Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Okno za ekranem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 31 stycznia 2007 - 14:16

Mam problem i nie wiem jak sobie poradzić (a search nie pomógł) Przez pewien okres czasu pracowałem na dwóch monitorach (24" podłączone do MBP). Monitor zewnętrzny odłączony i pojechał do serwisu. Muszę wskanować negatyw i kicha :( podgląd ze skanera wrzuca mi się na monitor, którego nie ma :( co mam zrobić, żeby opojawiło mi się na oknie LCD?! Po wciśnięciu F9 wyjeżdża mi z boku, ale nie mogę go przeciągnąć na LCD mojego laptopa. Help!! dzięki P.

#2 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2007 - 14:48

Spróbuj System Preferences/Displays/Detect Displays... Może pomoże... Albo wyrzuć (przenieś gdzieś na wszelki wypadek) preferencje programu skanującego, to powinno zresetować pozycje okien.

#3 kundziad

kundziad
  • 70 postów
  • SkądGdynia

Napisano 31 stycznia 2007 - 15:54

Jaka masz wersje systemu? Bu u mnie (10.4.8 ) kiedy wyrzucilem okno Eclipse z debugiem na zewnetrzny monitor, a po odlaczeniu monitora ponownie odpalilem Eclipse to debug pieknie wrocil mi na srodek glownego ekranu...

#4 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 postów
  • SkądPoznań/Warszawa

Napisano 31 stycznia 2007 - 19:31

10.4.8 i nie wraca, a może to wina programu?? PS. Wyrzuciłem program i nie pomogło/detect display też nie :(

#5 Gregory

Gregory

• 2 735 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 31 stycznia 2007 - 19:36

Spróbuj może wybrać z menu tego programu (gdy to zagubione okno jest aktywne, na wierzchu) opcję Window -> Zoom (Okno -> Powiększenie).

#6 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2007 - 20:52

10.4.8 i nie wraca, a może to wina programu??

PS. Wyrzuciłem program i nie pomogło/detect display też nie :(

Program, czy jego plik preferencji z teczki ~/Library/Preferences ?
Bo to chodzi o to, że ustawienia okien są w pliku preferencji i wyrzucenie programu i ponowne zainstalowanie nic nie da, bo stare preferencje zostaną...
Można się pobawić w edycję preferencji np. PrefSetterem, poszukać łańcucha typu JakieśTamOknoWindowLocation i zmienić, ale prościej plik usunąć i przy pierwszym uruchomieniu programu utworzy się defaultowy...

A jeszcze a propos Displays - może przy zmianie rozdzielczości okno się przestawi? Ale śmiem wątpić...

#7 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 lutego 2007 - 00:31

Dokładnie - przy zmianie rozdzielczości, okno wróci w widoczny obszar. Przetestowane przed chwilą na Kadu.
  • MacTom lubi to

#8 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 01:35

Dokładnie - przy zmianie rozdzielczości, okno wróci w widoczny obszar. Przetestowane przed chwilą na Kadu.

No proszę, znów się czegoś nauczyłem... Zupełnie przypadkiem... :) Akurat też miałem problem z Kadu... Dzięki njet :)

#9 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 01 lutego 2007 - 03:30

Ja jak podlaczam ACD do laptopa i pracuje nad czyms, to po odpieciu monitora, LCD w MBP robi sie nagle niebieski, a potem wszystko z ACD powraca do laptopa. Tylko, ze ekran trzeba ODPIAC, a nie WYLACZYC. Pozdr.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych