Witam, ostatnio nabyłem macbooka i chciałem podpiąć go do internetu przez kabel RJ-45 który normalnie był podłączony do mojego pc'ta. Oczywiście powiadomiłem dostawcę o nowym adresie mac, jednak nadal nie działa. Co prawda asystent sygnalizuje mi że macbook prawdopodobnie jest podłączony. Niestety to nic nie daje, mimo że uzyskał wszystkie adresy automatycznie to nadal nic. Gdy odpaliłem opensolarisa z live cd też się nie połączył, a na pc zawsze bez problemu wystarczyło zwykłe wpięcie kabla. Czy ktoś wie w czym tkwi problem?

Brak internetu - macbook
Rozpoczęty przez
Sky
, 04 sie 2010 15:44
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 sierpnia 2010 - 15:44
Napisano 04 sierpnia 2010 - 15:51
Moze musisz jakies proxy ustawic od Twojego operatora?
Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:02
Ustawiałem też proxy, jednak nic to nie dało. Z początku wyświetlała mi się informacja w przeglądarce że mam ustawić proxy, jednak po konfiguracji już ten index z prośba o proxy od operatora nie występuje. Jednak to nic nie daje

Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:03
masz jeszcze tego PC?
podłączyłeś do niego kabel i net działał? to raczej znaczy, że nadal nie zmienili u siebie MACa, co nikogo raczej nie powinno dziwić...
zobacz też jakie ustawienia są na PC i przeklep je na maka
IMO po prostu się tam opierdalają i cię nie dodali. normalka.
Napisano 04 sierpnia 2010 - 16:06
Roberto, odblokowali raczej. Jak nie zgłaszałem tego to nie miałem uzyskanego adresu ip. A teraz ip i reszta adresów jest przyznana

Napisano 04 sierpnia 2010 - 20:27
A standardowa diagnostyka?
1) ping do gatewaya?
2) ping do świata po IP?
3) ping do świata po nazwie?
Napisano 04 sierpnia 2010 - 21:30
1. 0% pakietów straconych
2. timeout, 100% pakietów straconych
3. timeout, 100% pakietów straconych
Już po kłopocie, temat nieaktualny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych