Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPod Touch 8GB - 3.1.3] Jak wgrywac aplikacje i gry?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 12:02

Siemka, od wczoraj jestem nowym uzytkownikiem Ipod'a Touch'a (8GB) z softem 3.1.3 (taki od poczatku, z zasady wiem ze nigdy sie nie update'uje softu czy cos).

NIE WIEM CZY TO 1G 2G 3G Nie WIEM CO TO JEST xD (jestem totalnym swiezakiem ;] ale wyglada tak:

Dołączona grafika

Pierwsze co przyszlo mi na mysl, sciagne jakas gierke i sprawdze jak chodzi, sciagnalem itunes podpialem iPod'a znalazl aktualizacje softu (anulowalem) muzyke wrzucilem i chcialem zainstalowac the sims3 no to na itunes i synchronizuj ... i nie moze zainstalowac bo jakis blad wyskoczyl, sciagnalem wiec byle gre 8MB chyba wazyla i tez blad, zaczalem szperac po forach i wiem ze potrzebny jest jailbreak ... jak tego dokonac?

Czytalem conieco na forach i juz nie wiem czy jest to do przerobki czy nie ... Podam wszystkie konkretne dane jesli bedzie trzeba, prosze tylko o "dokladne" instrukcje co jest potrzebne, gdzie to moge znalezc, ewentualny link do filmu jak dokonac przerobki. Przypominam ze jestem kompletnie zielony i chce wiedziec rowniez jakie jest ryzyko na uszkodzenie iPod'a (o gwarancji wiem ze w takich wypadkach nie beedzie uznawana)

Dane:
MC086NF/A iPod touch 8GB
na opakowaniu kolo danych mam model: Model A1288
soft 3.1.3

#2 marcin1995

marcin1995
  • 161 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 31 lipca 2010 - 15:43

Koleś, czy ty sobie jaja robisz? Jailbreak jak zrobić bylo 100000 razy na forum, wystarczy poszukać. Dane które tu nam podałeś wystarczy wpisać w google, żeby się coś dowiedzieć. Poszukaj zanim założysz bezsensowny temat. Pozdrawiam.

#3 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 postów
  • SkądEłk, PL

Napisano 31 lipca 2010 - 16:10

znalazłeś/ukradłeś tego ipoda ?

#4 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 16:15

... to teraz pytanie do Ciebie ... Czy jakbym nie byl "kompletnie zielony" zakladalbym ten temat? nie mam pojeci jak dokladnie sie nazywa moj sprzet, czy to g1, g2 czy nie wiem co ... gdybym wczesniej nie szukal nawet nie wiedzialbym o jailbreak'u ... i prosze nie zbywaj mnie tekstami typu wystarczy wpisac dane jakie nam podales w google ... skoro miales czas napisac posta, mogles rownie dobrze podac linka do tematu zgodnego z Tymi parametrami bo jak ja cos wpisuje to mi wyskakuje ze iPod g2 nawet filmiki sa, albo iPod 3g wole nie zaglebiac sie we wszystko bo cos zrobie nie zgodnie z moim sprzetem i pozegnam sie z nim (na psp najczesniej byl to brick i konsola do serwisu a tego nie chce) Prosze tylko o pomoc i informacje, szybko lapie co i jak tylko majac sprzet od wczoraj zaduzo nie zrobie ... a wszystiego na raz nie przyswoje majac swoje problemy ...

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 31 lipca 2010 - 16:19

Aby zainstalować grę musisz mieć konto w AppStore,a ja widzę ze chcesz piracić. Na forum w dziale poradniki znajdziesz odpowiednie tutoriale jak wykonać jailbreak i jak założyć konto w AppStore.

#6 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 16:45

Smoczy, jakbys mogl mi jeszcze powiedziec czy mam sie trzymac tego tutka?
[url]http://myapple.pl/iphone-poradniki/132160-3_1_2-3_1_3-2g-3g-3gs-mac-windows-odblokowanie-i-aktywacja-redsn0w.html[/url]
i 2 pytanie jak rozpoznac jaki sprzet mam czy to jest 1g 2g 3g czy co?

#7 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 31 lipca 2010 - 17:04

To jest 2Gen(sprzedawany pod nazwą 3Gen)

#8 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 31 lipca 2010 - 17:05

Ten link jest dla iPhone i iPod touch,w obu przypadkach sama procedura jest niemal identyczna,po oznakowaniu modelu dojdziesz jaki to model,a po pogooglowaniu wynika ze to 2 generacja

#9 pawellego

pawellego
  • 231 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 17:09

Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: f0recast-1.1.exe
Ściągnij to podłącz ipoda i otwórz ten program a tam się wszystkiego dowiesz!

#10 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 17:34

pawellego pieknie juz wiem ze mam iPod touch 2G [MC] - firmware 3.1.3 teraz powinno byc latwiej znalezc konkretnego tutka np. z video pokazem :) takie cos najlepiej przemawia do odbiorcy, pokazane dokladnie co, gdzie i jak ;p

#11 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 22:11

mam jeszcze jedno pytanie czy sa jakies roznice pomiedzy jailbreak'ami? jest sporo tutkow ale nie potrafie sie wstrzelic w mojego ipod'a niby znalazlem dokladny opis ale z dopiskiem (non MC !!!) i zglupialem bo akurat mam MC ;/ przynajmniej tak wychodzi z programiku od pana pawellego ... iPod 2G Mc soft 3.1.3 ... czy ktos moze pomoc? link do konkretnego tutka?

#12 lukasz02495

lukasz02495
  • 79 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 22:19

Spirit
zobacz, na dole link do programu robiącego jb na ipodzie

#13 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 11:40

lukasz02495 dzieki zrobione :) jb zrobil sie w 2 minuty pozniej na cydii powklepywac adresy i wszystko sie zrobilo :) dzieki jeszcze raz (temat do zamkniecia)

#14 PanLLamer

PanLLamer
  • 173 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 01 sierpnia 2010 - 12:06

To jest 2Gen(sprzedawany pod nazwą 3Gen)

Nie udzielaj się skoro nie wiesz. Wiesz jak poznać iP 3g od 2g ?
Na drugim zdjęciu, czyli tym gdzie jest pokazany tył iPod, pod napisem 64GB jest małym druczkiem napisany tekst "Designed in California...". Cały pic polega na tym, że 3gen ma tylko dwie linijki takiego tekstu. 2gen ma ponad 2 wersy. Ludzie, zanim coś napiszecie to pomyślcie.

#15 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 01 sierpnia 2010 - 12:40

No ale nie istnieje coś takiego jak iPod Touch 3Gen 8 GB.

---------- Wpis dodano o 13:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:39 ----------

Zresztą model MC i soft 3.1.3 na początku

#16 MrFreake

MrFreake
  • 10 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 13:01

po podpieciu ipod'a do jednego z wczesniej wymienionych programow w linkach bylo napisane:
iPod Touch 2G [MC] - firmware 3.1.3
i po sprawie juz wiem jaki sprzet mam ... przez programik Spirit JB zrobil sie w 2 minutki i mialem Cydie ... pozniej postepowalem zgodnie z tym tutkiem na YT:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=A49HiHW-K54]YouTube - How to download free cracked iphone for ipod games for 2G 3G 3GS with installous[/url]
i gotowe, mam to czego chcialem :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych