Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sprawdzanie polskiej pisowni a NeoOfice lub AbiWord

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 xtro

xtro
  • 35 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 19:14

Mam na iBooku Neo i Abiword i jakoś nie udaje mi się znaleźć polskiej pisowni. Czy wie ktoś jak i gdzie to można zanleźć. Do AbiWorda na ftp jest tylko wersja pc. A może można gdzieś pobrać Neo już ze słonikami w pakiecie?

#2 apl_from_pl

apl_from_pl
  • 137 postów
  • SkądGreather Poland

Napisano 05 sierpnia 2010 - 20:14

Wiem, że to nie do końca rozwiązuje twój problem, ale też miałem podobny i wiesz co zrobiłem :?: Zainstalowałem OpenOffice'a PL i z polskim wbudowanym słownikiem :D I takie rozwiązanie bym tobie właśnie polecił ;)

#3 xtro

xtro
  • 35 postów

Napisano 05 sierpnia 2010 - 21:47

No niestety na IBooku G3 OO chodzi baaardzo wolno. Neo jest dużo szybszy. Niestety, wszelkimi sposobami starałem się doinstalować polski język bez skutku, za cholere nie chce sprawdzać mimo iż wszystko wydaje się być na miejscu (pakiet językowy sciągnięty skryptem jak i offline...), nie mam już do tego cierpliwości, będę poprawiał na pc, bo tu nie ma problemów z instalacją takich jak tych samych pakietów na macu.

---------- Wpis dodano o 22:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:46 ----------

Chyba że jest gdzieś polski Neoofice na PPC już z domyślnie instalowanym słownikiem polskim, ale jak narazie nie znalazłem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych