Witam rozszerzę troszkę temat aby było jaśniej. Mam ipoda touch 3G z systemem 3.1.2 i zrobiłem jailbreaka programem blackrain ale jak wiadomo nie jest to pełny jailbreak na tym urządzeniu i po każdym wyłączenia się kompletnym urządzenia trzeba ponownie podłączyć do komputera i wykonywać jailbreak programem blackrain i jest to troszkę uciążliwe. Wyczytałem, że pojawił się sposób jailbreakME przez strone wchodząc za pomocą safari i pisze że działa na 3.1.2.
Moje pytanie jest takie czy w mojej sytuacji, jaką opisałem powyżej, mogę zrobić pełnego jailbreaka mojego urządzenia lecz nie tracąc żadnych aplikacji z iTunes, cydii czy z innych źródeł ? Czy może najpierw muszę na nowo zainstalować świeży system 3.1.2 zrobić jailbreakME i dopiero wtedy wgrywać wszystko na nowo ?

[3G - 3.1.2] ipod touch 32GB jailbreakme na urządzeniu jailbreak blackrain
Started by
darodg
, 03 Aug 2010 17:42
6 replies to this topic
Posted 03 August 2010 - 17:42
Posted 03 August 2010 - 22:38
Nie trzeba czystego systemu, jailbreakuj śmiało. Chociaż na twoim miejscu zrobiłbym update do 4.0.1 i dopiero później JB przez jailbreakme. Trzecia generacja Toucha świetnie sobie radzi z najnowszym iOS.
Posted 03 August 2010 - 22:42
4.0.1 jest tylko na iPhone.
Posted 04 August 2010 - 15:11
Paweł Hać - Jesteś pewny tego co mówisz.
Mam taki sam przypadek co darodg i jak odpalam JailbreakMe to wyskakuje mi że będzie problem i musze zainstalować 4.0 :-(
darodg daj znać jak coś wymyślisz :-)
Mam taki sam przypadek co darodg i jak odpalam JailbreakMe to wyskakuje mi że będzie problem i musze zainstalować 4.0 :-(
darodg daj znać jak coś wymyślisz :-)
Posted 04 August 2010 - 23:01
jailbreakme jest dla iOS 4.0 i 4.0.1 w iphone. ;]
jak zaktualizujesz do 4.0 to mozesz robic przez jailbreakme.com
Posted 05 August 2010 - 02:12
Trzecia generacja Toucha świetnie sobie radzi z najnowszym iOS.
Potwierdzam, mój iTouch (3G 32GB) działa na nowym iOS rewelacyjnie, co prawda już wcześniej działa bardzo szybko, ale teraz jest jeszcze lepiej i da się to odczuć gołym okiem. Także śmiało wgrywaj nowego iOS'a i Jailbreak. Pozdrawiam
Posted 07 August 2010 - 07:17
Zdaje sobie sprawę, że ios4 wisi nade mną i w końcu będę musiał się na niego przerzucić ale tak jak już pisałem jak mam teraz wszystko to co posiadam na ipodzie (programy, gry, muzyka a przede wszystkim pliki w programach i wszystkie zmiany jakie w nich poczyniłem) to aż mi się odechciewa. Szkoda że nie ma takiej możliwości zrobienia jak gdyby kopii całego ipoda i zapisania sobie na dysku potem wgrania systemu i kopii
ale o czymś takim nie słyszałem.
reverpl - "jailbreakme jest dla iOS 4.0 i 4.0.1 w iphone. ;]
jak zaktualizujesz do 4.0 to mozesz robic przez jailbreakme.com "
z tego co czytałem to nie masz racji ponieważ jailbreakme.com działa również na 3.1.2

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users