Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone wisi na jabłku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 dziura

dziura
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:03

Witam, mam problem z iPhonem- nie daje się włączyć. Po podłączeniu pod kabel widać tylko logo Apple, iTunes go nie widzi, telefon nie włącza się dalej. Co jakiś czas jakby sam się restartuje (ok. minuty) i dalej widać tylko logo. Próbowałem wprowadzić go w tryb restore i w DFU, jednak telefon jest "głuchy".

#2 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:11

nie ma trybu restore ;) jeżeli DFU nie wchodzi (a jest to głębszy tryb niż recovery) to masz gadżecik wyświetlający jabłuszko.

#3 dziura

dziura
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:18

Podobno panuje opinia, że softu w iPxxx się nie da permanentnie uszkodzić ? Tak serio- NIC się nie da zrobić ?

#4 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:22

soft można uszkodzić jeśli się zbytnio w nim namiesza,a tak na serio to spróbuj może na innym kompie podłączyć go z wprowadzonym DFU,jeśli nie zobaczy go w tym trybie to kaplica...chyba że serwis pomoże

#5 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 23:10

Taki efekt dzieje się najczęściej jak uszkodzona jest taśma nr 3, lub jest źle podłączona. Na próbę - odłącz ją zupełnie i zobacz czy uruchamia się dalej.

#6 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 05 sierpnia 2010 - 23:18

-uzyj EasyiRecovery by wyprowadzic iP z recovery mode loop i zrob Restore softu.

#7 dziura

dziura
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 sierpnia 2010 - 01:05

untaztood - niestety, dalej to samo. Dodam, że telefonu samego nie da się w ogóle uruchomić, dopiero pojawia się jabłko po podłączeniu kablem do zasilania.

#8 revo91

revo91
  • 5 postów

Napisano 06 sierpnia 2010 - 11:18

Miałem to samo dokładnie wczoraj gdy robiłem restore z poziomu iphone po JB Comexa. Mi to pomogło: open iTunes plug in phone hold power and home till it apple logo comes up then while still holding home, release the power button

#9 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 sierpnia 2010 - 17:26

revo91

To jest opcja na tryb DFU, a jemu pewnie wystarczy zwykły Recovery Mode (RM).

http://myapple.pl/ip...overy-mode.html

Pozdrawiam

#10 dziura

dziura
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 sierpnia 2010 - 17:54

NIE wystarczy, bo iPhone nie reaguje w ogóle na przyciski Home/Sleep. Resetuje się tylko sam z siebie i znowu wraca do jabłka.

#11 grzemi19

grzemi19
  • 1 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 11:48

Niedawno miałem podobny problem na moim iphonie 3g pomogło podczas owego samoczynnego restartu telefonu trzymanie razem home i power aż się pojawił kabelek i potem już restore dodam że to troszkę trwało napewno ponad minutę musiałem tak trzymać az telefon się kilka razy zrestartował pozdrawiam

#12 tomek2855

tomek2855
  • 85 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 20:14

Witam, mam problem z moim iPhonem 3GS, a mianowicie ciągle wisi na jabłku, niby żaden problem. Ale jednak nie, po wgraniu jakiegokolwiek oprogramowania, czy to CF czy to czysty, ciągle i bez przerwy jabłko, już nie wiem co mam robić, żaden iBooty ani inny program nie pomaga (redsn0w np.). są jeszcze jakieś rozwiązania?

#13 tomek2855

tomek2855
  • 85 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 23:16

Uff, jednak się z tym uporałem bez pomocy, ale było ciężko prawie 2 nieprzespane nocki. A więc, wgrywałem to aż do skutku aż zaskoczył (to chyba był CF- nie wiem niestety). Ale nie miałem BB (białe tło, szare wifi itp) wgrałem bb od ipada i zaraz bede obniżał redsn0wem. Narazie działa bez problemów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych