Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 - uniwersalny jailbreak comex'a dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
679 odpowiedzi w tym temacie

#26 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:04

wiem, przeczytałem dokładnie jak to zrobić, i zrobiłem tak jak pisali, coś się ściągnęło, ale nie pojawiła mi się cydia, wyłączyłem telefon, i włączyłęm. i zostało na tym jabłuszku na ekranie powitalnym

przywroc itunesem 4.0.1 i zrob jeszcze raz... nie widze problemu

---------- Wpis dodano o 23:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:03 ----------

Czy na 4.0.1 tez dziala ?

no przeciez pisalem, ze na 3gs z nowym bootromem na 4.0.1 zrobilem. czytamy dokladniej kolego wypowiedzi innych...

#27 iLambert

iLambert
  • 118 postów
  • SkądPolska

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:05

Pora na restore? Podobnie mieli na Engadget.

#28 arkrider

arkrider
  • 166 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:09

Ok, jest jailbreak ale czy jest jakiś program do aktywacji Iphona?

#29 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:11

Ok, jest jailbreak ale czy jest jakiś program do aktywacji Iphona?

mam ajfona z orange uk. tak jak zawsze byla potrzebna haktywacja lub oryginalna karta z orange uk, tak po aktualizacji do 4.0.1 nie :) telefon mi sie normalnie wlaczyl, tylko musialem ultrasn0wem zdjac loka :)

#30 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:21

proszę osoby, które robiły JB sposobem comex'a na 3GS'ie, z nowym bootromem i z 4.01, abyście napisali jak Wam się teraz sprawuje iPhone wydajnościowo - czy zwolnił/przyspieszył? jak z działaniem aplikacji? czy zauważyliście jakieś bugi typu niedziałający modem, usunięcie części danych(np.zdjęć),etc.?

#31 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:26

proszę osoby, które robiły JB sposobem comex'a na 3GS'ie, z nowym bootromem i z 4.01, abyście napisali jak Wam się teraz sprawuje iPhone wydajnościowo - czy zwolnił/przyspieszył? jak z działaniem aplikacji? czy zauważyliście jakieś bugi typu niedziałający modem, usunięcie części danych(np.zdjęć),etc.?

narazie wsio ok :)
zadnych lagow, aplikacje dzialaja (tomtom, bite sms, kilka gier, appsync, jedyne to zauwazylem to cydia zamula na "loading changes" no i pasek bad pixeli przy uruchamianiu ajfona.
wszelkie animacje w menu sa bardzo plynne, zasieg mam w normie, wifi smiga, wszystkie zdjecia sa, youtube lata.

#32 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:30

Zrobilem z ciekawosci. Tez mam pasek na starcie dziwny... na dodatek CYdia muli sie tak ze koszmar, czesto nic nie wyswietla (rozumiem ze to obciazone serwery?) a podczas gdy chcialem zainstalowac Winterboard, pojawia sie komunikat "the requested modifications cannot be applied due to required dependencies or conflicts that cannot be automatically found or fixed" i tyłek, nie daje rady. EDIT: Po 2 restartach telefonu cos sie zmienilo... WinterBoard poszedł w koncu o_O Dziwne.

#33 Quatrix

Quatrix
  • 176 postów
  • SkądRuda Śląska, Poland

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:32

Oprócz pikseli na starcie telefonu, wszystko ok, tylko Rename II mi nie śmiga :/ No i przy dodawaniu źródeł pełno errorów że niektóre nie odpowiadają, ale wszystko jest ok, co dziwne

#34 jaro99

jaro99
  • 33 postów
  • SkądSkierniewice

Napisano 02 sierpnia 2010 - 00:49

wiem, że to jeszcze zbyt krótki czas, żebyście się odrazu wypowiadali, ale jak trochę potestujecie to dajcie znać jak wygląda sprawa wydajności baterii. ciekawi mnie sprawa spowolnienia cydii, ale tak jak dirk.diggler napisał to pewnie sprawa przeciążeń serwerów...

#35 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:12

Mi się WinterBoard wywala, nic nie działa. Wprowadza cały czas telefon w SafeMode. To moj pierwszy kontakt z JB i mam juz dosc. A dzialanie Cydii koszmar, nic sie tam zrobic praktycznie na chwile obecna nie da (przynajmniej u mnie). Co do baterii, wydaje sie trzymac po staremu bo juz sporo dlubie w telefonie i zmienia sie bardzo powoli.

#36 arkrider

arkrider
  • 166 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:18

szulcu, zrobiłem tak jak napisałeś i dalej to samo...

#37 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:18

dirk.giggler kurde... mi telefon dziala plynnie i normalnie... nawet cydia juz wrocila do normy...winterboarda fakt faktem nie uzywam... bo i po co w ios 4 :P

#38 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:19

trudno żeby już teraz wszystkie aplikacje działały na ip4 ... spokojnie

#39 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:21

Mam w tej chwili 3.1.3 3GS z nowym botroomem... mam wrzuconych mnustwo aplikacji z installousa itd... czy to wszystki mi sie usunie jak zaktualizuje do 4.0.1 i zrobie JB tym sposobem ?

mi to co mialem na 3.1.3 zainstalowane wszystko zostalo...

EDIT: Zostaly aplikacje instalowane poprzez itunes (nawet te ktore "wchodza" dzieki appsync ;) ), aplikacje z cydii trzeba od nowa

#40 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:25

Nie dziala na ipadzie 3.2.1, problem z mms i restart w facetime na iphonie4... Ja narazie podziekuje :-)

#41 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:37

Ja także podziękuję - na 3GS oprócz dziwnego uruchamiania się także był problem z MMSami. Do tego iTunes ciągle sygnalizował, że jest aktualizacja ustawień operatora...

#42 krasnalek

krasnalek
  • 64 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:42

Nie dziala na ipadzie 3.2.1, problem z mms i restart w facetime na iphonie4...
Ja narazie podziekuje :-)

A moze to wina softu 4.0.1 na ktorym jeszcze nie wszystko chodzi a nie JB ?

---------- Wpis dodano o 02:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:37 ----------

Ja także podziękuję - na 3GS oprócz dziwnego uruchamiania się także był problem z MMSami.
Do tego iTunes ciągle sygnalizował, że jest aktualizacja ustawień operatora...

Jakto podziekujesz ? Bedziesz teraz bawil sie w schodzenie na 3.1.3 spowrotem ? Masz SHSH zapisane ?

---------- Wpis dodano o 02:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 02:38 ----------

Mi wlasnie skonczyl sie archiwizowac iphone i zabieram sie za update i potem za JB ... mam nadzieje ze nie bede zalowac :/

#43 szulcu

szulcu
  • 76 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:42

Ja także podziękuję - na 3GS oprócz dziwnego uruchamiania się także był problem z MMSami.
Do tego iTunes ciągle sygnalizował, że jest aktualizacja ustawień operatora...

to ja mam chyba szczescie...... :) co potrzebuje to mi dziala, mmsow nie uzywam... wole email ktory zapierd...la jak ta lala :) a pasek przy wlaczaniu... pewnie bede go widywal nie czesciej niz raz na tydzien ;P

#44 syrop16666

syrop16666
  • 27 postów
  • SkądLondon, United Kingdom, United Kingdom

Napisano 02 sierpnia 2010 - 01:50

jestem po JB na iphone 3gs nowy bootroom. Wszytsko dziala jak nalezy wlacznie z ultrasn0wem

#45 krasnalek

krasnalek
  • 64 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 02:28

Juz jestem po JB 3GS nowy botroom .... wszystko chodzi ok tylko Cydia na 100% zamula ..

---------- Wpis dodano o 03:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 03:20 ----------

zainstallowalem iBlacklist i juz od tej pory telefon non stop uruchamia mi sie w Safe mode :(

#46 adasko69

adasko69
  • 55 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 03:09

u mine na iphonie 4 wszystko smiga az milo

#47 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:08

Panowie - jak? Wbiłem na stronę, przesunąłem slider i mam tylko to fioletowe tło z gwiazdami od jakiś 5 min?

#48 Rabbz

Rabbz
  • 6 postów
  • SkądLegnica PL

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:09

A długo czekaliście, aż pojawiło się okienko "download"? Bo gdy ja przeciągam suwak to pokazuje się tylko tapeta i finał... czekam :/ nie pisany mi chyba jb

#49 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:13

Patrz post wyżej, mam to samo :(

#50 Rabbz

Rabbz
  • 6 postów
  • SkądLegnica PL

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:17

Patrz post wyżej, mam to samo :(

masz rację - nie wiem co jest próbowałem alternatywnie przez jalibreakme.modmyi.com, ale też porażka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych