Witam mistrzów!
Mam tego typu problem.
Kupiłem ponad rok temu telefon w sieci Orange i mam na niego SimLocka. Po kilku miesiącach musiałem przenieść się do Ery.
Wtedy udało się zdjąć SimLocka i wszystko chodzi elegancko.
Moje pytanie brzmi następująco:
Czy jest możliwość wgrania najnowszego softu i zdjęcie z niego SimLocka? Jeżeli tak to prosiłbym jakieś info jak tego dokonać.
Mam następujące parametry telefonu:
Wersja: 3.1.2 (7D11)
Firmware Modemu: 05.11.07
Z góry bardzo dziękuję!
Arek

iPhone 3G 3.1.2 + JB + iOS4 + Orange SimLock
Rozpoczęty przez
arekjaniak
, 31 lip 2010 11:52
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 lipca 2010 - 11:52
Napisano 31 lipca 2010 - 11:56
redsn0w do jailbreakowania iOS 4: redsn0w 0.9.5 BETA [iPhone Dev Team]
Po jego użyciu instalujesz ultrasn0w (repozytorium powinno być, jeśli nie działa - dodaj repo666.ultrasn0w.org).
Po jego użyciu instalujesz ultrasn0w (repozytorium powinno być, jeśli nie działa - dodaj repo666.ultrasn0w.org).
Napisano 31 lipca 2010 - 12:04
Dziękuję bardzo pięknie i ślicznie Davvido ;-)
jeszcze jedno pytanko zanim zacznę cokolwiek robić.
Kontakty, zdjęcia itd. muszę zgrać na dysk czy nie utracę danych?
Napisano 31 lipca 2010 - 12:31
Podczas zwykłej aktualizacji nie utracisz danych, aczkolwiek zdecydowanie zalecałbym czystą instalację oprogramowania (przycisk "Przywróć") - wtedy musiałbyś zarchiwizować iPhone'a (zanim cokolwiek zrobisz) i po zainstalowaniu iOS odtworzyć go z utworzonej wcześniej kopii zapasowej. Możesz też wypakować dane z tej kopii /np. za pomocą iPhone Backup Extractor/ i ręcznie przywrócić wybrane pliki przez SSH. Wiadomo - drugi sposób jest lepszy, bo masz pewność, że nie przywrócisz zbędnych danych, ale rzecz jasna jest to bardziej skomplikowane i czasochłonne. Wybór należy do Ciebie.
Napisano 31 lipca 2010 - 13:23
Zarchiwizowałem iPhone'a. Zastanawiam się teraz gdzie fizycznie znajduje się ten plik na dysku - chciałbym go dodatkowo zarchiwizować na innym nośniku. Jak tego dokonać, inaczej - gdzie szukać na dysku tego pliku?
Napisano 31 lipca 2010 - 13:32
~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
Napisano 31 lipca 2010 - 14:04
Dziękuję :-)
Czyli wpierw muszę zaktualizować iPhone'a do najnowszej wersji a potem użyć redSnow?
Bo jak wskazuję mu paczkę z iOS4 to wyskakuje info: "unable to recognize specified IPSW"...
Napisano 31 lipca 2010 - 14:13
Tak, najpierw musisz zaktualizować (czyt. przywrócić). Wskazujesz mu potem oficjalny iOS 4.0 (nie-GMC).
iClarified - iPhone - How to Jailbreak Your iPhone 3G Using RedSn0w (Mac) [4.0, 4.0.1]
iClarified - iPhone - How to Jailbreak Your iPhone 3G Using RedSn0w (Mac) [4.0, 4.0.1]
Napisano 31 lipca 2010 - 18:34
Dziękui wielkie :-)
Wszystko jest już OK.
Szkoda, że na 3G nie ma kamery video i nie pokazuje mi w % stanu baterii, ale ogólnie tutorial i Twoje rady genialne!
Napisano 31 lipca 2010 - 18:58
- Kamera - Qik Video Camera w App Store (używałem jak jeszcze miałem 3G - serdecznie polecam).
- % baterii możesz dodać w redsn0w - uruchom go raz jeszcze, odznacz wszystko oprócz "Enable battery percentage" (zostaw tylko i wyłącznie tą jedną opcję) i wykonaj pozostałe kroki tak jak wcześniej.
Napisano 31 lipca 2010 - 19:28
% baterii znalazłem w opcjach - okazało się że jest, ale za każdym razem przeoczyłem ją... Ehh, ale ze mnie "stępień" :-P [Ustawienia->Użycie->% baterii]
Kamerkę przetestuję na 100%.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych