Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

poczatki z macbook pro -problem z itunes,...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#26 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 21:49

No to tak jak myślałem, słabe transfery, ping wysoki... A ten sąsiad nie wiesz jakie ma łącze? I co to znaczy, że internet masz drogą radiową - znaczy do sieci WiFi tego sąsiada się podłączasz? Pytam bo może problem jest u niego np. w związku z routerem.

#27 bluemoon

bluemoon
  • 11 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 07:20

Jeśli wcześniej było dobrze to powiedz temu gościowi (sąsiadowi o ile pamiętam) czy czegoś tam nie zmieniał, albo żeby ten router zrestartował, nie wiem czy mu płacisz coś za internet czy nie, ale skoro udostępnia do niech to zrobi porządnie. Może też ktoś inny kto jest w tej sieci (nie wiem może ten sąsiad) ma jakieś syfy (w sensie wirusy) na komputerze i obciążają skutecznie całe łącze.

A inne strony, onet, wp, cokolwiek, też są problemy? Cały dzień tak jest, czy są godziny np. nocne kiedy jest dobrze?

Onet otwiera mi normalnie
i np. w tej chwili otworzyło mi youtube!!!
ale fb dalej taki bez css;)

Jak wstanie, to zaraz do niego pojde, tylko że mój sąsiad zachowuje się jako istota wszystko najlepiej wiedząca, więc pewnie będzię mędrkował...
A ja za bardzo się nie znam na tych routerach i innych technicznych sprawach.

Tak, uaktualnia. Przed chwilą zrobiłem test - odpiąłem kabel i wyłączyłem WiFi. Lista gatunków wprawdzie nadal istniała, natomiast nie dało się klikać - wyskakuje komunikat o błędzie: [url=http://cl.ly/7988e1950593d9a94ecc]Screen shot 2010-08-01 at 10.41.33 PM.png[/url]

@bluemoon: masz tak samo?

Co do bbc, próbowałam, ale oni tam maja swojego iplayera i to działa na jakiś dziwnych zasadach.
Przy wklejeniu url polskiego radia - działa, ale odnośnik jest w dziale muzyka (widziałam gdzieś na forum coś na ten temat, zaraz poczytam:D)

Mi się kompletnie nic nie wyświetla na liście,
ale skoro piszecie o jakis uaktualnieniach, to pewnie to wina internetu,
moża uda mi się dzisiaj sprawdzić internet z innego łącza.

No to tak jak myślałem, słabe transfery, ping wysoki... A ten sąsiad nie wiesz jakie ma łącze? I co to znaczy, że internet masz drogą radiową - znaczy do sieci WiFi tego sąsiada się podłączasz? Pytam bo może problem jest u niego np. w związku z routerem.

Tak, podłączam się sie do jego WiFi,
i płace mu za to, ale jestem tu 3 dzień i jeszcze się do końca nie ogarnełam.

Troche mi się humor poprawił dzięki Wam:)
i już nie krzycze na tego biednego maca:D
dzięki:)

#28 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 10:23

Nie chcę wróżyć z fusów, ale pewnie ma słabe łącze ten twój sąsiad i jak je mocno obciążycie to efekty są takie jak napisałaś, może do tego router nieszczególny i kłopot gotowy. Ale to tylko takie gdybanie, jak sprawdzisz u niego co jest grane to napisz koniecznie :) I jak najszybciej wypróbuj Maca przy dobrym łączu ;)

#29 bluemoon

bluemoon
  • 11 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 14:44

ha! sasiad zresetowal router i wszystko śmiga jak nowe!!! działa youtube, fb i itunes - wyświetliła mi się lista. dzięki za wsparcie i rady!:)

#30 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 15:05

no to git ;) chyba tylko ja pisałem o "restarcie routera" ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych