Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przenoszenie save'ów gier z iPhone do iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 11:15

Od wczoraj męczę się z pewnym problemem. Do tej pory grałem z Broken Sword na iPhone'ie i przeszedłem już dość znaczną część gry. teraz mam tą samą grę ale w wersji HD na iPada. Chciałbym przenieść save'y z iPhone'a na iPada. I tu rodzi się problem. Z tego co widze to wersja zwykła jak i HD mają ten sam system save'owania, mimo to po przeniesieniu plików gra w momencie wczytania stanu gry sie wysypuje. Czy należy zrobić coś jeszcze przy takich przenosinach? Może ktoś spotkał się już z problemem.

#2 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:17

Moim skromnym zdaniem, jest to jednak inny rodzaj/typ/format savów. Ja w takim razie chciałbym Ciebie zapytać, jak zgrać wogóle save'y z iPad'a? Planuje restore, bez przywracania danych, ale save'y chciałbym mieć.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:56

Moim skromnym zdaniem, jest to jednak inny rodzaj/typ/format savów.

Ja w takim razie chciałbym Ciebie zapytać, jak zgrać wogóle save'y z iPad'a? Planuje restore, bez przywracania danych, ale save'y chciałbym mieć.

Akurat z Broken Sword mozna normalnie zgrac Save'y bo BS pojawia sie w aplikacjach w iTunes, tak jak GoodReader czy inne aplikacje do ktorych mozna wrzucic pliki.

#4 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2010 - 21:23

W większości , wystarczy wejść do katalogu /var/mobile/Applications i tam masz katalogi z grami. Wchodzisz w te w których save'y Cie interesują i kopiujesz katalog Documents na dysk komputera. Wsio :) Są jeszcze wyjątki które mają save'y w innych miejscach ale to już musisz poszukać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych