc kilka razy żeby się ponownie zsychronizował.

#9 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 10 August 2010 - 13:59

@Beck: A nie! Ja sie zapytam o napisy!

Zanim kupie te aplikacje chce miec pewnosc ze istnieje jakis prosty sposob na zamiane "zwyklych" napisow (z napiprojekt) na format obslugiwany przez oplayer (sub lub srt) bez problemow z polskimi znakami, synchro itd. Jak ktos ma jakies doswiadczenia, to prosze, niech sie nimi podzieli. Juz za wiele razy kupilem rozne programy, ktore potem okazywaly sie nijak dzialac...

To zupelnie zrozumiale ze chcesz wiedziec o aplikacji jak najwiecej zanim ja kupisz, ja mam tak samo, chodzi mi tylko o to ze bylo juz o tym w kilku temetach wczesniej, wystarczy poszukac. ;)

#10 zbimac

zbimac
  • 126 posts
  • SkądDLW

Posted 11 August 2010 - 10:27

Konweruję napisy .txt do .srt za pomocä programu na mac'a SRTtool. Napisy owszem sä, niestety zamiast polskich liter mam krzaki. Wczesniejsza wersja oplayera poprawnie wyswietlała polskie znaki, natomiast widoczny był tylko pierwszy wiersz tłumaczenia. Ponawiam pytanie, czy komuś z zacnych forumowiczów wyświetlajä się poprawnie polskie znaki w oplajerze?

#11 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 August 2010 - 10:31

Nie ma zmiany kodowania?

#12 zbimac

zbimac
  • 126 posts
  • SkądDLW

Posted 12 August 2010 - 18:09

Oto co odpisał mi Jonathan Joung w sprawie poprawnie wyświetlanych polskich napisów: "Thanks for your info, next next version will have subtitle encoding method. as next version has been submitted to apple already, and we can't modify it." Czyli czekamy na pojawienie się upgrade w app store!

#13 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 12 August 2010 - 21:01

hm ja tam jak już oglądam to z lektorem, także cierpliwie poczekam na update

#14 mongii

mongii
  • 14 posts

Posted 15 August 2010 - 19:03

Wszystko dziala bardzo plynnie i zeczywiscie czasami obraz wyprzedza dzwiek wiec trzeba cofnac i jest jw porzadku. Co do napisow to sie nie wypowiem gdyz... Narazie ogladam tylko filmy z lektorem ew. Bez napisow po ang te kumam. Troche lipa ze nie dzialaja tam filmy .rmvb, tzn mozna je zrzucic ale bardzo sie laguja.

#15 zolw-ed9

zolw-ed9
  • 119 posts
  • SkądKalisz, Zielona Góra

Posted 15 August 2010 - 19:38

Czy w was po ustawieniu formatu obrazu 4:3 dzwiek rozjezdza sie z obrazem? Format filmu rmvb i avi, bez napisow z lektorem.

#16 colinQ

colinQ
  • 182 posts
  • SkądLębork

Posted 17 August 2010 - 14:47

Jak dla mnie słabe. Klatkuje i dźwięk rozmija się z obrazem.

#17 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 20 August 2010 - 06:23

strasznie laguja filmy, nie mowie juz o HD, bo to bardziej pokaz zdjec niz film... do tego napisow tez mi nie czyta nie wiem czemu...

#18 zbimac

zbimac
  • 126 posts
  • SkądDLW

Posted 20 August 2010 - 12:04

Na klatkowanie "lagowanie" filmów pomaga wyłáczenie funkcji "skip frame" (choć nie do końca). Co do poprawnie wyświetlanych polskich napisów to musimy poczekać. Nowy update ma to rozwiàzać. Co do napisów to muszà być w formacie .srt z taká samá nazwá jak plik filmu. Dla posiadaczy macków polecam polski program do konwersji napisów z .txt do .srt SRTool

#19 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 20 August 2010 - 12:14

Kupilem, potestowalem... Fajny pomysl, choc nie wszystko dziala jeszcze idealnie (filmy z wyzszym bitrate maja tendencje do zabkowania), to program warty swojej ceny. Napisow nie testowalem, ale pewnie w koncu to zrobie. Mnogosc obslugiwanych formatow rekompensuje niedociagniecia. Zdecydowanie POLECAM!

#20 zbimac

zbimac
  • 126 posts
  • SkądDLW

Posted 27 August 2010 - 18:05

Najnowsza wersja oplayera przynosi poprawne kodowanie polskich liter.

#21 zeglarz

zeglarz
  • 2 posts

Posted 28 August 2010 - 12:09

Mógłbyś sprecyzować jak? Mam najnowszą wersje czyli 1.16 i próbowałem odtworzyć napisy używając niemal wszystkich sensownie brzmiących kodowań, ale w każdym były krzaki przy polskich znakach, bądź nie było napisów wcale. Brakuje kodowania EasternEurope!

#22 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 28 August 2010 - 12:49

chyba nie mówisz o tym samym programie, kolega pisze o wersji 1.0.07.

#23 zeglarz

zeglarz
  • 2 posts

Posted 28 August 2010 - 13:11

OK, mój błąd, chociaż to ten sam program, miałem na myśli wersję na iPhone'a, wciąż w wersji na iPada, przy wyborze kodowania wyświetla poprawnie na default czy trzeba wybierać coś innego?

#24 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 28 August 2010 - 13:33

musisz poczekać, ta wersja pojawiła się wczoraj w sklepie także mało kto już to przetestował.

#25 r4id

r4id
  • 221 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 August 2010 - 14:00

Mi poprawnie wyświetla napisy po wybraniu kodowania: WindowsLatin2.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users