Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook i Samsung Galaxy S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 darkan

darkan
  • 34 postów

Napisano 30 lipca 2010 - 07:16

Witam, może od początku. Odmówił mi posługi mój stary iphone 2g i zdecydowałem się na Samsunga Galaxy S I9000 - nie będę wnikał w szczegóły dlaczego, ale iphony w wymianie okazały się za drogą zabawą. W każdym razie, pojawił się problem. Nie potrafię podłączyć tego Samsunga do mojego macbooka... Niezależnie od tego, czy wybiorę opcję podłączania w trybie Samsung Kies, czy pamięci masowej. Z tego co widziałem w profilu systemu, to telefon jest wykrywany na porcie USB - ale wyświetla się jako nieskonfigurowany... Chciałbym zrobić podstawowe rzeczy, czyli wrzucić trochę muzyki, może jakiś film albo ebooka, nie oczekuję możliwości synchronizowania kontaktów (chociaż oczywiście byłbym zachwycony :)). Pierwszy raz szczerze mówiąc spotkałem się z sytuacją, żeby macbook nie znalazł sprzętu od razu. Czy potrafi ktoś wytłumaczyć mi, co mam zrobić, żeby widzieć samsunga jako nie wiem, choćby pendrive? Przesyłanie plików przez BT to jednak mordęga okropna... Z góry dziękuję i pozdrawiam.

#2 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 lipca 2010 - 08:22

Hmm, w trybie pamięci masowej powinien go widzieć jako pendrive out of box. Przynajmniej jeśli to jest tryb Androida, a nie jakiś własny dodatek Samsunga.

#3 darkan

darkan
  • 34 postów

Napisano 31 lipca 2010 - 11:07

dla potomnych i każdego, kogo to może zainteresować: włączyłem debugowanie USB w ustawieniach->aplikacje->programowanie, ściagnąłem doubletwista, zamontowałem telefon i działa. Pozdrawiam.

#4 konole

konole
  • 412 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2010 - 19:47

Connecting to a Mac? - Samsung Galaxy S Forum

Zapewne z tego tematu. ;)

#5 zinger

zinger
  • 348 postów

Napisano 26 sierpnia 2010 - 19:07

wystarczy wlaczyc debudowanie telefonu oraz ustawic tryb usb - pamiec masowa menu/ustawienia/aplikacje/programowanie/DEBUGOWANIE USB ORAZ o telefonie/ustawienia usb/pamieć masowa :) i juz pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych