Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Grafika w podpisie e-maila

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 31 stycznia 2007 - 14:18

Hello, Czy ktos wie jak dolaczyc logo do podpisu w e-mailu? W windozie byl taki program PLAXO ktory to umozliwial. Jest on rowniez na Maczka...ale w wersji na maca niestety nie umozliwia dolaczania logo do podpisu. Zna ktos jakis sposob?

#2 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2007 - 14:34

A po co te kombinacje? Wystarczy zaznaczyć obrazek japco-c i japco-v w edytorze podpisów w mailu. I gotowe...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tylko jeszcze kwestia programu pocztowego, webmail traktuje np. każdą grafikę jaki załącznik, również tą w podpisie....
  • AppleFAN lubi to

#3 AppleFAN

AppleFAN
  • 371 postów
  • SkądKielce

Napisano 31 stycznia 2007 - 18:01

A po co te kombinacje? Wystarczy zaznaczyć obrazek japco-c i japco-v w edytorze podpisów w mailu. I gotowe...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tylko jeszcze kwestia programu pocztowego, webmail traktuje np. każdą grafikę jaki załącznik, również tą w podpisie....

Ok to faktycznie proste.. ja mam jescze myslenie skrzywione winda:) Dziekuje bardzo za pomoc.

#4 DJ_Armando

DJ_Armando
  • 37 postów

Napisano 21 lutego 2009 - 03:39

wiem ze stary temat, ale pytanie wciaz aktualne wysylam duzo maili i nie chce mi sie za kazdym razem wklejac loga mozna jakos zrobic tak by grafika stale byla w podpisie???

#5 edge

edge
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2009 - 05:14

Zapisz jako papeterie. Problem z glowy tylko lekko upierdliwy sposób. pozdr edge

#6 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 postów

Napisano 21 lutego 2009 - 10:03

DJ_Armando - jest jeszcze prostszy sposób niż papeteria. W Mail'u wejdź w Preferences > Signatures i tam stwórz podpis (wklej po prostu grafikę) i przypisz go do danego konta. Et voila. Powodzenia

#7 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2009 - 14:43

Wystarczy zaznaczyć obrazek japco-c i japco-v w edytorze podpisów w mailu. I gotowe...

Przecież to było w moim pierwszym wpisie...

#8 DJ_Armando

DJ_Armando
  • 37 postów

Napisano 21 lutego 2009 - 17:07

Andrzej, sorry, czytalem w nocy, nie rozczytalem sie :)

#9 cayser

cayser
  • 35 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 11:42

A próbowałeś tego praktycznego sposobu: Custom CSS Signatures in Mail (UPDATED) All Forces
lub Create a flashy HTML signature in Apple Mail | Smoking Apples
W ten sposób omijamy grafikę jako dolączony załącznik.
Pozdrawiam

#10 SP1D3R

SP1D3R
  • 90 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 maja 2009 - 19:29

Wszystko super ekstra tylko jak wstawic tam polskie znaki bo mi sie kaszana robi a jestem w html zielony :/

#11 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 11 maja 2009 - 23:07

Ja po prostu zrobiłem kopiuj obraz i wklej w opcjach sygnaturki. Działa bezbłędnie w Leopadzie i Tygrysie.

#12 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 538 postów

Napisano 13 maja 2009 - 14:31

Tyle, że grafiki w sygnaturkach śmierdzą wysyłaniem maili w HTML-u. A to jest, proszę uprzejmie Administrację o wybaczenie za to słowo, kurewstwo.

#13 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 13 maja 2009 - 16:54

To zależy do kogo się wysyła. Znajomi preferują HTML i bardzo sobie chwalą, gdy zamiast linka wysyłam im gotową do przeczytania stronę WWW. Na listy dyskusyjne, w pracy używam Thunderbirda, tylko goły tekst, bardzo rzadko załącznik. Najbardziej jednak preferuję do korespondencji prosty jak budowa cepa Sylpheed. Tam też tylko goły tekst i GPG. Mniej więcej pamięam, kto, czego sobie nie życzy, gdzie powinienem szyfrować pocztę a do kogo mam wyłączyć podpis, Mała graficzka kilku-kilobajtowa w podpisie (w moim przypadku informacja o maczku i dyskretne małe logo jabłka) większości nie przeszkadza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych