iPod Nano 5g czy iRiver Clix 2
Napisano 03 sierpnia 2010 - 12:48
Napisano 03 sierpnia 2010 - 13:35
Uzbierałem trochę pieniędzy, a mój stary, dobry Creative 2GB rozpada się na kawałki. Czas więc na nowego playera, ale przychodzi pytanie co wybrać. Spośród wszystkich odtwarzaczy mp3 wybrałem iRivera Clix 2 4GB i nawet go zamówiłem, ale w sklepie go nie ma, więc czekam 2 tygodnie. Usłyszałem jednak kilka opinii, że iPod jest naprawdę dobry i zacząłem się zastanawiać. Liczy się dla mnie jakość dźwięku i obsługiwanie formatów bezstratnych (FLAC) i tu właśnie rodzi się pytanie, czy iTunes konwertuje FLAC w coś, co łyknie iPod bez utraty jakości. Prosiłbym o szczere odpowiedzi i podanie zarówno zalet, jak i wad obu wyborów(zdaję sobię sprawę, że to forum strony myapple.pl :smile:)
U Apple format bezstratny to Apple Lossless które odtwarza iPod Nano.
Co do zalet i wad się nie wypowiem, ponieważ nie miałem osobiście tego iPod'a ; )
Ma go znajomy i bardzo sobie chwali, osobiście to podoba mi się jego 'design' co do jakości dźwięku niech się spece wypowiedzą.
Napisano 03 sierpnia 2010 - 13:41

Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:27
U Apple format bezstratny to Apple Lossless które odtwarza iPod Nano.
iTunes potrafi przekonwertować FLAC'a na Apple Lossless? Ściąganie dużej części muzyki od nowa wydaje się kiepską perspektywą, a już w szczególności szukanie albumów w tym formacie.
Czy kamerą można robić też zdjęcia?
Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:42

Napisano 03 sierpnia 2010 - 14:44
NieCzy kamerą można robić też zdjęcia?
Fajnie by było jakby w jakimś uaktualnieniu softu dodali tę opcję. (o ile to możliwe?)
edit.: Diego byłeś szybszy

Aha, ale zawsze możesz wyciąć klatkę ;P
Napisano 03 sierpnia 2010 - 17:08
Napisano 05 sierpnia 2010 - 23:59
Napisano 06 sierpnia 2010 - 07:25

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych