Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

wlaczajacy sie na pol-sekundy epudl

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 21:38

Zalozylem dla zony konto uzytkownika na ktorym ustawila sobie jezyk niemiecki i co nastepuje- co okolo 15 sekund wlacza sie program EPUDL - na ulamek sekundy pojawia sie ikonka w Docku i znika- dzieje sie to przez caly czas... program juz usunalem, przywileje naprawilem i nic :roll: po ustawieniu na jezyk polski problemu nie ma. O co chodzi ???

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 21:56

Nie wiedząc, co to 'epudl' wpisałem to słowo w Google. Patrz, w pierszym linku znalazłem rozwiązanie!

https://support.mozi.../forum/1/523862

Trudne, co?

#3 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 22:04

jest jedno ale- nie mam Firefoxa ale mam Epsona- nie zrozumialem tego w 100% co tam pisza- podpowiedz prosze

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 22:05

Omujborze.

I finally found a solution for this prob:
Open Library/Application Support/ and Delete the Epson folder...
Cheers!

#5 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 22:20

nie mam tego folderu- Epson Folder

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 22:23

OMG. Ręce opadają. Pomyśl jeszcze raz, albo czekaj na kogoś innego, ja nie mam cierpliwości do _aż takiego_ poziomu niezrozumienia.

#7 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 22:27

to Ty zrozum ze po wejsciu w Library i dalej w Appliction Support nie mam folderu Epson, rozumiesz ?

#8 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 22:28

Nie zamierzam przyczyniać się do sukcesu kogoś, kto stawia spację przed '?'. Powodzenia.

#9 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 22:30

nie przesadzaj juz tylko podpowiedz- tez jestem Poznaniakiem spacje stawiam zeby bylo przejrzyscie.

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 22:36

Ja nie jestem Poznaniakiem, ja tu tylko mieszkam. Nie stawiam spacji, bo takie są zasady języka, w którym piszę. Nie przesadzam, bo za błędy ortograficzne karałbym śmiercią, jeśli byłaby to moja decyzja - taki już jestem. Dopiero w N-tym poście napisałeś, że nie jest to problem związany z Firefoksem (a najczęściej wtedy się pojawia, tak patrząc w Google). Generalnie wychodzi, że 'epudl', a konkretniej Epudl.app to jakiś soft epsonowy, jakieś super-hiper-g*** do obsługi/zarządzania drukarką. Piszesz, że sam program usunąłeś, ale na moje oko wisi jakiś proces jeszcze, który to odpala. Popatrz w Activity Monitor, może znajdziesz. Jeśli nie, upewnij się, że opróźniłeś kosz i się zrestartuj, wtedy ten rezydentny programik nie powinien się uruchomić. Najszybciej zlokalizujesz to przez ps auxw | grep -i epudl, ale skoro Cię boli strona po angielsku, to pewnie Terminal nie jest najlepszą dla Ciebie sugestią.

#11 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 30 July 2010 - 22:50

posluchaj- w 2 poscie napisalem ze nie mam Firefoxa, nie jestes z Poznania a napisales sobie w avatarze ze jestes- pewnie ze wsi pod Poznaniem, jezeli nie chcesz pomoc- nie pisz nic w moim temacie- "wiem ale nie powiem- nie interesuje mnie". Na PW poszlo propozycja rozwiazania naszej dyskusji.

#12 ftpd

ftpd

Nie.

• 24339 posts

Posted 30 July 2010 - 23:04

Która była idiotyczna i dziecinna. Pochodzę z zupełnie innego kawałka Polski, a tutaj mieszkam, bo pracuję. Poza tym niewiele powinno Cię obchodzić, co sobie wpisuję, bo mi wolno, prawda? Niestety, nie masz też prawa decydować, kto będzie, a kto nie będzie pisał w 'Twoim' wątku. Tego, jak wielu rzeczy innych zresztą, zabronić mi nie możesz. W profilu jest lista ignorowanych, polecam się zapoznać, będzie Ci łatwiej. Chciałem pomóc, natomiast Ty wykazujesz tak dużą dawkę ignorancji i braku _podstawowej_ wiedzy, że aż strach. Kiedy zaś na konkretne informacje (ba, z gotowymi do wpisania poleceniami!) reagujesz kretyńską wiadomością o 'spotkaniu i wyjaśnianiu paru spraw', to raczej nie mamy o czym rozmawiać Napisałbym, że mi przykro, ale to nieprawda. Napisałbym to, co zwykle mówię/piszę ludziom, którzy nie zasłużyli sobie na uwagę/szacunek, czyli 'umrzyj', ale mam dobry dzień i nie zamierzam go sobie psuć kłótnią z kimś na Twoim poziomie. Dla mnie EOT.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users