Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 - uniwersalny jailbreak comex'a dostępny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
679 odpowiedzi w tym temacie

#476 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:21

A poważnie: jeśli zrobisz sobie kopie SHSH i nie będziesz aktualizował softu, to nie ma problemu.

W sumie pliki SHSH ma już zapisane "u saurika" więc nawet przy przypadkowym update by mógł wrócić do 4.0.1 - tylko trochę więcej zabawy z tym.

#477 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:23

a jak zrobic kopie shsh i tak właściwie to co to jest?. Troche sie nie za bardzo jeszcze orientuje w tych skrutach

Powiem Ci szczerze, że w skrutach ja też się absolutnie nie orientuję.

Co do SHSH - po prostu wejdź w Cydie i kliknij Make my life easier.

Aktualizacja Ci sie "sama" nie sciagnie, a najlepiej wyłącz w iTunes automatyczne sprawdzanie aktualizacji.

#478 pagier

pagier
  • 18 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:31

Powiem Ci szczerze, że w skrutach ja też się absolutnie nie orientuję.

Co do SHSH - po prostu wejdź w Cydie i kliknij Make my life easier.

Aktualizacja Ci sie "sama" nie sciagnie, a najlepiej wyłącz w iTunes automatyczne sprawdzanie aktualizacji.

dzięki

#479 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:45

Takie krótkie pytanie, jak zrobię teraz JB iP 3GS z 4.0.1 to da się wtedy ściągnąć jeszcze z niego (czy tam Cydia sobie to zapisze) SHSH?

#480 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2010 - 22:56

Nie musisz jailbreakować. The Firmware Umbrella - po prawej są linki. Dzięki temu zrobisz kopię pliku SHSH bez jailbreakowania. Nie musisz też instalować iOS 4.0.1. Jedyny problem jest następujący - możesz nie zdążyć... ;)

#481 mamba4

mamba4
  • 201 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:01

Nie chce zakladac nastepnego tematu. Mam pytanie. Nie chcialo mi zapisywac zdjec po jailbreak-u 4.01 na 3GS. Wiec znalazlem na forum porade od Davida i usunelem folder 100Apple . Zapisuje mi teraz zdjecia ale kazde zdjecie ma czarną miniaturke a jak zrobie pare zdjec to zlewaja sie one w jedna czarne plame w podgladniu miniaturek. Co jest nie tak ??

#482 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:10

Nie musisz jailbreakować. The Firmware Umbrella - po prawej są linki. Dzięki temu zrobisz kopię pliku SHSH bez jailbreakowania. Nie musisz też instalować iOS 4.0.1. Jedyny problem jest następujący - możesz nie zdążyć... ;)

Co rozumiesz przez to, że mogę nie zdążyć?
Mam tam już 4.0.1 a muszę zrobić restore bo nie zapisuje listy połączeń - ciągle jest pusta, a następnie chcę zrobić JB. A do restore potrzebuję SHSH bo bez nich to tylko 4.0.2 zostaje... Chyba dobrze rozumuję :-D

#483 mamba4

mamba4
  • 201 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:17

Przeciez mozesz sciagnac soft 4.01 poza itunes i wlasnie jego wgrac przez itunes.

#484 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:23

iTunes pozwala instalować jedynie najnowsze oprogramowanie. Dlaczego możesz nie zdążyć? Bo zaraz iTunes zacznie odrzucać 4.0.1 i przyjmować jedynie 4.0.2, a co za tym idzie - pliku shsh także nie zapiszesz. Właściwie nie wiem czy już nie jest za późno.

#485 mamba4

mamba4
  • 201 postów

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:30

Davvido a znasz odpowiedz na moj problem ?? Dwa posty wyzej.

#486 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 sierpnia 2010 - 23:51

@Davvido A to tak to wygląda. Zrobił bym wcześniej, ale aktualnie nie mam dostępu do tego telefonu... może jutro przyjdzie, a może w piątek. Zrobię JB i zobaczymy co będzie. Ma ktoś jakiś pomysł jak naprawić niedziałającą listę ostatnich połączeń? :-P

#487 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 01:53

Mam Ipoda Touch 3G, odpaliłem tą Umbrelle, podłączyłem kabel do iPoda włączyłem Cydię(ale to chyba bez różnicy) i kliknąłem "save my shsh ..." i udało się, ten pliczek waży 60kb i mam go na dysku C, więc teraz moje pytanko, do czego on tak naprawdę służy? Na poprzedniej stronie pytał jeden użytkownik, ale nikt mu nie odpowiedział. Może inaczej, jak mam 4.0 i JB to teraz muszę czekać na 4.0.2JB czy mogę normalnie przeglądać internet i w ogóle ?

#488 iphoneMAN*_3g_32g

iphoneMAN*_3g_32g
  • 349 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 08:33

Witam ! ja tu tematu nie śledze więc mam pare pytań ;) był bym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi odpowiedzieć. mam soft 3.1.2 3gs (nowy boot room) i jb blackra1n i wczoraj w nocy chciałem sobie zrobić update softu i jb ale pomyślałem że jeszcze zdąże i zrobie to jutro wstaje rano a tu tylko 4.0.2 dostępny :/ i jak teraz mam swoje shsh na dysku z tego softu już dawno je zapisałem czy teraz mogę zrobić update do 4.0.2 i jb wejdzie czy musze jakoś wrzucić 4.0.1 (jak) na sim locku mi nie zależy ;) . EDIT: OK już wiem żę na 4.0.2 nie moge zrobić JB no to mam jedno pytanie ;) napisałem już wyżej ale napisze żeby było czytelniej jak wrzucić 4.0.1 mam shsh i itunnes 9.0.2.25 i soft 3.1.2 .

#489 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 12 sierpnia 2010 - 09:18

Mam Ipoda Touch 3G, odpaliłem tą Umbrelle, podłączyłem kabel do iPoda włączyłem Cydię(ale to chyba bez różnicy) i kliknąłem "save my shsh ..." i udało się, ten pliczek waży 60kb i mam go na dysku C, więc teraz moje pytanko, do czego on tak naprawdę służy? Na poprzedniej stronie pytał jeden użytkownik, ale nikt mu nie odpowiedział.
Może inaczej, jak mam 4.0 i JB to teraz muszę czekać na 4.0.2JB czy mogę normalnie przeglądać internet i w ogóle ?

Tak, czekasz na nastepny jb. Co do shsh to umbrella sluzy bardziej dla tych co nie maja jb, a chca miec starszy ecid wrazie czego (np. ja) ten pliczek na dysku przyda ci sie jak twoj ipod padnie i bedziesz zmuszony do restore, wtedy zaladuje ci ostatni soft i dzieki temu pliczkowi bedziesz mogl storzyc serverek do oszukania itunes, ktory wgra starszy soft. Ale skoro zrobiles to samo w cydii, to nie bedziesz musial tworzyc tego serwera, wystarczy ze przekierujesz w hostach adres apple na serwer saurika.

Witam !
ja tu tematu nie śledze więc mam pare pytań ;) był bym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi odpowiedzieć.
mam soft 3.1.2 3gs (nowy boot room) i jb blackra1n i wczoraj w nocy chciałem sobie zrobić update softu i jb ale pomyślałem że jeszcze zdąże i zrobie to jutro wstaje rano a tu tylko 4.0.2 dostępny :/ i jak teraz mam swoje shsh na dysku z tego softu już dawno je zapisałem czy teraz mogę zrobić update do 4.0.2 i jb wejdzie czy musze jakoś wrzucić 4.0.1 (jak) na sim locku mi nie zależy ;) .

EDIT: OK już wiem żę na 4.0.2 nie moge zrobić JB no to mam jedno pytanie ;) napisałem już wyżej ale napisze żeby było czytelniej jak wrzucić 4.0.1 mam shsh i itunnes 9.0.2.25 i soft 3.1.2 .

Zobacz temat w poradnikach o downgrade, do tej wersji porodnika nie ma bo dopiero wyszla, ale powinno byc analogicznie do starszych (-:

#490 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 12 sierpnia 2010 - 15:40

@dredg Opisz prosze albo daj linka do tego jak zrobic to co mowisz? Kiedy wgrac ten pliczek przy ewentualnym restore by moc uzywac np zamiast 4.0.2 to 4.0.1? Przyda sie na zas, chyba ze juz jest za pozno ;)

#491 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 17:06

Jailbreak iOS 4.0.2 | Blog - iPod, iPad, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 - informacje ...

#492 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 18:20

@Dredg Wielkie dzięki, takiej odpowiedzi szukałem ! :) Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz comex wykorzystał tą lukę, więc mogliśmy zrobić JB na naszych zabawkach, ale teraz pytanie czy mając JB na iOS 4.0, buszować po internecie mogę normalnie, bez narażenia na jakiś śmietnik czy coś podobnego ? Warto dodać, że mam iPoda a nie iPhone'a Pozdrawiam

#493 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2010 - 18:22

Zainstaluj PDF Patch. ;)

#494 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 01:23

@Davvido Tak też zrobiłem, mam nadzieję, że nic złego z moją "zabawką" się nie stanie :) Mam do ciebie jeszcze dwa pytanie w sumie związane z tym tematem(JB) więc 1. Ten pdf patch zżera jakąś pamięć, bądź spowalnia iPoda ?( w sumie na to samo wychodzi :D) 2. Zainstalowałem sobie Sbseeting, ale widzę, że z dnia na dzień spadam mi pamięć, 3 dni temu miałem 141mb (to duża jak na toucha 3g?), wczoraj 110, a dzisiaj rano około 81mb, teraz mam jakieś 120 mb, czy to optymalna pamięć, czy potrzebuję więcej ? Pozdrawiam

#495 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 sierpnia 2010 - 01:31

1. Nic nie zżera, to tylko Cie poinformuje, że jakaś strona chce otworzyć pdfa, nic więcej. 2. I po co na to tyle patrzysz? Póki dobrze działa to się nie przejmuj. Mam iP 4 z 512MB pamięci a też czasem jest po 80MB... i co z tego? To jest tak zaprojektowane, żeby się tym nie interesować, nie zajmować, nie martwić - działa samo w 100% skutecznie. W sumie Apple bardzo dobrze robi - im użyszkodnik mniej wie, tym mniej myśli o tym, im o tym mniej myśli - tym mniej problemów wymyśli. Oczywiście do tego soft jest tak skonstruowany, żeby radzić sobie BEZ pomocy użyszkodnika.

#496 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 sierpnia 2010 - 10:15

80MB? ja mam czesto 15 jak nie mniej (-: jak jest malo pamieci to gierki tna, gangstar np. dlatego mam apli free memory ktora sie swietnie sprawdza.

#497 nix123

nix123
  • 2 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 12:50

Zainstaluj PDF Patch.?A jak to zrobic bo jestem now w iPhone4 przedtem HTC

#498 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 13 sierpnia 2010 - 13:09

Ten patch jest zrobiony przez saurika, czyli tworcy cydii, powinien byc gdzies w "changes"

Posted Image

#499 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 14:25

Ja mam problem po JB 4.0.1. Dokładniej widać na zdjęciu podczas uruchamiania telefonu Imageshack - jbproblem.jpg jabłko jest przesunięte i do góry jest pasek pixeli. Żadne restore nie pomagają. Tylko po JB comexa jest coś takiego. Ktoś ma coś podobnego?

#500 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 sierpnia 2010 - 14:31

Wszyscy tak mają : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych